Раждане в Майчин Дом - София (7 тема)

• 62 091
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Какъв тест искат за планово секцио?
pcr ли само може или и антиген става? И кога да го направя, деня преди прием илии? Забравих да питам

# 91
Какъв тест искат за планово секцио?
pcr ли само може или и антиген става? И кога да го направя, деня преди прием илии? Забравих да питам
Мен ме приеха планово за секцио.Питаха ме имам ли тест .Казах им , че искам на място да си направя антигенен. Изпратиха ме в един кабинет и ми направиха  на момента за 10 мин антигенен вече е официално да се приема. Предложих да платя, но жената каза, че няма нужда щом съм за прием. На петия етаж бях в стая 19 , самостоятелна  за 38 лева .Стая 20 мисля е 42 лева .

# 92
Здравейте! Родих в Майчин дом през 2018 и през март месец ми предстои второ (да се надяваме пак нормално) раждане 🥰
След прочетената информация имам няколко въпроса:
1. След като 12 етаж е в ремонт, това значи ли, че няма как бебето да е при теб? (Бях на седмия етаж преди две години и сега ми се искаше бебето да е при мен за успешен старт на кърменето).
2. Разбирам, че по време на самото раждане (напъни) си с маска?
3. Не е нужно да постъпвам с тест за ковид 19, там се прави безплатен такъв при постъпването? Дали е кръвен или се взема секрет от носа (PCR)? Четох различна информация по този въпрос.
4. Свижданията са забранени, но на изписването  само таткото ли може да присъства? Има ли фотограф както преди?
Много благодаря за отговорите на наскоро родили мами там! 🧸🌷💞

# 93
Здравей , ще ти отговоря
2) да, с, маска. Аз родих на 24.12. 2020 и бях на 12 етаж, бебето беше при мен. Бях в родилна зала на 3 етаж май, аз махнах от време на време маската, че ми пречеше да дишам нормално, никой нищо не ми каза.
3) за секцио се иска 3 дни предварително тест. За естествено раждане на място го направиха. Ако си здравно осигурена не плащаш за теста
4) има фотограф при машината за плащането на паркинга. Точно при фотографа си снимах със съпруга ми и със цялото ми семейство

Здравейте! Родих в Майчин дом през 2018 и през март месец ми предстои второ (да се надяваме пак нормално) раждане 🥰
След прочетената информация имам няколко въпроса:
1. След като 12 етаж е в ремонт, това значи ли, че няма как бебето да е при теб? (Бях на седмия етаж преди две години и сега ми се искаше бебето да е при мен за успешен старт на кърменето).
2. Разбирам, че по време на самото раждане (напъни) си с маска?
3. Не е нужно да постъпвам с тест за ковид 19, там се прави безплатен такъв при постъпването? Дали е кръвен или се взема секрет от носа (PCR)? Четох различна информация по този въпрос.
4. Свижданията са забранени, но на изписването  само таткото ли може да присъства? Има ли фотограф както преди?
Много благодаря за отговорите на наскоро родили мами там! 🧸🌷💞

# 94
Ще добавя само, че тестът може да е антигенен, а не pcr т.е може да е от предния или същия ден.Родих на 22 .01.Малко по-нагоре съм писала, правят го и в самия МД.

# 95
  • Седмото небе
Да отговоря на първия ти въпрос;
1. При сегашния престой на 7 етаж има определени интервали, в които бебето може да е при вас, а именно:
7:00-8:00
10:00-11:00
13:00-14:00
16:00-20:00
22:00-23:00
На следващия ден пак така. На мен ми бяха казали, че щом сме изцяло на кърма и съм в самостоятелна стая може и вечер да е при мен. Но на следващия ден ни изписаха. Не можах да се възползвам. За двойните стаи предполагам също e възможно, ако се разберете със “съквартирантката” си. В тройните стаи знам, че не разрешават.
Момичетата са били изчерпателни по другите ти въпроси. Успех и нека  всичко е наред с вас!

# 96
Здравейте мамчета Simple Smile
Колко дни преди плановото секцио ви приемат в болницата? Питам защото чувам най-различни мнения - едни казват че предния ден са ги приели, други три дни по-рано, а днес учудващо разбрах, че на моя приятелка познатата са я приели 5 дни по-рано и милата се чудела какво да прави толкова време там (а всичко е било наред с нея и бебчето).
Предполагам че ако те приемат предния ден рано сутринта ще успеят да пуснат необходимите изследвания и на следващия ден да е самата операция ... или се лъжа?

# 97
  • Седмото небе
Това зависи от лекаря, ако сте с избор на екип. Той преценява кога-повечето момичета, които познавам и са родили там с планово секцио в последните месеци, са приети от предния ден. Един ден е абсолютно достатъчен за всички изследвания и консултации. Който обаче като мен примерно, мине през спешното в 6:30 сутринта с контракции, макар и да има планувана дата за два дни по-късно Stuck Out Tongue Winking Eye преминава екстремно и набързо през всички нужни процедури.
Как обаче стои варианта, ако не сте с избор на екип, понеже има и такива случаи-имате показания за секцио и искате да родите точно в тази болница, но нямате предпочитания към определен лекар, вече може да каже някоя мама минала по този път.

# 98
Това зависи от лекаря, ако сте с избор на екип. Той преценява кога-повечето момичета, които познавам и са родили там с планово секцио в последните месеци, са приети от предния ден. Един ден е абсолютно достатъчен за всички изследвания и консултации. Който обаче като мен примерно, мине през спешното в 6:30 сутринта с контракции, макар и да има планувана дата за два дни по-късно Stuck Out Tongue Winking Eye преминава екстремно и набързо през всички нужни процедури.
Как обаче стои варианта, ако не сте с избор на екип, понеже има и такива случаи-имате показания за секцио и искате да родите точно в тази болница, но нямате предпочитания към определен лекар, вече може да каже някоя мама минала по този път.
Ще бъда с избор на екип, така че май отсега ще започна да “обработвам” доктора ако всичко е наред да ме приемат предния ден 😂
Благодаря ти 🌸

# 99
Здравейте,
Ако раждането е нормално, колко нощувки се заплащат след самото раждане 2 или 3? Да речем, че родиш във вторник наобяд например, това значи че плащаш за вторник, сряда и четвъртък, или в четвъртък вече би трябвало да те изпишат?
И ако евентуално отворят 12 етаж до месец, има ли как да слезеш да си вземеш кафе например отнякъде? Някой беше споменал, че може само ако си на 7ми етаж, но може да не съм разбрала правилно.

Ако някой също е чул до кога долу горе ще е в ремонт 12-ти етаж, моля да сподели.

Благодаря!

# 100
Аз се следя по ЗК в МД. Вчера ходих да си взема болничния и ги попитах знаят ли докога ще ремонтират. Сестрите се засмяха и казаха, че ще приключи ремонта, когато приключи. Те тепърва били започнали Grinning. Ако това дава някаква яснота.

# 101
Здравейте,
Ако раждането е нормално, колко нощувки се заплащат след самото раждане 2 или 3? Да речем, че родиш във вторник наобяд например, това значи че плащаш за вторник, сряда и четвъртък, или в четвъртък вече би трябвало да те изпишат?
И ако евентуално отворят 12 етаж до месец, има ли как да слезеш да си вземеш кафе например отнякъде? Някой беше споменал, че може само ако си на 7ми етаж, но може да не съм разбрала правилно.

Ако някой също е чул до кога долу горе ще е в ремонт 12-ти етаж, моля да сподели.

Благодаря!
Родих миналата година октомври. Бях естествено раждане и ни изписаха с бебчо на 6-тия ден, защото на третия ден му хванаха жълтеница. Иначе и аз се бях приготвила да си ходя на третия ден, нооо ...
Като цяло не е сигурно, че щом е естествено раждането непременно ги пускат на третия. Много зависи какво ще кажат педиатрите и какво, ще е състоянието на майката, за да бъдат изписани.

# 102
По клинична пътека за обикновена стая нищо не плащаш
Аз обаче бях във вип стая и си плащах
12 етаж може дълго да не е достъпен заради ремонта
Аз декември бях на 12 етаж и си слизах за кафе

# 103
Здравейте! Предстои ми естествено раждане при доктор Шикова, като терминът ми е 20 февруари. Изчетох всичко и много благодаря за подробната информация. Твърдо съм решена, ако всичко мине наред, да кърмя и много искам бебето да е при мен, като битовите условия не ме интересуват толкова, колкото се тревожа, че понеже не съм секцио и няма как да резервирам стая, няма да бъда сама и няма да мога да съм постоянно с бебчето при сегашните условия с ремонта. Мислите ли, че има вариант за такъв контакт с бебето, ако си на 7мия етаж? Може ли да се доплати нещо все пак за самостоятелна стая, според вас или всичко е много претъпкано заради ремонта или вече резервирано? А ако бебето е голямо и не си секцио, ще те настанят ли на 8мия етаж, ако си платиш? Ще съм ви много благодарна за информацията! От всичко изчетено, усещам, че шансът да не е при теб бебето е доста голям и всичко е до късмет, но на някоя мама, която е там и може да ми даде насоки, ще съм много благодарна!

# 104
  • Седмото небе
Ако има свободни самостоятелни стаи може да поискате такава и ако имате късмет да се уредите. Без значение дали сте секцио или нормално. А за през деня малко се съмнявам да ви оставят бебето постоянно при вас. Те имат график на прегледи и други неща, които им правят. По-скоро за вечер е варианта и пак не е сигурно на коя и каква акушерка ще попаднете. Някои са Confounded зависи на какъв акъл и в какво настроение ще ги хванете. А битовите условия на 7 етаж са си добри, всичко е чисто и сравнително скоро ремонтирано. За 8 не знам...

Общи условия

Активация на акаунт