НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 540
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,
Дали не сте в скок в растежа за това да са така нервни бебоците?

Цвети, моите са родени на 06.11. От сигурно месец младежът се наяждаше за 5-7 минути, девойката може и за 15. В последно време той отново започна да цока по-дълго - между 15-20 минути, но на края като започне само да си играе го отстранявам и му връчвам бибата, особено ако сестра му е втора и чака на опашката.

# 121
Успокоява ме факта, че може да е период. В 12 седмица има скок да. Ние обаче уж го минахме. С цялото това вдигни-сложи съм доста нервна и се изпокарахме с таткото. Дано минава скоро.

Знаете ли дали на 3м има пак ваксини? Нашата нищо не спомена, а се чудя за ротарикс дали има някаква възраст за даване 🤔

# 122
Да, има на три месеца ваксини по календар. Тогава ми предлагат и да сложат първата доза Ротарикс. Ротарикс се дават двете дози до 6 месец.

# 123
До 6тия месец включително има ваксини

# 124
И ние все още се кърмим през нощта, макс. пауза която е имало е била шест часа м/у храненията. Моят не се оригва или аз не го държа достатъчно не знам и после се гърчи докато спи. Малко ми е съвестно, ама и половин час да го държа знам че няма да се оригне, след 15 Мин. го слагам в леглото, много ме дразни като прави така, не обичам да го гледам как се гърчи.

# 125
vessy.k как го оригваш, пробва ли върху крака си да го държиш по корем и потупваш гърба малката така по лесно се оригва.
За паузата за хранене да не говорим преди 2 седмици спеше по 5-6 часа сега какво стана незнам в най-добрия случай е 4 часа и то рядко Joy

# 126
https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/imunizacii/ тук са описани всички задължителни имунизации и кога се правят.

# 127
Аз след ядене го слагам по корем и така хубаво се уригва и изпръцква 😄 доста ми тежи вече, та гледам да си спестявам носене, където е възможно.

# 128
Аз след ядене го слагам по корем и така хубаво се уригва и изпръцква 😄 доста ми тежи вече, та гледам да си спестявам носене, където е възможно.
А не повръща ли?
Нощес го сложих да спи в кошарата. В нашата стая е и е долепена до спалнята от към краката ни. Баща му го е чувал как мрънка, но аз почти не съм. Към 4 яко се размрънка аз мислех, че е заради бибата а той гладен бил човекът. После пак почна да рита и мрънка ама поне до към 4 и нещо поспах малко по добре.

# 129
Не повръща, иначе нямаше да го слагам 😅

Иначе снощи пак направи 6 часа пауза, обаче той яде в 20:30,заспа чак към 22:30, аз докато легна стана 00ч 😄 и след два часа и половина се събуди... Не мога да се възползвам от дългата пауза.

# 130
Моят по корем повръща, а и не му е приятно. На рамо само става номера но не винаги, така и заспива ако го раснасям и тупкам по дупето и шъткам. Заспива само с гърда, люшкане на ръце или рамо с шъткане и след половин час ако имам късмет няма да се събуди като го оставя в леглото

# 131
  • София
Моят винаги яде в 19:45/20:30 (заспива директно след това) и става пак да яде в 03:00 и в 06:00/06:30. Повечето пъти се буди към 01:30 за бибата и после няколко пъти между 3 и 6 да мрънка. Ама снощи си спа като пич до 03:20, цока и заспа веднага и стана чак в 6:45. С таткото сме като преродени. Ама такива нощи са рядкост.
Аз винаги си лягам с него с надеждата да поспя повече.
И мойто по корем връща често. Не става добре номера с оригването така.
Аз нощем го слагам да си легне и го оставям сам да си заспи. Излизам от стаята - иначе не става. Ако не стане сам и почне рев/мрънкане, влизам и бутам бибата. В краен случай повивам.
През деня има три дремки: на първата винаги повивам и закривам очите с шапка. Втората е само в количката иначе не става и третата е чак като се стъмки - без тъмно пак не става. Дневните опити за приспиване са в ръце. Сам няма да може.

# 132
  • Варна
Ние минахме драматичната седмица със скока в растежа и малкия пак е спокоен. Т.е. яде като е гладен без да се тръшка и приспиването е по-лесно. Със същия режим сме като Dagni като часове.

Само нашето бебе ли не опича да спи в количката? Като ви чета, всички спят над 2 часа, че и повече. Нашия дори в спокойния си период дремва половин час и после реве да се прибираме. Слагам го буден вътре, оглежда се 10-15 мин и заспива без драма. Но събуди ли се - край! Трябва да се прибираме моментално. И само обикалям къщата, не мога да изляза по-далеч... Направо вече нямам мотивация да се разхождаме.

# 133
О боже, можело! Тази нощ спахме! Знам , че като го кажа няма да се повтори, но се случи и при нас! Вчера му се "скарах", че другите деца спят, а той не 😂😂😂  Яде в 22ч в 23 заспа и се събуди чак в 6 😱😱
Чувствам се чудесно, естествено аз се събудих към 4:30 да цедя, че бях камък, но все е нещо.
Калоян спи много в количката, събота бяхме в морската около 3 часа и после в нас поспа още половин час. До сега само 1 път ми се е случвало да ме спи и пак като се прибирахме заспа. Обикновено до оставям в коридора да се събуди сам. Мах прави 4 часа пауза от ядене до ядене. Също много трудно се уригва напоследък. Понякога след час чак ако е по коремче 🤷 понякога връща малко ама не мога 2 часа да го уригвам, то ще стане време за следващото ядене. 😂😂

# 134
Леле, ние явно си имаме пор... И до днес дечурлигчо си спи като заклан, а нощния сън започна още от втория месец, чудех се тогава дали нещо не му е наред. Благодарна съм му, че само месец ни "тормози" и после се нормализира. Заспива си в кошарата сам, говори си разни работи, джвака с биберона известно време и отлита в страната на сънищата. А като се будеше през нощта го вземах в леглото между нас (таткото дори не се будеше), закачвах го на млечната станция и така заспивахме и двамата, и така до сутринта.

Дух, имам две въпросчета към теб. Беше писала сякаш, че вече си изпробвала пелените за многократна употреба. Аз още не мога да се престраша, изглеждат ми огромни, а и не виждам какво мога да му обуя над тях. Ти как процедираш? И всъщност кога ги използваш - когато очакваш само да пишка или дори и когато се очаква бомба? Не си представям после прането, ако се омаже до ушите...
И второто е относно слинга (и към всички, които използвате) - как вадите бебето от това чудо? Слагането лесно, носенето лесно, обаче като стане време да го вадя, е, не мога. Едни гимнастики правя и накрая слагам бебето на леглото и "събличам" слинга през главата и после разплитам слинга и вадя бебока. Сигурна съм, че не се прави така и има по-лесен начин...

Общи условия

Активация на акаунт