За секциото с любов ♡

• 247 734
  • 5 776
  •   1
Отговори
# 105
О, да. Със сигурност има причина за всичко. И секциото спасява. Благодаря ви за подкрепата. Няма еднозначен отговор, още повече че не сме лекари. Дори с висок процент на секцио, лекарите правят най-доброто за бебе и мама...

# 106
DiaSla, статистиката за секциото не знам, но донакъде разбирам защо тоновете падат.
Контракциите на матката са изморителни и за  бебето, чието сърчице все още не е свикнало на цялото това натоварване.
Те майките след 10-12 часа родова дейност се чудят на кой свят се намират, какво остава за това малко същество.
Самото раждане е голямо усилие и от страна на детенцето, не само на майката. Simple Smile

В твоето положение, мисля, че където и да си в света, много малко специлисти биха се решили на естествено раждане.
Опитай се да погледнеш малко по-философски на нещата. Може би трябва да родиш секцио по една или друга причина. Може би това ще е по-доброто за теб и за бебчето, затова и става така. Simple Smile

ПС: Приятелката ми, за която разказах по-рано, след раждането си призна, че е трябвало още в началото да послуша доктора си за секциото. Той е бил категорично за операция, но и тя беше много стресната и искаше до последно да пробват естеснвено. Е, след близо седмица преносване нямаше и грам разкритие, а след няколко часа с контакции и окситоцин стигна до 3-4см. И след целия този зор, падащи тонове и спешно секцио.
Излиза, че природата ни е сбъркана, защото естественото раждане е вагиналното. Ако беше толкова ужасно и мъчително за майката и бебето, бозайниците да са изчезнали отдавна. Разбирам, че тук ви събира факта, че повечето сте направили съзнателен избор да родите секцио и се навивате една друга, колко сте хитри, но това не ви дава право да говорите глупости за естественото раждане.
Имам приятелка, която роди три деца. Всичките бяха разположени седалищно, заради гръбначното и изкривяване. Първите две роди естествено в провинцията. Третото го роди в София и директно и казаха, че е за секцио. Тя съжаляваше, че ги е послушала. Мен ме накараха втория път да раждам секцио, защото бях бременна с близнаци. И аз съжалявах, че се съгласих. Истината е, че на докторите им е по-лесно да те срежат и да отидат на ски или море, отколкото да те чакат да се наканиш да раждаш. Това, ако имаш уговорка с някой лекар за раждане.

# 107
DiaSla, всичко ще е наред! Simple Smile
Вече си на финалната права и предполагам сте насрочили секциото за 39гс. някъде.

# 108
  • София
DiaSla, статистиката за секциото не знам, но донакъде разбирам защо тоновете падат.
Контракциите на матката са изморителни и за  бебето, чието сърчице все още не е свикнало на цялото това натоварване.
Те майките след 10-12 часа родова дейност се чудят на кой свят се намират, какво остава за това малко същество.
Самото раждане е голямо усилие и от страна на детенцето, не само на майката. Simple Smile

В твоето положение, мисля, че където и да си в света, много малко специлисти биха се решили на естествено раждане.
Опитай се да погледнеш малко по-философски на нещата. Може би трябва да родиш секцио по една или друга причина. Може би това ще е по-доброто за теб и за бебчето, затова и става така. Simple Smile

ПС: Приятелката ми, за която разказах по-рано, след раждането си призна, че е трябвало още в началото да послуша доктора си за секциото. Той е бил категорично за операция, но и тя беше много стресната и искаше до последно да пробват естеснвено. Е, след близо седмица преносване нямаше и грам разкритие, а след няколко часа с контакции и окситоцин стигна до 3-4см. И след целия този зор, падащи тонове и спешно секцио.
Излиза, че природата ни е сбъркана, защото естественото раждане е вагиналното. Ако беше толкова ужасно и мъчително за майката и бебето, бозайниците да са изчезнали отдавна. Разбирам, че тук ви събира факта, че повечето сте направили съзнателен избор да родите секцио и се навивате една друга, колко сте хитри, но това не ви дава право да говорите глупости за естественото раждане.
Имам приятелка, която роди три деца. Всичките бяха разположени седалищно, заради гръбначното и изкривяване. Първите две роди естествено в провинцията. Третото го роди в София и директно и казаха, че е за секцио. Тя съжаляваше, че ги е послушала. Мен ме накараха втория път да раждам секцио, защото бях бременна с близнаци. И аз съжалявах, че се съгласих. Истината е, че на докторите им е по-лесно да те срежат и да отидат на ски или море, отколкото да те чакат да се наканиш да раждаш. Това, ако имаш уговорка с някой лекар за раждане.

Няма уговорки за естественото раждане когато бебето реши тогава. Вече е ако преминавате дните си на термин тогава лекаря преценя да се чака ли или не. Истината е, че няма как да сложите всички лекари под общ знаменател Simple Smile Някои опитват други са по-добри в рязането и толкова.

# 109
Скрит текст:

Ами темата е за секциото с любов, много ясно, че ще се надъхваме колко сме хитри да го изберем Grinning Аз ще си спестя какво мисля за естественото раждане, защото няма да се хареса на много хора. Само ще кажа, че е факт колко много жени са умирали в миналото при раждане. Да, това е най-естественото нещо на света, но когато има опасност за живота на майката и бебето, надали някоя майка ще се прави на героиня. Като може да мине за 20 минути със секцио, що да се мъча с часове. Това си е мое мнение и решение. Всеки си решава.

# 110
Много жени предпочитат, определен лекар да им води раждането. И ако имат подобна уговорка, това означава той да очаква обаждане по всяко време на денонощието. В противен случай няма да си получат обещаните на ръка пари или избор на екип. В подобни случаи на лекарите им е много по-лесно да насрочат секцио и да приключат за половин час и да вземат парите.
Преди години една колежка имаше подобна уговорка. Доктора я извика на термина и и предизвика раждане. На следващия ден замина на ски. Тя имаше проблеми и никой в държавната болница не искаше да я погледна, защото знаеха, на кого е платила. И аз имах уговорка с лекар за раждането на близнаците. Денят след секциото доктора излезе в отпуска, но на втория ден мина през болницата да види как съм. При приемането ми в болницата дежурната лекарка недоумяваще, защо ще ми правят секцио при условие, че децата са малки и завъртяни с главата надолу. След операцията разбрах, защо ми говореше така.
Има много жени, които не правят уговорки с никого и им предлагат секцио, ако наистина има причина.

# 111
Аз не приемам темата като надъхване да се избере секциото, нито я приемам като поле за ужасяващи истории за раждане, независимо от метода. Хубаво е да се даде подкрепа на всяка бременна, за която секциото е твърде вероятна, а понякога единствена възможност за щастлив край. Това е операция и е нормално да предизвиква притеснения. Ама пак пък, айде на секциото щото е много яка работа, а нормалното не си струва или пък обратното, не ми е ок. Всяко раждане може да се закучи, но не виждам смисъл да наплашваме бъдещите майки, които може да попаднат на темата.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 15:18 от spooky

# 112
  • София
Много жени предпочитат, определен лекар да им води раждането. И ако имат подобна уговорка, това означава той да очаква обаждане по всяко време на денонощието. В противен случай няма да си получат обещаните на ръка пари или избор на екип. В подобни случаи на лекарите им е много по-лесно да насрочат секцио и да приключат за половин час и да вземат парите.
Преди години една колежка имаше подобна уговорка. Доктора я извика на термина и и предизвика раждане. На следващия ден замина на ски. Тя имаше проблеми и никой в държавната болница не искаше да я погледна, защото знаеха, на кого е платила. И аз имах уговорка с лекар за раждането на близнаците. Денят след секциото доктора излезе в отпуска, но на втория ден мина през болницата да види как съм. При приемането ми в болницата дежурната лекарка недоумяваще, защо ще ми правят секцио при условие, че децата са малки и завъртяни с главата надолу. След операцията разбрах, защо ми говореше така.
Има много жени, които не правят уговорки с никого и им предлагат секцио, ако наистина има причина.

И другото го има вие си имате угоровка с лекаря, но той излиза в отпуска и казва: "Ами мой заместник е еди кой си и ако стане нещо той ще ви изражда или ще ви прави секциото" и така.Та това, че ще му изсипете една торба пари за някои лекари нищо не значи Wink Иначе и моята лекарка в момента, в който влезнах в 9-тия месец си излезна в отпуска ако не се беше върнала щеше да ме изражда нейната заместничка. Нищо, че бях в часта болница нищо, че бях с избор на екип.

# 113
Моето естествено раждане не беше тежко. Една от приятелките ми е с тесен таз и при нея естественното раждане мина тежичко. Друга приятелка преноси с 10 дена. Накрая един доктор се усети, че гръбнака и бил закривен и бебето няма как да излезе и се наложи спешно животоспасяващо секцио. И понеже всяко едно раждане има своите особености, задачата на лекаря е да прецени, кое е най-доброто във всеки конкретен случай. И проблема идва тук. Много лекари предлагат решение не по лекарски показания, а по лични мотиви техни или на родилката.

# 114
Моят лекар беше в отпуска до деня на секциото ми. За това ме оперира и 5-6 дни преди термин, а не 10 дена както е стандартно. Даже му бях първата пациентка, наредена в 8: 30 Grinning Беше си починал човека, докато ме режеше разказваше какво са правили с децата Grinning Пък аз берях там душа дали ще оцелея Grinning

# 115
]Ох ,Ели  Joy
Едит,точно осем месеца и 10 мин минаха от моето секцио и първата измъчена глътка въздух на дъщеря ми.

# 116
  • София
Аз пък заспах на масата Grinning Даже мъжа ми питал лекарката какво става защо не ме вадят от операционната и мен след бебето и тя му казала, че ще ме остави да си поспя малко Grinning

# 117
100 процента и нормалното раждане може да е тежко. Какви ли не усложнения могат да станат. И за всеки си има негов си път. Но и аз съм съгласна, че едва ли в толкова много случаи, се налага секцио. Просто е по-бързо, по удобно и по-сигурно за бебето. Въпросът е да имаш вяра на лекаря, че го прави, ако има наистина нужда. И всеки го е страх от нещо. Аз имам коремна операция и ме е страх точно от операция, има жени, които ги в страх от тези болки и усложнения по 30-40часа и с право. Затова и влязох в групата, да открия някаква любов и в така омразното ми секцио. Но ето, при мен се налага. Бебето е седалищно и не е малко. Апсурд да го изложа на риск

# 118
Действай както е правилно.Важното е да сте здрави.
Ако се навием на още едно дете,аз пак бих искала нормално раждане,знам че две години след секцио може .

# 119
  • София
Значи аз още на прегледа 2-рия месец при лекарката ми я питах кога може най-рано да се започнат опити за бебе и дали има някаква вероятност да е нормално раждането. Тя каза, че да ама цитирам " Да не си го причиняваме пак, а?", та аз си имам вяра. По-добре всичко да мине спокойно отколкото пак в посладната минута да се вкарваме за спешно секцио.

Общи условия

Активация на акаунт