НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 549
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Духче , все обясняваш как си 100кг., а във фейса на профилната ми изглеждаш супер слаба.

Цвети , как сте с храненето ? Започна ли да яде бебока , че при нас май даже св влошава.
Започнах да си мисля дали не е някой тих рефлукс 🙄

# 151
Тази статия ми помогна при избора на активна гимнастика - https://www.candokiddo.com/news/2014/8/8/choosing-a-baby-activity-gym .
Гледах да е по-шарена, килимчето да може да се ползва отделно, играчките да могат да се закачат на различни места - и по-нагоре и по-надолу за да върти глава, и бонус - има музика. Мисля, че доста се кефи като го сложа, макар че все още предпочита да гледа лица пред играчки.

И аз имам да сваля няколко килца, карам още с панталоните ми от бременността, че по-удобно. Flushed И с якето на мъжа ми, но пък мога да бебенося с него. Joy

А я кажете - как забавлявате бебоците сега? Моят почна много да будува и да иска да си играем. Засега главно пея песнички, говоря му, правя муцуни, пускам музика или го оставям в активната гимнастика да порита.

# 152
И аз се загледах на тези с пиано ама какъвто съм темерут и не мога да слушам разни звуци и песни постоянно, най-вероятно ще изкарам батериите по някое време Joy
Много ми харесат дървените ама като гледам по цветните повече се харесват на бебетата. Иначе цветно килимче имам, затова се загледах на дървените те са само за поставяне отгоре без килим, но са доста семпли като цяло. Може би ще избера нещо цветно без музика.
Килограмите и аз си ги възвърнах даже съм 2 кг по слаба, но корема след второто секцио определено повече виси. По тези дни чувствам страшен глад към сладкото, със сигурност ще кача ако не се стегна.

# 153
Цвети , как сте с храненето ? Започна ли да яде бебока , че при нас май даже св влошава.
Започнах да си мисля дали не е някой тих рефлукс 🙄
Като че ли се нормализираха нещата, но има и пак някое друго хранене с мрън.

Аз активната гимнастика гледах да е с високи арки да се ползва и от по-голямо бебче. Доста е цветно. Не помня марка, защото ни е подарък от брат ми и още лятото я бях избирала. Нещо от Хиполенд беше. Сега малко ме е яд, че избързах тогава не огледах музикалните и тези дървените. Да си призная на мен дървените най ми харесват. Но бебчо се радва на тази, слагам му и други играчки на нея. Имаме една жабка, която като я види пощурява. Днес й се е смял 10 мин без да спре 🤷
Доколкото знам до 4м виждат черно-бяло. Много се препоръчват контрастни детайли, аз бих гледала да има нещо такова. Моята е много шарена чудя се защо ги правят такива, като бебчета не разпознават цветовете.

# 154
Ами тя гимнастиката е още по-подходяща след 4 месец, повече се заиграват и им е по-интересно, могат да хващат играчките.

Аз му говоря и пея, играе на гимнастиката, гледа въртележката над леглото, дрънкам с всякакви дрънкалки, слагам му ги в ръчичката и малко ги подмята преди да ги изпусне, вече почна и да носи към устата да ги лапа, чета книжки, танцувам с него, правим гимнастика, разхождам го из къщата и му показвам различни неща, обръщам го от гръб по корем и обратно, Галя го по лицето с една тензухена пелена, правя физиономии и странни звуци... Абе всичко, което се сетя, той от всичко се впечатлява.

# 155
Понеже чета е бебчетата ви са доста активни, по колко време ги оставяте да будуват? Бях попаднала на таблици, в които за ненавършени три месеца препоръчват максимум час и петнайсет минути бодърстване. Реално това стига да смениш памперс и да го нахраниш, ако кърмиш (заедно с оригването) и оставя само няколко минути за игра, но пък ако го разиграеш не иска да се унася да спи после, поне моето е така, ако го оставя в кошарата да гледа играчките не успява да премине от игра в сън колкото и да е изморен и накрая става киселяк. Та въпроса ми е - по колко будуват вашите мъници не се ли преуморяват от толкова активни гимнастики и т.н. и как се справяте с преумората (тяхната основно, но може и з вашата да споделите).

# 156
Моето дете го оставям основно да спи. Всичко останало е за много кратко.

# 157
Веси, аз исках да го науча кошарата да я възприема за игра и сън, засега успявам. Той си играе в нея, когато се събуди, но и си заспива вътре. Даже забелязвам, че му е много удобно в нея.

По принцип от обяд нататък го измествам в хола на шезлонга (говоря без излизането). Той и на него си играе и заспива после, но аз го местя в кошарата. А вечерта час преди банята усилвам печката, оставям го по боди да рита в кошарата, после баня и айде заспива си.

След всяко ядене си спи. Има дни, в които основно яде и спи, а вечерта си играе. Различно, но горе-долу следва един модел на поведение засега. Много често, например, е спал 2ч, нахранва се и веднага заспива за още 45мин и после е свежарка. Но е много важно да спи след ядене, най-много половин час издържа и после става киселяк,но бързо заспива като цяло.

Тази вечер, да речем, се преумори и плака, защото предния му сън не беше качествен. Бая си игра, след банята заспа веднага.

А относно успокояването, имам си трик - слагам го на повивалника. Много обича там и забравя, че е бил сърдит. Е, не всеки път действа, но аз пък упорито всеки път го пробвам за всеки случай. 😂

# 158
Аз гледам на час- час и половина да го приспивам както е по таблиците, опитвам се да го хвана точно като започне да показва признаци за сън. Иначе като се събуди, в повечето случаи яде, около 10мин, оригвам за няколко минути (по-напред споменах, че при нас работи стоенето по корем, което си е две в едно 😄), сменям памперс - това да речем е 30мин. И после ми остават 30мин- 1 час за игра.
Примерно десетина минути да гледа въртележката, после го порязнасям още десетина минути, после нещо друго и то става време за сън. Слагам го на гърдата и заспива за 30мин-час и половина. Гледам да редувам различни неща, защото и на мен ми омръзва едно и също. Някои дни много се занимавам с него, други дни го оставям повечко сам да се занимава, пък аз само го наблюдавам. Разбира се, не правим от всичко всеки ден, дадох само различни идеи, зависи в какво настроение сме и двамата.

# 159
Аааа аз просто знам как да се снимам Joy дебела съм си:)

Дъгичке и Божо много се успокоява на повивалника. Така се забавляваме на повивалника игра, гимнастика, масаж, в леглото активна гимнастика и въртележка и на люлката.
Ми аз се опитах по таблиците и го приспивах по 30-40 минути и много се изнервях. сега го оставям малко по-вече да е буден, примерно почвам да го оправям да спи на 1.30-2 часа.

Активната гимнастика имаме две и двете са на фишър прайс и не са нещо кой знае какво. Мислех да купувам обаче една приятелка вика не е хубаво да е прездоволено, има си активна гимнастика, а и те почват да се кефят на всичко, моята дъщеря умираше за един чорап и лъжица, голям купон падаше с тях. Та май за сега ми мина мерака за четвърта активна гимнастика у дома Kissing Heart

# 160
И аз пробвах да се водя по таблиците за будуване и беше абсурдно положението - приспивам с часове, той ме гледа с широко отворени очи. Накрая реших да се водя по него и приспивам когато покаже признаци, че е уморен. Ако твърде много будуване се събере го приспивам в количката или слинга.

Сега май минахме през някакъв скок в растежа, след няколко дни киселеене и нон-стоп ядене, той почна много да гука и сега вместо да спи иска все да си бърбори с някой. Joy

# 161
  • София
У нас уж хванах някакъв ритъм на госпожиците, като хапнат играят по час и нещо и после заспиват. Не винаги заспиват де, някой път даже остават между две хранения без сън.... Едната, другата даже ПРЕспива през деня и вечер заспива 2-3часа след кака си. Ей сега едвам я събудих да яде и пак заспа, хем ми е трудно хем ми е гадно да будя бебе и я оставих. Не си представям да я събудя умишлено и да я държа кисела и нервна само и само да е будна. Другата обаче ще си иска след малко приспиването.... Тя почна да смуче палец, което е адски вредно, а не иска и биберон, та в чудо сме се видели.

# 162
Рози, аз не знам това с палеца защо е вредно, понеже и моя взе да го смуче по едно време като го видех му давах цица. Попаднах обаче на няколко статии, в които се твърдеше, че с ученето на палеца е естествен начин на самоутешаване на бебчетата и не трябва да бъдат спирани. Бибероните с малко упорство може да ги вкараш в употреба според мен, просто като ги видиш да смучат палеца буташ бибата, ама не знам дали е добра идея. Това със захапката дето се изкривявала... Еми баща ми си е смукал палеца до петгодишна възраст и не му е изкривено нищо, нито пък млечните зъби са му били развалени.

# 163
Веси , а наше комшийче е на 8 и като го видя ми се реве на мен , за майка му не знам . Гледката на такова голямо дете с палец в устата е покъртителна . Предпочитам биберон със сигурност няма да го цока до 8 годишна . А и палеца се е деформирал за захапката не знам .

# 164
Имам познато семейство, дъщеря им беше на 6 г като едвам я накараха да спре да смуче палеца. Който на живо не го е виждал няма си на представа колко е трудно, защото не става въпрос да го смуче само за спане, тя смучеше и като се разстрои, като е болна, като реве. Получаваше се регрес в състоянието на детето. Може да е само при някои деца ама е факт че бибата може да я  махнеш, а палеца не.
Сега малката ми прави същия номер от 2 дена плюе бибата и смуче ръката и палеца си. Бутам биба или ѝ увивам ръцете в такъв случай. Не искам да си смуче палеца и ще положа усилия да се откаже.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 14:49 от nunu17

Общи условия

Активация на акаунт