ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 24 510
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Само като пътуваме свекърите гледат малкия. Оставяме им го за по 2-3 часа общо дневно, но аз там си го приспивам, готвя му. Те малко не му спазват режима, искат само да го носят на ръце и да си играят, а той си иска спането, хапването също. Вземаме храна за 1-2 хапвания последния ден. Принципно ми е много по-спокойно с нашите, но те и имат повече и скорошен опит с гледане на внуци. А и не са толкова притеснителни. От тях също само храна взимаме. Вкъщи няма кой да ни помага, но аз и така си предпочитам. Не обичам някой да ми бърка по шкафовете. Всичко си има място и знам как си се ползва. ММ помага с приспиване, готвене, домашни задължения и така.

# 631
Villy-D, отказан достъп.

Омнибиотик Панда със сигурност е по-добре от Биогайата, но вече опаковка и половина дадох и нямаше никаква промяна- нито хубава, нито лоша. Би трябвало да действа с натрупване, затова купих втората опаковка, но мисля след нея да пробвам с Waya d3. Иначе аз бях много доволна за себе си от Омнибиотик 6, но уви, не мога да кажа същото за Пандата.  Действа различно на всяко бебе, така че не съжалявам, че пробвах, ние сме и със секцио и е още по-важен пробиотикът.
Впрочем и млякото го смених с Аптамил Комфорт- абсолютно никаква разлика за акането. Две опаковки, пак си е на 4-5 дена. Вече се отказах, дано захранването промени нещата.

# 632
Освен мъжът ми, който не просто помага, ами ми е супер опора,никой друг не ни помага.
Мъжът ми го гледа сутрин преди работа (защото за бебето 4:50 например е много подходящ час за ставане). Готви, чисти, пазарува. Не сме оставяли до сега на никого бебето.
Свекървата много се гласи да помага, но някак хем постоянно иска да помага хем веднъж нещо конкретно не е предложила. А и аз съм си малко особена, мразя някой да ми се меси и да ми дава постоянни акъли, та избягвам комуникация.

# 633
ММ помага, когато е вкъщи, за жалост работи доста часове и предимно аз се грижа за детето и къщата. Банята и последното хранене е негово задължение. Вечер също става, ако се налага.
Бабите ни са в различни градове. Оставям я при тях. Майка ми я гледа много добре, спазва графика и заръките ми. На свекървата съм я оставяла само за 1-2 часа, предстои една нощувка с нея, мога да и имам доверие. Като цяло и двете баби са много грижовни и не се притеснявам бебето да е при тях, просто са далече.
Понякога, когато ми "прегреят бушоните", ММ взима бебето и ми казва да изляза да отпусна малко за 1-2 часа.

# 634
  • Пловдив
Таткото помага, свекървата и тя, оставяме й го понякога, къщите са в един двор, той примерно е при нея, а ние си мързелуваме. Няма проблем за него и на чужди хора да го оставя, пак ще е спокоен, но той от бебе или е по гости с нас или в нас има хора и е свикнал.
Естествено като всички свекърви ме ядосва, но гледам да не си го слагам на сърце. Най-добре е спокойно ми е като си е с нас, но ние реално почти навсякъде си го мъкнем.

# 635
  • София
Мъжът ми прави всичко, което и аз. Без кърменето, естествено.
Баткото повече го оставяхме на бабите като беше бебе, но тогава постоянно излизахме на кино и с приятели. И всяка събота спи при някоя баба. Сега сме главно вкъщи и по-рядно оставяме девойката. Иначе искат да я разхождат като се затопли. За домакинството си се оправяме с ММ, обаче не отказвам ядене, ако ми предложат.
Имам повече вяра на моите родители, но е нормално мисля. Със свекървата имахме доста сблъсъци покрай баткото, тя очакваше да се чува нейната дума, както е било със нейната свекърва. Ама аз имам малко чепат характер, та не ѝ се получи.
Девойката е доста кисела тия дни, май е тръгнал още един зъб. Трябва и да я водя за изследванията, но не съм решила къде точно.

# 636
Скарана съм с технологиите явно 🤦🏻♀ мисля, че го оправих.

# 637
Скарана съм с технологиите явно 🤦🏻♀ мисля, че го оправих.
Сега стана. Благодаря !!! Flowers Rose

# 638
Не знам дали ще излезе, но това е линк към книга с домашни рецепти за захранване на бебета: https://drive.google.com/file/d/18zc-gPw0fcqwiv7nFcuGMGcE4042TR8 … view?usp=drivesdk

Изглеждат интересни рецепти, но лично мен някои неща ме стъписаха. Не знам дали с право, но рецепта за риба със сирене!? До ден днешен знам, че риба с млечни не е ок да се смесва камо ли пък за незряло бебешко стомахче...

# 639
  • Пловдив
Риба със сирене не е ок, ако рибата е сурова.

# 640
  • София
А суши с Филаделфия?
Ом нон нон ном

# 641
За мен това с рибата е мит, правя сьомга в прясно мляко, риба със сметанов сос, суши и т.н. никога не съм получавала натравяне или неразположение на стомаха.

# 642
Рибата в консерва е опасна с млечни продукти и по-точно риба тип паламуд,  скумрия .

# 643
Намерих евтина кошара за игра, изглежда супер и в емаг се продава същата за три пъти повече пари. Ако се поръча от Полша няма да има такси. Проблемът е, че нямам толкова пространство, доста е голяма...
Скрит текст:

# 644
  • София
''Монтесори не харесва това''
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт