НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 538
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ох като каза за спане в количката.. това ми е любимият номер. След разходка да спи час два в количката, аз да свърша малко домакинска работа. Обаче от седмица не ще да си доспи в коридора, не знам как да го излъжа вече. Май му е топло.

# 106
Мисля, че във фейсбук беше дискутирана темата за спането. Даже там ме нападнаха някои мами, че било много грешно да си оставяш детето да спи, без да го будиш за храна. Ами да, обаче той си изгради такъв режим още от болницата и винаги е спял по цяла нощ. Друг е въпросът, че аз ставам да се цедя, защото подгизвам. Та той си правеше в началото по 5/6ч сън и постепенно ги увеличи на 8/9ч. Събужда се весел, играе си малко и чак тогава иска да яде. Вечерта и да е ял 15мин преди банята, след нея винаги иска, може да е малко, но задължително яде и после си заспива. Може би ми се е случвало 3 или 4 пъти да се буди да яде и то не е бил неистов глад. И сега понеже го казах това, 100% тази нощ ще се събуди. 😂

Понякога правилата не важат, както сами казвате. Първите пъти го будех да яде, като се прибрахме от болницата. Ами той почти не ядеше, а спеше на цицката. Викам си от жълтеницата е, ама не било така. После реших, че няма да го мъча и организмът му знае, по-добре от мен, кога трябва да приеме храна.

Аз съм била така като бебе, спяла съм си цяла нощ, племенницата ми беше така също. Даже съм спала много повече, заспивала съм в 21ч и съм ставала в 9ч. сутринта. Майка ми е била много щастлива и често разказва колко лесно съм заспивала. На обяд също, докато ме сложели и съм отлепвала или съм отивала самичка да си лягам. 😂 Е, аз и до ден днешен обичам да спинкам и спя по много, ако имам тази златна възможност. 🙏😄

# 107
Дъгичке в нашата група ли?
Аз питах в страницата на едно наум за консултанти по детски сън и получих добри препоръки

# 108
Бебето не се буди нощем зорлем, ако наддава добре. Моите и двете деца след първия-втория месец започнаха да правят паузи. Тази нощ паузата беше 6 часа. После се храни след окоро два.
През деня паузата не трябва да надвишава 4 часа. Това ми го казаха и в родилното. Така знам и от педиатърката още от времето, когато кърмех първото си дете. Знам, че някои деца до годината и след навършването й се будят и ядат нощем. Различно е. Аз съм пробвала преди да будя, заради препълване на гърдити, ама то не засуква човечето. Я си представете, че вас ви събудят в 3-4 чака през нощта с пълна чиния храна, а вие нямате нужда от нея?? Вместо това предпочитате да спите?

# 109
Абсолютно съм съгласна, че през нощта не трябва да се буди бебето, даже по възможност ако де буди да се махнат нощните хранения. Аз си мислех, че това е резултат от оформяне на режим, но определено си е до организъм всяко бебе е различно. И двете деца ги гледам по еднакъв начин с режим за спане. Каката спеше цяла нощ още от първия месец, а сега малката последните дни направо ме изцежда по 4-5 пъти през нощта и по никакъв начин немога да я залъжа или успокоя, въпреки че използва и биба като иска кърма не я признава.

# 110
Моята дъщеричка пък понякога през деня почна да прави паузи между храненията от 4ч и половина до 5ч. Но я оставям да си поспива, защото ако я будя след това е крива, и след това по-трудно заспива. Но си наддава добре, така че се надявам да не правя нещо грешно.

# 111
От вчера плаче без видима причина. Не разбирам. Не е ли късно да почват колики? Скоро прави три месеца

# 112
От вчера плаче без видима причина. Не разбирам. Не е ли късно да почват колики? Скоро прави три месеца
Зъби?

# 113
Ами не е ли много рано за зъби? Чела съм че при някои деца почват по рано, ама чак пък на два месеца и половина...

# 114
Дух, знаеш ли, че имаше такъв период и при нас. Не изглеждаше да го боли корема, но казвам ти бяха страшни ревове по цял ден, даже се бях оплаквала и тук. Но докато го държах, чувах как му къркори корема, въпреки че беше ял. Така че може би са колики, нещо не му е ок на коремчето. А след дълъг рев, забелязваш ли да се изаква, защото често се случва при нас?

# 115
Ами не знам, не съм обърнала внимание честно казано. Той си пръцка и с рев и без рев. Ака си, не е да не се е изхождал. Забелязвам, че бута шишето, дори да е ял малко пак не иска да яде

# 116
Ох като ви чета мисля, че само ние ще си останем с 500 хранения през нощта 😟  Паузата която прави е мах  от 22ч до 4-4:30, зависи кога е ял. До сега се е случвало 3 4 пъти 😟
Чувствам се гадно, напоследък се храни много лошо. Суче 5 Мин после плач вдигам го да се оригва, понякога отнема 15 мин. Така се храни по 1 час. Много се напрягам и измарям. Не знам дали е период, кърмаческа стачка, но ми идват мисли да храня с АМ.  Спира ме само това, че имам и е по-добро за него. Не знам обаче ако не продължи, колко ще издържа.
Според вас възможно ли е да се нахранва за 5 мин? На 2м и 23 дни, наддава добре 😟

# 117
Възможно е, особено ако яде по малко, но на често. А и е съвсем нормално кърмено бебе да не прави големи паузи през нощта, тогава мсй нивата на пролактина са най-високи и така се стимулира производството на кърма. И ние на правим десет часа пауза, но съм го приела за нормално и се радвам на 4-5-6 часа 😀 ще дойде и нашето време. Иначе след някоя тежка нощ и на мен ми минават мисли за АМ, обаче пък инатът ми е по-силен и от безсънието 😁

# 118
Ох като ви чета мисля, че само ние ще си останем с 500 хранения през нощта 😟  Паузата която прави е мах  от 22ч до 4-4:30, зависи кога е ял. До сега се е случвало 3 4 пъти 😟
Чувствам се гадно, напоследък се храни много лошо. Суче 5 Мин после плач вдигам го да се оригва, понякога отнема 15 мин. Така се храни по 1 час. Много се напрягам и измарям. Не знам дали е период, кърмаческа стачка, но ми идват мисли да храня с АМ.  Спира ме само това, че имам и е по-добро за него. Не знам обаче ако не продължи, колко ще издържа.
Според вас възможно ли е да се нахранва за 5 мин? На 2м и 23 дни, наддава добре 😟

Не си сама Цвети. Абсолютно по същия начин , ама точно както гп описваш сме и ние . Според мен си е период

# 119
Момичета, откога не съм ви писала, но си ви чета редовно ❤️❤️
Дух, същата работа е и при Жорко, а те са на една дата с Божо, явно е някакъв период, тази нощ не спа добре, дърпа се от гърдата като трябва да яде. Тези неща не ги е правил досега. Аз съм в друг филм от няколко дни, кихаше много, чак почнах да ги броя - по 15 пъти на ден. Изчистено е, Проветряване постоянно, облечен е, топли са ръце, крака, врат. Почнах да меря температурата на всеки памперс, нямаше. Днес кръв в акото - изпотих се. 1 път е акал днес, чакам да се иззака да видя дали ще има пак, защото варианта е да съм му спукала капилярче като съм я мерила в дупето.
Аз май успях да му направя режим, спи си на 1:30ч като 1 ч бодърства. Добре, че открих схемата, защото иначе си мислих че му има нещо, всяка вечер ревеше с часове. Оказа се, че се превъзбужда детето и трудно успява да заспи.
През деня вече и ама режим, спи си до обяд, след това разходка за по 2 часа, прибираме се да го нахраня в нас, след това отново заспива, активна гимнастика, масаж, къпане и заспиване в 22:30. Четох, че е в рамките нанормалното до 23:00 да е заспал.
Цвети и при нас е същото. Винаги се е хранил супер лакомо, но от няколко дни яде от едната гърда, пуска, почва да реве, вдигам го оригва се, но след това не иска да яде. Явно е някаква стачка, но пък е спокоен и не реве да иска да яде постоянно,той е на режим на 3 часа яде.
Мен спането ми е проблем, защото спи при нас, а на кошарата като го оставя и започва страшен рев.

Общи условия

Активация на акаунт