За секциото с любов ♡

• 247 860
  • 5 776
  •   1
Отговори
# 135
Кое му е странното? При всеки протича различно.

# 136
Странно и аз съм била със спинална и подобно нещо не е имало.. Затоева помислих, че е друг проблема.

Възможно е да е и паник атака, защото като се замисля и в други ситуации ми се е случвало нещо подобно като да имам чувството, че не ми достига въздух, а и както казах аз съм голяма паника по начало и може би играе роля това.

# 137
Ох като почнете да си го нагаждате. Стигане нямате. Спиналната упойка има много странични ефекти и един от тях е че може да подтисне дишането в зависимост колко високо са я поставили. На мен също ми стана зле и не можех да дишам и макар да съм запозната с операцията и знам какво може да ми се случи по време на нея определено се панирах, но анестезиоложката беше много бърза и бързо овладя положението.

# 138
От спиналната и аз имах. Аз изравних и кръвното, но бързо ме съвзеха.

# 139
Момичета, има ли някой с операция от миома преди секциото?
Колко време ви е казал АГ преди второ забременяване?
Забраяих да питам моя когато се видяхме за контролния преглед, а се чудя дали миомектомията увеличава периода на изчакване?

# 140
От спиналната и аз имах. Аз изравних и кръвното, но бързо ме съвзеха.
Случва се често. При такива операции гледат да подържат кръвното ниско за да не кървиш много.

# 141
  • София
Аз помня, че след операцията ми беше явно доста високо и ме следяха из късо... Биха ми някакви неща и до няколко часа го нормализираха.

# 142
Rocket, вчера коментирах с моя лекар - лапароскопската миомектомия я броят като секцио като интервенция, но само по отношение начина на раждане. След моята, понеже беше правена с цел забременяване, ми казаха минат ли 6 месеца веднага да действам, докато не се е появила нова миома.

Ако искам второ дете, сигурно ще ме накарат да изчакам 2 години, но заради секциото, не заради миомектомията преди това.

# 143
Rocket, вчера коментирах с моя лекар - лапароскопската миомектомия я броят като секцио като интервенция, но само по отношение начина на раждане. След моята, понеже беше правена с цел забременяване, ми казаха минат ли 6 месеца веднага да действам, докато не се е появила нова миома.

Ако искам второ дете, сигурно ще ме накарат да изчакам 2 години, но заради секциото, не заради миомектомията преди това.
Тук в Италия казват една година да се чака след секцио.

# 144

И аз ще питам АГ следващия път.
Ние не че сме тръгнали да правим второ, но и не искам да го бавим, че тези миоми не се знае кога пак ще се появят. Sad

# 145
За секциото с любов не бих могла да говоря, минах едно, сега може пак да ми предстои. Не е страшно като преживяване, боли някакви дни, не ми допада това, че е добре човек 6 месеца да се пази повече. Това обаче, че се дава възможност за избор на секцио от пациента без да има показания за това не го подкрепям, тъй като все пак е операция, която крие своите рискове и едното желание не ги оправдава. Това разбира се е моето мнение и не ангажирам никого с него. Ако все пак ви предстои такава било то по мед причини или просто по ваше желание не се притеснявайте Simple Smile
И аз съм чувала всякакви изказвания, че жена се ставало като родиш естествено, че майка така се ставало, да го изстрадаш, а ние със секциото сме минали по лекия път. Моето мнение, съвсем честно, майка не се страва нито като родиш секцио, нито като родиш естествено, майка се става след това, след коликите, зъбите, безсънните нощи, нервите и всичко, което носи едно дете със себе си.

# 146
И ако има възможност за по- лесно защо трябва да се мъча, макар да бях по медцински причини? Да не говорим, че още не са минали 6 месеца и вече съм забравила какво е пазене. Всъщност никога не съм се пазела.

# 147
И ако има възможност за по- лесно защо трябва да се мъча, макар да бях по медцински причини? Да не говорим, че още не са минали 6 месеца и вече съм забравила какво е пазене. Всъщност никога не съм се пазела.
Защо реши, че раждането с операция е по-лесно от вагиналното раждане? Имаш ли опит с двете?

# 148
Аз се пазих първите 3-4 месеца. Ако вървях прекалено много или вдигах тежко(над 7-8кг) ме заболяваше разреза. Не че на 40 ден не вдигнах сама количката, но след това известно време ме болеше. Съответно се пазих до колкото е възможно.
Аз лично искам второ дете и дори да нямам основателна причина ще искам секцио. Втори път няма да си причиня толкова часа родилни контракции, а накрая всичко да завърши пак с операция. Единствено ако раждането тръгне по- рано от насрочената дата и ме приемат с 9-10см разкритие. Само тогава ще се кача на магарето Grinning

# 149
Единствено ако раждането тръгне по- рано от насрочената дата и ме приемат с 9-10см разкритие. Само тогава ще се кача на магарето Grinning
Аз бях с 8 см при приемането, докато ме качат в залата станаха 10. Да де, ама бебето близо 5кг и не успя да излезе и пак под ножа.  Второто също едричко, та поне беше планово.  Сега ме подготвят, че сигурно ще е нормално. Нямам против, но ако пак се стигне до операция, язък и за усилия и всичко.

Общи условия

Активация на акаунт