Да преправим старите мебели с любов - тема 37

• 95 130
  • 923
  •   1
Отговори
# 105
Гого, нашите врати са същите и се чудя и аз.
Нови са, но кучето доста ги декорира и ми се ще да ги боядисам бели от страната на антрето.

# 106
Здравейте,
Гледам един апартамент, който има сложени кафяви масивни врати. Възможно ли е да се пребоядисат в бяло или друг цвят и да изглеждат добре като нови?
Може,но зависи от бояджията Grinning

# 107
brumm, чудесно е станало, не знам на живо, но на снимката изглежда много интересно. Машинката върши работа, и аз не знам, май бормашина-винтоверт се казва, не съм сигурна, и ММ има подобна.

# 108

Какво значи това?
Трябва да се изшкурят както масата по-горе и да се боядисат ли?
Предполагам има майстор дърводелец или бояджия или някоя фирма която би го направила?

# 109
Моите врати не са дървени, а МДФ или нещо такова.
Чист картон са. Не знам дали ще стане да се шкурят, но мен не ме блазни такъв вариант.
Искам директно боя, евентуално грунд преди това.

# 110

Какво значи това?
Трябва да се изшкурят както масата по-горе и да се боядисат ли?
Предполагам има майстор дърводелец или бояджия или някоя фирма която би го направила?
Да се положи равномерно покритие без стичания,капки,следи от четки и др.екстри.И обикновено коментара на "автора" в такъв случай е- така е "състарено" и "винтидж".Може и вие да го направите.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 20:24 от dt

# 111
Моите врати не са дървени, а МДФ или нещо такова.
Чист картон са. Не знам дали ще стане да се шкурят, но мен не ме блазни такъв вариант.
Искам директно боя, евентуално грунд преди това.
Ако са МДФ е по-добрия вариант и ще понесат обработка. Ще им се радвате с години! Обработка с водна шкурка 180, контактен грунд и боя. Ако имат дебел слой лак с малко по-едра и нежно да не оставяте дълбоки следи при шкуренето и после 180 , грунд, боя.
В случай, че са картон, което аз приемам за шперплат стига да не е изметнат и цъфнал по ъглите/и пак има оправия донякъде/ препоръчвам да се фолират.
Много чепове по тая маса...или какво са тъмните петна? Смола? Не изчистено? Не разбирам ясно от снимките. Какво смятате да правите с нея?

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 20:16 от mimoza7710

# 112
  • София
Охххх, как ме затрудни. Ще снимам ей сега
На ММ винтоверта е малък, но ще потърся дали има нещо такова и за него.

# 113
Виж в e bay, братята китайци правят всичко. В амазон пак те продават.

# 114
Такива приставки има и по нашите железарии.Ако винтоверта е малък,може да не е достатъчно мощен за тази дейност.

# 115
  • В градината...
За вратите - не мисля, че ще намерите майстор. По-скоро някоя дама като нас, която прави подобни неща. Но си е труд, ако ще има шкурене. И ще струва доста. Затова, запретвайте ръкави и действайте. Във ФБ има една група, където се показват преправени мебели, там някои работят срещу заплащане, но не мисля, че ще е евтино. То си е изкуство.

# 116
То ако струва цифра, по-добре да ги продам и да си купя нови. Какво трябва да се направи? Да се изшкурят с тази машинка тип винтоверт с шкурка, после грунд и боя?

# 117
Здравейте, мисля да се пробвам да претапицирам един стар, но здрав диван, който да сложим на верандата. С какъв плат ще ме посъветватр да го направя за външни условия? Няма да го вали директно дъжд, но все пак има вариант да се мокри понякога.
Също имаме една комунистическа секция "Чайка", от която съм наумила да ползвам няколко шкафа за лятната къща (да не купуваме нови). Шкафовете са в перфектно състояние, нямат никъде счупено или надраскано. Искам да ги боядисам в синьо или по-скоро индиго и да им сложа златисти крачета. Ще помоля за съвет и тук каква боя да използвам. Грунд трябва ли да се сложи? Чудех се дали със спрей би станало?
Благодаря предварително на всички отзовали се! 🤗

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 20:03 от Ivelina___

# 118
Да си кажа и аз личното мнение за вратите - няма начин сам да се справиш с шкурене и боядисване и да изглежда като фабрично направено. Първо, вратите трябва да свалят. Второ - боядисването не е толкова лесно, колкото изглежда. Както са вертикално, няма начин да стане добре, нито шкуренето, нито боядисването (помисли за всички части, които не са фронт - отгоре, отдолу, отстрани, за всички метални части от пантите, те пречат на процеса). Трето, трябва да се обработят и касите, не само вратите.
За човек, който за пръв път ще се пробва, няма начин да стане перфектно, ако това търсиш.

# 119
  • В градината...
Сетих се за едни познати как от стар гардероб направиха нов - разглобиха го и го занесоха на техни приятели в автоработилница за боядисване на коли. С пистолета такъв гланц докараха, все едно беше нов.

Общи условия

Активация на акаунт