НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 543
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Пробвах стратегията на Дагни да го оставя и да изляза от стаята, проработи- въртя се, сумтя, скимтя, смука тоя палец , но реших че няма да ходя при него поне двайсет минути и чудото стана. Естествено беше изморен и унесен вече, иначе не знам дали щеше да се получи. Сега ще му купя и от онези бибки дето ги препоръча Дагни, че тези на Нук май са му писнали. Също осъзнах, че не е необходимо да го вдигам за ядене или успокояване всеки път като проскимти. През нощта се събуди в пет, не беше време за ядене - режима ни ако има такъв е като на Лили и Дагни - сложих ръка на коремчето му, вътре клокочеше всичко, изака се и си доспа блажено до шест.

# 136
Apricity

Аз все още слагам основно размер за новородено на Happy Flute поръчвани от Али Експрес и не са чак толкова грамадански. Ако всички са ми мръсни прибягвам до стандартния размер. Аз така или иначе обикновено го обличам с панталонки и блузка, защото всичко долу на стапалата му е малко и му стяга, но съм чела, че просто се купува боди един номер по-голямо. Или респективно дрешка по-голяма.
В началото докато беше под 4 кг му протичаха, след това започнах да ги слагам първо у дома за малко, после 1 се престраших на разходка, после почнах основно само тях да слагам дори и нощем. Винаги ги слагам, дори и ако очаквам да ака, но съм си купила еднократни подложки от филц мисля или не, не знам някаква материя като хартия, но не е. Ако е акал изхвърлям акото със все подложката еднократната в тоалетната или в коша му за памперси. Също и имам едни тънки памучни подложки тях със същата цел слагам, но пера и мятам в коша. Имам си една кутия от пепко с капак пласмасова, тя ми седи в банята и в нея слагам напишканите и наакани памперси, пера като ми се напълни, горе долу на два дни.

За слинга, аз съм с кабу слинг и той е с халки, няколко пъти нормален съм ползвала и в двата случая отхлабвам максимално, издърпвам го нагоре и после го гушкам да се унесе пак. Или отхлабвам, навеждам се слагам го в лелото и събличам слинга като потник, надолу, да падне по корема, дупето и краката ми напода.

# 137
А, момичета, усещате ли вече майката-закрилник във вас? Тоест предвиждате ли някаква опасност, ако може така да се каже или ако не ви хареса някой как го държи, или ако го събуди примерно...

Преди 2 дни малкият се събуди да яде към 7 и нещо сутринта. Тъкмо започваше да става светло. Сложих го да суче от дясната, като мъжът ми спи от дясната ми страна. И си помислих, че може, както спи, да се завърти и да го удари с лакът. Затова си сложих ръката на главата му и точно след няколко секунди мм се обърна и лакътя му се удари в ръката ми. Не казвам, че е нещо свръхестествено това, но си е баш майчински инстинкт.

# 138
  • Варна
Мами, да се притеснявам ли? Борко по принцип не е повръщащо бебе. Повръщаше малко в началото и то най-вече като го хранех с АМ, но рядко, на 2-3 дни - веднъж. Като порасна още е имало и седмици без да повръща. Вчера и днес обаче няколко пъти се случва да върне малко (1-2 глътки) и то както си играе или е спокоен. Вчера се случи 3-4 пъти, днес пак толкова. Не са фонтани, няма температура и е весел. Обаче се чудя на какво може да се дължи при положение, че до скоро въобще не се случваше, а сега няколко пъти на ден. Вече е изцяло на кърма и уж не го тъпча. ММ вика да не се притеснявам, но аз все пак се чудя.. Confused

# 139
  • София
Не се притеснявай

# 140
И моето бебе в началото връщаше, после спря, наскоро пак започна и пак спря. Не съм се притеснила аз.

# 141
Митко също повръща, не просто да връща мляко, а истинско повръщане на стомашно съдържимо. Не е много и не е на фонтан, но май това е причината за хъркащия му нос, а не сополите както мислех. Веднага след повръщане иска пак да яде, което не е ок. Не се притеснявам но не се радвам, това става всеки ден по два три пъти поне.

# 142
И при нас го имаше няколко дни, например час след като е ял и е изправен дори. В началото също ми се стичаше по някоя и друга капка/лига с частици мляко. Също се пях паникьосаха, защото и много хълцаше и четох, че е предпоставка за рефлукс, но изчезна и се успокоих.
Веси мисля, че след повръщане трябваше да се чака 1 час преди ядене. При нас ако е имало голямо повърнато, обикновено след 2 часа (от започването на храненето) вече е мега гладен.

# 143
Мами, коя марка активна гимнастика ползвате, доволни ли сте и ако не сте каква бихте избрали ?
Имах една от каката останала ама неможах да я намеря пък и каката почти не седеше вътре и нямам мнение по въпроса. Сега малката, като че ли проявява интерес в играчките закачени на шезлонга и може би трябва да купя активна гимнастика. Харесва ми на ИКЕА дървения модел и дървения модел по Монтесори, но дали са достатъчно цветни е под въпрос, по важно е на бебка да ѝ е интересно. Дайте мнение по въпроса, моля.

# 144
Аз ползвам някаква на Fischer Price, те са много цветни, тази има и възглавничка за стоене по корем. Отделно закача всякакви други играчки. Иначе има разни музикални гимнастики, които изглеждат интересни за по-голямо бебе.

# 145
Аз имам две. Едната е Tiny Love, младежът много се радва на няколкото играчки камбанки и си ги хваща и дрънчи с тях. Другата е Skip Hop, доста е скъпичка, но много се харесва заради светлините. И двете са с възглавнички за корема.

# 146
Нашата активна гимнастика е подарък - Чиполино. Страхотно цветна е, с интересни играчки, мекичка и с възможност да допълваш играчки. Малкият много се кефи, като го сложа и изпада в транс да гледа. Просто цветовете са мн привличащи.

Момичета, да ви се оплача,че нищо не ми става. Ходя с едно и също. Добре, че е зима и не се вижда под палтото. 😂

# 147
Хахахах дъгичке, ти си късметлийка хаха на мен и палтото не ми става. Аз съм сто кила (почти буквално)

# 148
Нашата е с пиано. Голямо свирене пада. Много я харесва.

Мами, коя марка активна гимнастика ползвате, доволни ли сте и ако не сте каква бихте избрали ?
Имах една от каката останала ама неможах да я намеря пък и каката почти не седеше вътре и нямам мнение по въпроса. Сега малката, като че ли проявява интерес в играчките закачени на шезлонга и може би трябва да купя активна гимнастика. Харесва ми на ИКЕА дървения модел и дървения модел по Монтесори, но дали са достатъчно цветни е под въпрос, по важно е на бебка да ѝ е интересно. Дайте мнение по въпроса, моля.

# 149
Моето момиче нещо не я отразява твърде активната гимнастика. Затова, пък, брат й като я грабне, измъква я от леглото, хвърля я а пода и ляга върху нея. Започва да рита с крака по играчките. Аз му обяснявам, че е за бебета, а той е вече голям, ама той казва, че е за него. Е, да, беше негова преди две години. Wink
Килограмите аз си ги възвърнах, ама коремът ми стои един увиснал точно над разреза от секциото, все едно е някоя мекица. Пак има какво да се сваля, де, но е малко.

Общи условия

Активация на акаунт