За секциото с любов ♡

• 247 752
  • 5 776
  •   2
Отговори
# 120
Все пак е възможно нормално раждане след секцио.Ако на някой се е случвало нека каже.
При нас не е узряла идеятя за второ дете още,не знам дали пак ми се прави всичко това-прегледи,инвитро и т.н.Но го обмисляме

# 121
Здравейте, установиха ми в две различни болници, на два различни ехографа, че плацентата остарява бързо и има калциране. В 34 с. плацентата ми отговаряше на 38 с. Бебето ми изостава с растежа. Сега съм в 37 седмица и тежи 2.500кг.
Следим тоновете през ден и ми е казано, че в никакъв случай не трябва да преносвам заради състаряването на плацентата! Тъй като се стига до момента, в който плодът вече не може да се изхранва пълноценно. В момента, в който тоновете паднат, трябва да го извадят. В този ред на мисли ми предложиха или предизвикано раждане, или секцио.
Мен мисълта за предизвикано раждане с всякакви системи и пукане на околоплоден мехур ме ужасяват. Честно казано засега клоня да избера секцио. За мен предизвикано раждане не е нормално така или иначе, нищо че пак е вагинално. Да, секциото е операция и изисква възстановяване като след операция.
Но смятам, че в моя случай е по-малката мъка за мен и бебето. Все пак аз разговарях с познатите ми, които са раждали предизвикано със система и те казват, че това си е било доста мъчително. При някои раждането е продължило от сутринта до вечерта, при други освен болките от предизвикано се е наложило да преминат към секцио. Знам и за майки, които не могат да седнат нормално след епизиотомия. Всеки се възстановя различно. Така че всяка майка си решава кое е най-доброто решение за нея и бебето.

# 122
Първото ми бебе беше седалищно, чакахме го до 37 седмица и насрочихме секцио за 38+. Втората бременност беше с 2 г. 8 м. разлика, но не затова беше секцио, а заради миома ниско долу до шийката. Освен, че предизвикваше постоянни контракции през цялата бременност, миомата щеше да е проблем еластичността на шийката и като цяло пречеше на родовия канал. Събрах три мнения по въпроса, и въпреки, че шийката беше много къса, медицинска причина и тук беше налице. Не бих рискувала естествено раждане, и накрая пак клъц.
Честно казано, пред индуцирано, аз бих избрала секцио. Успех, TheUnforgettable

# 123
  • Пловдив
Темата е за Секциото с любов, та си се надъхваме тук 🤣
Аз си го избрах по собствено желание, макар че лекарят ми че навиваше за естествено. Може природата да го е направила по най- добрия начин и естественото да е най- доброто, но за мен не беше. Не исках да рискувам разкъсвяния, шевове, дълги часове контракции, риск за очите ( с лазерна операция на ретината съм). Можеше и нищо да не стане, но не исках да рискувам...

# 124
Природата го е измислила, безспорен факт, но в природата има и друга страна и тя се нарича естествен подбор. В миналото много често родилката е умирала от кръвозагуба, бебета също са умирали по време на раждане. Просто хората се водели по природата,ааа и една баба бабувала... Сега сме достатъчно развити и защо да не се възползваме максимално от науката, да избегнем повечето рискове. Аз лично нямаше да съм жива, най-вероятно, ако трябваше да родя преди 100г.

# 125
Темата е за Секциото с любов, та си се надъхваме тук 🤣
Аз си го избрах по собствено желание, макар че лекарят ми че навиваше за естествено. Може природата да го е направила по най- добрия начин и естественото да е най- доброто, но за мен не беше. Не исках да рискувам разкъсвяния, шевове, дълги часове контракции, риск за очите ( с лазерна операция на ретината съм). Можеше и нищо да не стане, но не исках да рискувам...
Точно така. Да се надъхваме,да си помагаме, да следим медицината,та тя напредва.... И най вече да се научим да живеем с преживяното и да обичаме себе си именно,защото сме дали на света най-хубавото...НАШИТЕ ДЕЦА!💛

# 126
Първото раждане беше спешно секцио с обща упойка.
Второто - планово със спинална.
Определено след второто се възстанових в пъти по-бързо. Не знам дали се дължи и на това, че знаех какво да очаквам.

Все пак е възможно нормално раждане след секцио.Ако на някой се е случвало нека каже.
Предстои ми трето раждане. Бях убедена, че ще е отново секцио, тъй като са през 2 години всичките бременности, но последния път на прегледа коментирахме, че има някаква вероятност да опитаме нормално този път. Но така или иначе ще имам яснота към 8 месец. Има още малко време.

# 127
Първото раждане беше спешно секцио с обща упойка.
Второто - планово със спинална.
Определено след второто се възстанових в пъти по-бързо. Не знам дали се дължи и на това, че знаех какво да очаквам.

Предстои ми трето раждане. Бях убедена, че ще е отново секцио, тъй като са през 2 години всичките бременности, но последния път на прегледа коментирахме, че има някаква вероятност да опитаме нормално този път. Но така или иначе ще имам яснота към 8 месец. Има още малко време.
Веднага да пишете после моля Ви. Интересувам се много! И аз искам трето дете.🙃

# 128
Здравейте, предстои ми второ раждане през лятото. Първото ми дете го родих преди 1г и 8 месеца с спешно секцио, с изтекли води, контракции, системи и 8 часа 2-3 см. разкритие, в последствие като ми слагаха упойката за секциото анестезиолога ми каза, че имам леко изкривяване в гръбначния стълб. Дали е възможно заради това да не съм имала разкритие? А бебето си било извъртяло главата някак си настрани и "уж" заради това не се е получило. Отделно когато ще раждам ще са минали 2 г. И няколко месеца, след пълвото ми секцио, а лекарят който ме следи каза, че не е желателно да раждам нормално след секциото?!?! Мен не ме притесняват болките след операцията (доста бързо се възстанових) Нооо съм голяма паника, докато ме рязаха побърках абсолютно всички в операционната зала😂 И просто не искам да минавам през това отново.. и отделно ще съм подготвена за това и още повече ще се притеснявам, няма да е както първият път да не знам какво, как и защо и да не знам къде се намирам от болка... Също така докато ми правеха секциото не знам от паника ли по едно време имах чувството, че не ми достига въздух за няколко секунди, при вас имаше ли такова нещо? Според вас възможно ли е нормалното раждане? 😔

# 129
Разкритието няма нищо общо с евентуално гръбначно изкривяване.
Вие не искате да минавате пак през това, но замисляли сте се какво му е на екипа извършващ операцията? Стегнете се малко и оставете хората да си вършат работата без да ги побърквате!

# 130
Здравейте, предстои ми второ раждане през лятото. Първото ми дете го родих преди 1г и 8 месеца с спешно секцио, с изтекли води, контракции, системи и 8 часа 2-3 см. разкритие, в последствие като ми слагаха упойката за секциото анестезиолога ми каза, че имам леко изкривяване в гръбначния стълб. Дали е възможно заради това да не съм имала разкритие? А бебето си било извъртяло главата някак си настрани и "уж" заради това не се е получило. Отделно когато ще раждам ще са минали 2 г. И няколко месеца, след пълвото ми секцио, а лекарят който ме следи каза, че не е желателно да раждам нормално след секциото?!?! Мен не ме притесняват болките след операцията (доста бързо се възстанових) Нооо съм голяма паника, докато ме рязаха побърках абсолютно всички в операционната зала😂 И просто не искам да минавам през това отново.. и отделно ще съм подготвена за това и още повече ще се притеснявам, няма да е както първият път да не знам какво, как и защо и да не знам къде се намирам от болка... Също така докато ми правеха секциото не знам от паника ли по едно време имах чувството, че не ми достига въздух за няколко секунди, при вас имаше ли такова нещо? Според вас възможно ли е нормалното раждане? 😔

Всичко ще е наред. Малка е разликата и може да не се навие никой за нормално. Второто секцио при мен мина по-леко. По-бързо станах, а на втория ден кляках.

# 131
Вие не искате да минавате пак през това, но замисляли сте се какво му е на екипа извършващ операцията? Стегнете се малко и оставете хората да си вършат работата без да ги побърквате!

Дойдох тук, за да получа съвет и успокоение, а не наставнически тон!! Някъде да съм споменала, че не уважавам какво им е на екипа през това време?!! Попитах дали евентуално е възможно нормално раждане, какво стягане и оставяне на хората да си вършат работата, айде по - полека с карането Wink

Monytooo , благодаря за куража, малко или много се успокоих Grinning Hug А по време на операцията имаше ли такова чувство, че не ти достига въздух за кратко време?😐

# 132
  • София

Дойдох тук, за да получа съвет и успокоение, а не наставнически тон!! Някъде да съм споменала, че не уважавам какво им е на екипа през това време?!! Попитах дали евентуално е възможно нормално раждане, какво стягане и оставяне на хората да си вършат работата, айде по - полека с карането Wink

Monytooo , благодаря за куража, малко или много се успокоих Grinning Hug А по време на операцията имаше ли такова чувство, че не ти достига въздух за кратко време?😐

Това ми прилича като нещо подобно на паник атака. Може би сте се притеснили повече...Опитайте се да мислите за хубави неща или да разговаряте с някого примерно с анестезиолога.

# 133
Няма нищо общо с паник атака. От спиналната упойка е. Просто като се почувствате така кажете на анестезиолога и той ще направи нещо.

# 134
  • София
Странно и аз съм била със спинална и подобно нещо не е имало.. Затоева помислих, че е друг проблема.

Общи условия

Активация на акаунт