Раждане в Майчин Дом - София (7 тема)

• 63 024
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
  • Седмото небе
Здравейте, аз искам да попитам, дали си носите помпа или ви дават от там и после събраната коластра/кърма изхвърля ли се? Защото не ми е много ясно. Има ли нещо което трябва и не е записано в списъка “Какво трябва да се носи” (не че съм получила и такъв де 😅 ), но все пак да попитам вас. Знам, че бебетата ги носят на всеки 3 часа , колко време остават при майката и може ли бебето да остане за по - дълго време?
Помпа трябва да си носите, ако се цедите изцеденото се изйвърля, защото няма условия за стврилизация на помпа и шишета.
Бебетата се взимат в 7 сутринта до 8, от 10 до 11, от 13 до 14 от 16 до 20 и от 22 до 23. През нощта не се взимат.
В момента съм в МД ако имате други въпроси насреща съм. За списък не знам мога да ви кажа на мен какво ми е нужно до момента тук.
Хетера, да разкажеш за всичко Wink когато имаш време и се чувстваш добре. Честито!

# 676
Дават стерилни празни шишета в болницата на кърмачките. Стига да си поискат.

# 677
  • София
А помпата как?

# 678
  • София
А помпата как?

С вряла вода. Може да се вземе кана за нагряване. Най-добре бебето да си бозае след като потече коластрата.

# 679
Да, ще съм благодарна да споделите, за да знам какво трябва да взема, като багаж. А иначе за повече време няма как да оставят бебчето, така ли? Sad
[/quote]
Помпа трябва да си носите, ако се цедите изцеденото се изйвърля, защото няма условия за стврилизация на помпа и шишета.
Бебетата се взимат в 7 сутринта до 8, от 10 до 11, от 13 до 14 от 16 до 20 и от 22 до 23. През нощта не се взимат.
В момента съм в МД ако имате други въпроси насреща съм. За списък не знам мога да ви кажа на мен какво ми е нужно до момента тук.
[/quote]

# 680
А помпата как?

Има достатъчно място за стерилизатор върху нощното шкафче. Аз лично си носих и не бях единствена. От друга страна не само с помпа може да се цеди една жена, става и с ръце. Simple Smile

# 681
  • София
Да, ще съм благодарна да споделите, за да знам какво трябва да взема, като багаж. А иначе за повече време няма как да оставят бебчето, така ли? Sad
Да не може за повече.
Аз бях пестелива откъм багаж напълних всичко в куфарче на колелца от по-малките. Документите за прием в болницата плюс лична карта, дебитната карта си нося и джобни пари в брой. Хавлия и малка кърпа за ръце. Сапун, душгел, шампоан, четка паста за зъби и каквато козметика смятате да ползвате. Дамски превръзки и бельо каквото съе решили, че ще ви е ок. Аз съм многомприяно изненадана от гащите за родилки на Always, вярно е, че са малко като псмоерси, но да много мекички и удобни, не стягат, не запарявта в тези жеги и са сигурни, че няма да протечете, нося и обикновенни бикини и нощни превръзки.
Носех си някаква храна, макар че болничната не е крайно лоша, но е доста малко като количество, а и аз съм с претенции, но имандоста момичета тук, които си я хапват. Долу в кафето също има разни неща, т.е. от глад няма да се умре, но ако имате специални изисквания  трябва да ви носят. Вилица, лъжица, защото орибори не дават, ползвате си ваши, нося си и чашка пластмасова.
Удобни джапанки, достатъчен брой нощници, аз взех три и вече се прах 😁
Памперси и мокри кърпички за бебето.
Отделно си бях взела и в моя багаж, но се оказаха излишни, защото тези, които дадох си седят в количката на беба и ползвам тях като е при мне и има нужда да я сменя. Подложка за бебето и подложки за родилки за леглото, държат да имаме, иначе слагат едни наелони. Принципно такива подложки се продават и в кафето за левче, аз не носех, но си взех от там.
Лепенки за раната ако сте секцио, важно е да отбележа размерът 25/10,че има и по-малки, но не стават. И да забравите те имат от пациентки събрани много, днвс им оставих още, защото бях взела прекалено много. Може да си изберете каква да ви сложат дишаща или водоустойчива. Аз първата смяна сложих дишаща, защото казаха, че в тези жеги е по-добре, сега втора смяна сложих водоустойчива с цел да се изкъпя като хората. Повече смени няма да има направо я махам след два дни и това е. Така че ако всичко е наред ви трябват две лепенки ако сте секцио.
Профинид свещички, чудеса правят първия ден, иначе много боли и е голяма мъка.
Тоалетна хартия, сухи и мокри кърпи.
И май това нося само.
Дрехи за изписването могат да донесат допълнително, аз си нося за бебето, а аз мисля да съм си с роклята , с която ме приеха, да дойде този момент живи и здрави, сега чакам в десет инфо за бебка дано висчко е ок.
Ще пиша после повече за самата болница, процедури и т. н. какво. ми е наоравило впечатление.

# 682
  • Седмото небе
Хетера, много синтезирано си разказала всичко. Важно е да се споделя от първо лице, така е по-лесно за всички след нас. Още веднъж честита ти радост и бъдете здрави! Скорошно прибиране у дома ви пожелавам Wink

# 683
А как стои въпросът с присъствието на студенти и специализанти? И дават ли им да извършват манипулации върху вас?

# 684
Според мен ако не сте с избор на екип , им дават. Все пак е университетска болница.

# 685
Покрай пандемията по време на моето раждане нямаше присъствено обучение на студенти, иначе знам, че ги пускат да гледат и нормално раждане, и секцио, но нищо не пипат. Сега не знам как стои въпросът.

# 686
Студенти може наистина да няма заради ковид, но специализанти не се ли водят на работа?

# 687
  • София
Когато аз раждах на 28.06 имаше студенти,но само на визитациите.Единствено проверяваха как контрахира матката,чрез пипане по корема,нищо повече

# 688
  • София
Да разкажа малко за МД докато съм тук и имам време, защото подозирам, че от вкъщи ще ми е по-трудно. Впечатленията ми до момента (тук съм от четвъртък сутринта) са много добри и оправдаха очакванията ми.
Приеха ме в четвъртък сутринта на пети етаж, в интерес на истината очаквах още по-голяма мизерия от четенето тук, реално гадна е банята, която е една, другото е бих казала ок.Персоналът,с който се сблъсках на пети етаж и по кабинетите за прием беше мил и внимателен, не съм срещала негативно отношение. В петък ми направи секцио др. Дяволов, изключителен лекар, това ми е второ секцио при него и пак ще кажа за мен той е най-добрият!!! По време на операцията имаше младо момче, не знам пипал ли е правил ли е нещо, може би специализант, който др. Дяволов обучава Аз нямам проблем с това, все пак тези лекари няма да са вечни хубаво е да предадат уменията и знанията си и на идващите след тях, за да има и други такива лекари със златни ръце като др. Дяволов.
В реанимацията също бяха много мили с нас и да много е гадно, но не заради персонала или друго, а защото няма как да ти е яко в тази ситуация.
От събота сутринта съм на седми етаж обикновенна стая. Доволна съм, след ремонта в стаите е ок, баните и тоалетните са чисти. Акушерките на родилките са много внимателни, имам си една любимка младо момиче срахотно мило и усмихнато, но всички са мили, всяка вечер ми слагат фраксипарин инжекция и всички като видят, че се притеснявам много внимават да не ме заболи, а то е смешно защото е една малка игличка... както и да е мили са, успокояват, дори санитарките бих казала, че са мили, е понякога хокат, че им ходиш по митото, но ги разбирам, сто пъти ни
помолиха за десет минути докато изсъхне да не излизаме, ама никой не им обръща внимание, ми не е ок.
Стигаме до акушерките на бебетата, също нямам забележки, жените гледат по 30 бебета, моето всяка вечер е изкъпано, само веднъж го взех опишкано иначе винаги е със сменен памперс, знам, защото и аз и го сменям и после е с памперс друг модел😀 Като питах глупости макар да видях, че малко и дойде нанагорно на жената от въпросите ми успя да е мила и да ме успокои и обясни. И тук идва главното, аз съм мила, възпитана, уважавам хората, които работят там, опитвам се да се поставя и на тяхното място, защото за мен това може да е уникален момент раждането на детето ми и за мен моето дете е уникално, но за тях аз, раждането ми и бебето ми са поредните от хилядите бебета и родилки, които тази година ще минат през болницата, най-натоварената болница за родилна помощ в страната! Видях ужасно отношение на родилки към персонала - надменно, с очаквания, говорят се небивалици, после се пишат тук и други майчета им вярват. Една обясняваше как за пет дни бебето и веднъж не било изкъпано, е сори ама едва ли имат 15 любими бебета и къпят само тях, че моето все е къпано пък нейното не. Ако ни кажат, че са хранили бебетата през нощта и сега може да не са много гладни е аз тая кърма какво да я правя, ако са много гладни и реват сутринта е защо ги е домързяло през нощта да ги нахранят, няма угодия на някои. С две думи моето мнение е, че ако някой иска специално вип отношение да си плати за такова в друга болница. А останалите не забравяйте да сте учтиви и мили, възпитани и уважавайте хората насреща, защото каквото повикало, такова се обадило.
Аз се надявам до края на престоя си тук да остана на същата позиция и със същите впечатления от болницата и персонала.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 06:19 от hetera

# 689
  • София
Честита радост, hetera!
Радвам се, че го написа този пост, защото вече ми се струваше, че само аз съм останала с нормални впечатления от болницата и само с мен не са се отнасяли зле.

Е, има какво да се подобри в отношението към родилките, но… поне не е като разни малки общински болници. Sad

Общи условия

Активация на акаунт