Раждане в Майчин Дом - София (7 тема)

• 62 103
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,

Бих искала да попитам тези, които сте раждали или ще раждате естествено в МД, без избор на екип, дали предварително трябва да се направи примерно някаква регистрация или да се представят документи.. Или като започне раждането - направо се отива там и се стискат палци да има места? Simple Smile)

# 121
  • София
Отиваш и раждаш, нищо не се иска.

# 122
  • Седмото небе
Ти като отидеш и е време да раждаш място все ще ти намерят. Никой не са върнали до сега. Минава се през спешното за преглед и Ковид тест, с подготвените документи и най-нужния багаж. На етажа, където са родилните зали персонала е приятен, вътре също е чисто и свежо. Аз постъпих по спешност рано сутринта и за секцио, но трябваше да чакам в едната родилна зала до обяд, като изкарах около 5 часа там, в които ме следяха постоянно почти за тонове. Просто преди мен имаше пет много спешни операции. Вниманието, което ми отделяха от персонала през това време ме впечатли, бързо ми направиха всички предоперативни консултации, че да не ми висят на главата дълго, дадоха ми и допълнително да се завивам, докато лежа. Че ме тресеше къде от студ, къде от малко страх Wink Даже имах “късмета” точно в един момент, когато ми беше много зле, да влезе завеждащия професор с няколко студенти. Разсеяха ме и се посмяха малко на мой гръб. И имам снимки от там (не се вижда много обаче), че показвах на ММ обстановката, за да се разсейвам.

Сега се сетих обаче че много строго следяха дали постоянно съм с маска. То едвам дишах вече, зле ми беше след толкова часове контракции, ама това беше положението...

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 20:22 от * SUPERMAMMA * ex *supergirl*

# 123
Ти като отидеш и е време да раждаш място все ще ти намерят. Никой не са върнали до сега. Минава се през спешното за преглед и Ковид тест, с подготвените документи и най-нужния багаж. На етажа, където са родилните зали персонала е приятен, вътре също е чисто и свежо. Аз постъпих по спешност рано сутринта и за секцио, но трябваше да чакам в едната родилна зала до обяд, като изкарах около 5 часа там, в които ме следяха постоянно почти за тонове. Просто преди мен имаше пет много спешни операции. Вниманието, което ми отделяха от персонала през това време ме впечатли, бързо ми направиха всички предоперативни консултации, че да не ми висят на главата дълго, дадоха ми и допълнително да се завивам, докато лежа. Че ме тресеше къде от студ, къде от малко страх Wink Даже имах “късмета” точно в един момент, когато ми беше много зле, да влезе завеждащия професор с няколко студенти. Разсеяха ме и се посмяха малко на мой гръб. И имам снимки от там (не се вижда много обаче), че показвах на ММ обстановката, за да се разсейвам.

Сега се сетих обаче че много строго следяха дали постоянно съм с маска. То едвам дишах вече, зле ми беше след толкова часове контракции, ама това беше положението...
В същата синя на цвят родилна зала родих. 😄 Няма да забравя, че бях със синя нощница и бях изненадана, като ме оставиха в тази синя зала, сякаш по поръчка беше. Там се роди сина ми. 😇🥰

# 124
Здравейте! Имам въпрос към родилите секцио. В какво си приготвихте "малкия багаж" за реанимацията? Аз се чудя в торбичка ли да е или в някоя раничка да си ги подготвя (п.п. Утре постъпвам и ми е операцията) Не знам в какво ще ми е по удобно.. Моля за съвет Blush

# 125
  • Седмото небе
Моят беше в ето таково куфарче.

Подарък ми е от преди много години и го ползвам при пътуване за ръчен багаж. Размерите му са подобни. Сега успях да си събера всичко в него, имах и малка дамска чанта за дребните вещи-телефон, зарядно, лични документи и т.н.дребни неща.
Според мен в раница или чанта с големина подобна на моето куфарче ще ти е по-удобно и практично отколкото в найлонов плик.
Успех и стискам палци! Да се похвалиш, когато мине всичко и се чувстваш в кондиция!!!
Ако те интересува друго-питай Wink

# 126
Много благодаря! Blush
За момента вече въпросите ми се изчерпаха от толкова мисли особено тази седмица Grinning Надявам се всичко да мине наред и ще пиша Hug С първа бременност съм и като цяло това ще ми е и първа операция. Притесненията си ги имам, като цяло са за неизвестното което ме очаква там.

# 127
  • София
Здравейте! Имам въпрос към родилите секцио. В какво си приготвихте "малкия багаж" за реанимацията? Аз се чудя в торбичка ли да е или в някоя раничка да си ги подготвя (п.п. Утре постъпвам и ми е операцията) Не знам в какво ще ми е по удобно.. Моля за съвет Blush
Обикновена 20л раница от Декатлон, супер удобна беше.

# 128
Здравейте, прекрасни мами!
Предстои ми първо раждане с всичките му вълнения, питанки и чудения. В момента съм още рано-рано, в 9г.с. и се следя при един много мил и отзивчив гинеколог. За жалост обаче не изражда. В този ред на мисли започвам да се лутам къде да раждам и клоня към Майчин дом. Тъй като се чувствам комфортно при сегашния ми лекар ми се иска той да ме следи, а в Майчин дом да ида направо за раждането. Имате ли идея как се процедира в такива случаи? Колко време преди раждането трябва да се обърна към тях (месец?) и мога ли да ида при конкретен лекар? Или мога да избера екип ако искам направо за раждането.
Предварително благодаря!

# 129
Здравейте, прекрасни мами!
Предстои ми първо раждане с всичките му вълнения, питанки и чудения. В момента съм още рано-рано, в 9г.с. и се следя при един много мил и отзивчив гинеколог. За жалост обаче не изражда. В този ред на мисли започвам да се лутам къде да раждам и клоня към Майчин дом. Тъй като се чувствам комфортно при сегашния ми лекар ми се иска той да ме следи, а в Майчин дом да ида направо за раждането. Имате ли идея как се процедира в такива случаи? Колко време преди раждането трябва да се обърна към тях (месец?) и мога ли да ида при конкретен лекар? Или мога да избера екип ако искам направо за раждането.
Предварително благодаря!
Ако искате да сте с избор на екип се свържете с лекаря към 7-8 мия месец и почнете да се следите при него. Трябва предварително  да знаете, че няма да е отпуск около термина , че като му се обадите ще дойде и изобщо да познава бременността . Все пак така ще може и да вземе решение за родоразрешението, дали всичко е наред или се налага секцио и т.н  Иначе без избор на екип за естествено  раждане знам, че просто се отива на място в спешното, казвате че сте с контракции, изтекли води или каквото усещане имате.Преглеждат ви и преценяват дали сте за прием.  Естествено  и на място, ако си харесате екип , казвате на лекаря и си го избирате, но така нито го познавате, нито нищо.

# 130
Здравейте! Днес 20.02.2021 г. в 10:05 ч. Се роди дъщеря ни Виктория Heart
Тези дни ще разкажа подробности, как е минало. Сега лежа в реанимация и не съм в много състояние за дълги постове,когато се настаня от утре в стая ще споделя Hug

# 131
  • Седмото небе
Ивана честита ти победителка Виктория! Бъдете здрави и се възстановявайте бързо с малката. Тя май подрани малко или се бъркам?
Моето мъниче точно днес става на един месец. И аз точно на 20, но януари я родих в 13:11. По това време също като теб лежах в реанимация и се чудех колко много се е променил вече живота ми, и колко нови неща ме чакат за напред.

# 132
Ивана честита ти победителка Виктория! Бъдете здрави и се възстановявайте бързо с малката. Тя май подрани малко или се бъркам?
Моето мъниче точно днес става на един месец. И аз точно на 20, но януари я родих в 13:11. По това време също като теб лежах в реанимация и се чудех колко много се е променил вече живота ми, и колко нови неща ме чакат за напред.
Термина ми беше за 05.03. Но планувахме секцио, защото беше седалищно. Но се доверих на правилните доктори, уникални хора! Всички тревоги, които имах са били напълно излишни.. От 11 ч. съм в реанимацията вече ми се иска да стана на крака. Hug

# 133
Термина ми беше за 05.03. Но планувахме секцио, защото беше седалищно. Но се доверих на правилните доктори, уникални хора! Всички тревоги, които имах са били напълно излишни.. От 11 ч. съм в реанимацията вече ми се иска да стана на крака. Hug

Здравейте,

Когато се почувствате по- добре бихте ли споделили повече за цялото изживяване. Моето бебе също се оказа седалищно и другата седмица трябва да ходя до МД, ако все още не се е обърнало и да плануваме секцио. Аз смятам да съм без избор на екип и все пак съм притеснена, защото много се надявах на нормално раждане.

Благодаря и честито! Да сте живи и здрави!

# 134
Здравейте! Да разкажа за раждането... Моето беше планово секцио с избор на екип (Д-р Диков и Д-р Дикова) Изключителни специалисти, както и всички, които бяха около мен. Анестезиолога също е много мил и внимателен, старае се да те предразположи и да се чувстваш добре. Много съм доволна. Сутринта в 7:30 ме приеха и започнахме с попълването на документите, след това си облякох нощницата и се качихме към родилното. Първо ми взеха кръв, лежах на тонове и 10 без нещо отидохме към операционната да ме подготвят.. слагане на абокат, системи, кръвно, катетър, след което дойде анестезиолога за спиналната упойка, не можех да се отпусна съвсем хубаво беше ме страх, но мина бързо. След което легнах сложиха отпред чаршафа и се започна веднага. В 10:05 проплака и към 11 ч. бях вече в реанимацията. Най-гадното беше, че не можех да пия вода, а умирах от жажда. Там лежах, не усещах болка, освен мотаенето в главата все едно съм пияна.Опитах се да спя малко. Към 15ч.почнах леко раздвижване на краката и след това вече можех да пия вода. Няколко пъти ми правиха тоалет там. Вечерта отказах да ми сложат обезболяващо не чувствах нужда за него . На сутринта станах рано към 6ч. сложиха ми обезболяващо вече на система и последва раздвижване. На моменти ми ставаше зле, почваше да ми се вие свят. Жените там са мили също и винаги ще ти помогнат. Препоръчвам, мястото е уютно,добре направено, новичко. Доволна съм от моя избор за лекари, уникални хора. Възможно е да пропускам нещо, но написах всичко това за което се сетих в този момент. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт