За секциото с любов ♡

• 248 009
  • 5 776
  •   1
Отговори
# 150
Единствено ако раждането тръгне по- рано от насрочената дата и ме приемат с 9-10см разкритие. Само тогава ще се кача на магарето Grinning
Аз бях с 8 см при приемането, докато ме качат в залата станаха 10. Да де, ама бебето близо 5кг и не успя да излезе и пак под ножа.  Второто също едричко, та поне беше планово.  Сега ме подготвят, че сигурно ще е нормално. Нямам против, но ако пак се стигне до операция, язък и за усилия и всичко.
Обикновенно диабетиците раждат голем бебета.
Аз не разбирам, защо са решили, че можеш да родиш вагинално. В 21 век при наличието на четириизмерни видиозони лекарите имат достатъчно информация за да могат да вземат решение. Колкото е погрешно да се оперират жени при които няма никакви индикация за тежко раждане, толкова е неправилно да не се насочват към секцио родилки с явни противоиндикации за нормално раждане.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 11:22 от Monza

# 151
И ако има възможност за по- лесно защо трябва да се мъча, макар да бях по медцински причини? Да не говорим, че още не са минали 6 месеца и вече съм забравила какво е пазене. Всъщност никога не съм се пазела.
Защо реши, че раждането с операция е по-лесно от вагиналното раждане? Имаш ли опит с двете?
Ти пък защо реши, че едно 30 минутно секцио е по-тежко от няколко часа контракции ?

# 152
И при трите бременности правих обременяване и нямам и не съм имала гестационен диабет. Глюкозата също ми е в норма при всички изследвания.
Иначе по въпроса как са решили, нали се следя в Щерев и там изчаткаха нещо последните месеци и зора им за естествено раждане при ясни индикации за операция е огромен. То затова и има толкова отлив на родилки след 35та седмица.

# 153
И ако има възможност за по- лесно защо трябва да се мъча, макар да бях по медцински причини? Да не говорим, че още не са минали 6 месеца и вече съм забравила какво е пазене. Всъщност никога не съм се пазела.
Защо реши, че раждането с операция е по-лесно от вагиналното раждане? Имаш ли опит с двете?
Ти пък защо реши, че едно 30 минутно секцио е по-тежко от няколко часа контракции ?
Лично мнение на базата на две раждания едно вагинално и едно секцио. След 30 минутното секцио следва едно денонощие в реанимация на легло съпроводено със сърбежи по цялото тяло, няколко дневни болки и няколко месеца възстановяване. След няколкото часа контракции имах 2 часа в коредора на легло(един вид реанимация) и после 3-4 часа на легло със замайване поради загуба на кръв. Още същата вечер бях на крак без никакви болки. Лично аз и контракциите не ги намирам за много болезнени, но това вече си е въпрос на праг на търпимост на болката. А и няколко часа контракции не значи няколко часа болки. Контракциите са на различни периоди в зависимост, от това колко напреднало е раждането. През останалото време няма болки. Като започнат напъните също няма болка. Говоря за едно нормално раждане без усложнения. По-неприятен спомен имам от 4-те шева, които ми направиха, отколкото от контркциите.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 17:44 от Monza

# 154
  • София
Значи контракации 3 часа до 6ч. или 10 ч. ще изтърпя ама 18 часа, не мерси съм. Та незмам дали е до праг на болка или до продължителност. Болката изтощава организма и като дойде време за напъни жената не е ясно колко ще се справи.

# 155
Аз след толкова часове(4-5) с контракции през 1-2мин, това били родилните контракции, бях толкова изтощена. Ако бяха ме оставили още толкова време да се мъча, едва ли щях да имам сили да напъвам. Вероятно щеше да се наложи намеса пак на лекар.
След като извадиха бебето докторката каза, че явно по време на контракциите се е завъртяла главичката на една страна. Добре, че се е стигнало до секцио, защото раждането щеше да е много трудно и с евентуални последици за бебето.

# 156
Тези с трето секцио биха ли разказали подробно как е протекло? Добре сте дошли и в групата във фейзбук. Все повече майки се навиват на 3то и би бил полезен опита ви за останалите.

# 157
Аз след толкова часове(4-5) с контракции през 1-2мин, това били родилните контракции, бях толкова изтощена. Ако бяха ме оставили още толкова време да се мъча, едва ли щях да имам сили да напъвам. Вероятно щеше да се наложи намеса пак на лекар.
След като извадиха бебето докторката каза, че явно по време на контракциите се е завъртяла главичката на една страна. Добре, че се е стигнало до секцио, защото раждането щеше да е много трудно и с евентуални последици за бебето.
Било ти е трудно, защото е имало проблеми. За това са лекарите да преценят, кога да режат и кога не. При много жени раждането е безпроблемно и протича леко. Като раждах дойде в предродилна една жена с трето дете. Постоя 10 минути при мен, изохка няколко пъти и я качиха на магарето. Ако я бяха срязали, щеше да се мъчи с месеци.

# 158
А защо ако я срежат трябва да се мъчи с месеци? Всичко е индивидуално. Мен ме срязаха в събота в 18:00 в три през нощта бях вече на крака. Във вторник на обяд ме изписаха и даже приготвих обяда за тримата. На следващия ден трябваше да закарам бебето на преглед в не онтологията и Шофирах. С първото дете с месеци не можех да си седна на Д_то.

# 159
Лично мнение на базата на две раждания едно вагинално и едно секцио. След 30 минутното секцио следва едно денонощие в реанимация на легло съпроводено със сърбежи по цялото тяло, няколко дневни болки и няколко месеца възстановяване. След няколкото чака контракции имах 2 часа в коредора на легло(един вир реанимация) и после 3-4 часа на лего със замайване поради загуба на кръв. Оше същата вечер бях на крак без никакви болки. Лично аз и контракциите не ги намирам за много болезнени, но това вече си е въпрос на праг на търпимост на болката. А и няколко часа контракции не значи няколко часа болки. Контракциите са на различни периоди в зависимост, от това колко напреднало е раждането. През останалото време няма болки. Като започнат напъните също няма болка. Говоря за едно нормално раждане без усложнения. По-неприятен спомен имам от 4-те шева, които ми направиха, отколкото контркциите.

След всяка операция се минава през реанимацията,  а сърбежа е в следствие на упойката, който се минава с 1 хапче. Ако не са ви дали нищо за сърбежа проблема е не в секциото, а грижите които са ви предоставили. За възстановяването... всичко е в главата! Бях с 1л кръвозагуба и въпреки всичко още на същия ден бях на крак, а на следващия си бях в къщи и се грижех за бебето без никаква помощ. Контракции имах след секциото и ако трябва да ги търпя няколко часа, ами не благодаря! Бях на морфин през два часа заради тях!
Има лесни раждания, има и лесни операции. Да не зсклеймяваме нито едното, нито другото. Хората сме различни и всеки с различен праг на поносимост на болката.

Тези с трето секцио биха ли разказали подробно как е протекло? Добре сте дошли и в групата във фейзбук. Все повече майки се навиват на 3то и би бил полезен опита ви за останалите.

Протича както първото и второто секцио. Разлика няма.

# 160
Аз не заклеймявам никой. Основната теза, която защитавам, че избора трябва да бъде на лекаря, а не на родилката. При мен естественото раждане беше по-леко, а при ganeli е било обратното. Преди години имах мисет(не съм сигурна в правописа) аборт. Отидох в болницата с контракции във втори месец. Тази болка беше по-ужасна от контракциите по време на раждане. Нямам обяснение, защо се получи така. Спомням си, че пред кабинета по патологична бременност чакаха две жени с големи кореми за секцио и като ме видяха ми отстъпиха ред да вляза преди тях.

# 161
  • София
Родилката също трябва д аима избор според мен. В край на сметка аз ще си търпя последствията дали след операция дали след нормално раждане, ако изобщо има такива. Лекаря дава съвет, но като гледам до сега секцио не са отказвали.

# 162
Хахах като че ли темата стана "Нормално раждане или секцио" 😂😂😂 Човек да каже нещо и веднага се намира някой, който все повече знае.

# 163
Хахах като че ли темата стана "Нормално раждане или секцио" 😂😂😂 Човек да каже нещо и веднага се намира някой, който все повече знае.
За жалост, винаги се стига до този спор.

# 164
  • София
Да, но темата не е за спор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт