За секциото с любов ♡

• 248 117
  • 5 776
  •   2
Отговори
# 180
Мисля, че на всички слагат система с окситоцин след секциото, за да се прибере матката. Но аз контракции не съм усещала.

# 181
Аз също не съм ги усетила тези контракции. Секциото ми беше следобед, имах епизоди на събуждане и заспиване до рано сутринта. В стаята ми казваха после, че посредата на изречението съм заспивала Grinning

# 182
На всички жени след секцио, независимо дали е планово, или спешно, се пуска система с окситоцин. Иначе няма да се прибере матката, трябва да контрахира. Явно си зависи от обезболяването. Аз бях с планово секцио. След операцията ме върнаха в стаята, в която бях, в болницата няма реанимация. Пуснаха ми система, след няколко часа, след като ме пусна спиналната, ми сложиха някакво обезболяващо венозно. Преди нощта ми биха мускулно обезболяващо и спах без проблем. Обясниха ми, че трябва да изпитвам две болки едната от контракции, другата от самия разрез, аз усещах някакъв дискомфорт и спазми, но определено не мога да кажа, че изпитвах две различни и силни болки. На следващата сутрин пак ми биха обезболяващо и след това ми даваха свещички Профенид, винаги на визитация ме питаха дали искам още. При мен най-болезнено беше раздвижването.

П.П. Също съм оперирана от апендисит, преди доста години по класическия начин не лапараскопски. Болката беше много по-силна, помня я до днес.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 11:23 от 17154

# 183
Аз усетих контракции от окситоцина след секциото,но бяха леки.Момичето до мен опищя света,развика се как й слагали окситоцин без да я питат.В крайна сметка й го спряха,в реанимация става това.

# 184
На мен по неприятно беше след това като преглеждат дали матката се е прибрала. То не стига, че имаш рана и те боли ами и да натискат. Просто инстинктивно искаш да завъртиш един шамар на лекаря и да му махнеш ръката Grinning

# 185
Банките  с окситоцин след секцио са 3. Гледах и при мен и при другите момичета. Някак си е явно практика. Само където слагат обезболяващи. Първата банка е веднага след като те закарат в реанимация ,но упойката мен все още ме държеше (спинална). Мърдах крака, но няма болка. В края на първата ме питаха да ми пуснат обезболяващо. Отказах, болката беше по-слаба отколкото при цикъл (имам доста болезнен) и това оценявам като грешка. До края на втората системата вече бях стиснала чаршафа.Болеше и се усещаше. Преди да пуснат третата банка си ми пуснаха обезболяващо... не вярвах че действа толкова бързо. За секунди, до минута буквално ме отпусна. Та като ви дават-вземайте. И после третата. Усеща се леко неудобство ,но не е кой знае какво.
За съжаление следващите дни се наложи да ми правят химически масажи. Предлагаха ми обезболяващи свещички, но отказвах. Болката не е непоносима, но си я има

# 186
Няма такова нещо като 3 банки 5 банки окситоцин! Слага се 20U или 40U, в зависимост от неща от които си нямате идея, но пишете със самочувствието на лекар с 100 годишна практика.
Хичичния масаж с какво мислиш, че се прави? Пак с окситоцин! И можеше да напишеш, че си имала задържани течности в матката, но химичен масаж без никакви обяснения звучи по- така ...

# 187
Едва ли някой си мисли, че тук ще прочете лекарско мнение. Напротив, тук всеки пише от собствения си субективен опит на пациент, минал през секцио. Та, няма нужда чак да се караме Hug
Няма такова нещо като 3 банки 5 банки окситоцин! Слага се 20U или 40U, в зависимост от неща от които си нямате идея, но пишете със самочувствието на лекар с 100 годишна практика.
Хичичния масаж с какво мислиш, че се прави? Пак с окситоцин! И можеше да напишеш, че си имала задържани течности в матката, но химичен масаж без никакви обяснения звучи по- така ...

# 188
Аз имам три лапаро година и половина преди секциото и от там се научих,да не отказвам обезболяващо,че и сама си го исках даже.Помагаше ми да спя,а в реанимация какво друго да правиш.

# 189
  • София
Здравейте. Да се включа и аз в темата. Родих със секцио в Токуда преди 3 години 8 месеца почти през 2017-та. Наплива беше голям тогава, и нямаше място дори в родилното отделение и първите три дни бях в АГ - високо рискова бременност, докато се освободят места в родилното. Чета насам натам коментари как някои жени раждали със секцио не били усетили контракции и честно казано ми е много странно това. Не знам каква е практиката и дали на всички родилки с планово секцио, защото аз бях с планово се слага окситоцин, но на мен ми слагаха окситоцин по време на секциото и след него също в стаята продължаваше да ми тече банката. След няма и 2 часа ме пусна спиналната упойка и болката от тези контракции беше нечовешка.  Да допълня и, че не съм имала дори сантиметър разкритие, нито някакви признаци за наближаващо раждане. Правиха ми преглед за разкритие преди секциото. Бях си взела таблет, за да гледам някакви филмчета да се разсейвам уж, обаче мозъка ми беше тотално блокиран от болката, не можех да се съсредоточава в нищо друго освен в това колко ме боли. Имам и предишна операция от апандесит и то не е лапароскопска, а нормална с разрез си- не знам точно как се нарича и такива болки не съм имала тогава.
В последствие питах АГ-то, той ми каза, че това колко ще са силни контракциите и усещането за болка си зависело изцяло от организма на жената, и дори нормално да бях родила, пак щях да имам абсолютно същите контракции. Иначе операрираха ме в 14 часа на обяд и следващия ден сутринта вече се разхождах. Имах контракции цяла нощ до 6 сутринта, поради което не можах да мигна изобщо не съм спала. След което ако лежа в леглото и не се движа не изпитвах болка, но ако се опитам да седна, стана или ходя така болеше, че сякаш ме режеха със скалпел в този момент. Слава Богу това продължи само 2 дни. На изписването тоест 6-ти ден вече бях като нова, сякаш не съм оперирана.
Подготвям се психически за второ дете и въпреки болките, които изпитах пак бих избрала секцио, просто защото макар и не по мое желание, поне е нещо познато и няма да се хвърлям в дълбокото без да знам какво би ми се случило при нормално раждане. В момента четох, че те карат дори по време на секцио да си с маска, както и през цялото време на престоя в болницата. Също така ако имаш дори само положителен антигенен тест те отделят от бебето  и бащата не може да ви види нито теб, нито бебето до изписването. Да не говорим за всички останали ограничения покрай короната, особено като имаш вече по-голямо дете. Та за сега изчаквам да се поуспокои обстановката. Иначе лекаря ми се премести от Токуда в болница Надежда и се чудя дали да го последвам. Надявам се пък на друго място обезболяването да е по-добро. В Токуда след спиналната упойка, после ми сложиха само един път обезболяващо за първата нощ, от което усетих намаляване на болката може би съвсем леко само за час. И след това пак си продължиха болките цяла нощ. Не са ми давали нито Профенид ( за който разбрах че се дава след секцио в последствие), нито нищо. Исках си много пъти, но след като направих едва ли не проблем ми дадоха само аналгин...
Здравейте при кой лекар бяхте? Относно за Профенида не дават горе трябва лекаря да им скръцне със зъби. Аз бях при Апостолова и тя на няколко пъти им казва да ми дават ако ме боли.

Bugi_ Никога не са ме натискали по подобен начин Simple Smile Имах торби със пясък върху корема си за определени часове и до там.

# 190
Бях при д-р Данаил Илиев. Той вече се премести в болница Надежда. Иначе след като ме оперира излезе в отпуска и реално не е имало, кой да ги "натиска" персонала в болницата.
А иначе и мен ме натискаха по корема и адски болеше с контракциите и болката от разреза. Обезболяващи сами не са ми предлагали, даже трябва да им се моля да ми дадат. Тогава като първескиня не знаех за Профенида, после след раждането го разбрах. И никой не ми е предложил.

Здравейте. Да се включа и аз в темата. Родих със секцио в Токуда преди 3 години 8 месеца почти през 2017-та. Наплива беше голям тогава, и нямаше място дори в родилното отделение и първите три дни бях в АГ - високо рискова бременност, докато се освободят места в родилното. Чета насам натам коментари как някои жени раждали със секцио не били усетили контракции и честно казано ми е много странно това. Не знам каква е практиката и дали на всички родилки с планово секцио, защото аз бях с планово се слага окситоцин, но на мен ми слагаха окситоцин по време на секциото и след него също в стаята продължаваше да ми тече банката. След няма и 2 часа ме пусна спиналната упойка и болката от тези контракции беше нечовешка.  Да допълня и, че не съм имала дори сантиметър разкритие, нито някакви признаци за наближаващо раждане. Правиха ми преглед за разкритие преди секциото. Бях си взела таблет, за да гледам някакви филмчета да се разсейвам уж, обаче мозъка ми беше тотално блокиран от болката, не можех да се съсредоточава в нищо друго освен в това колко ме боли. Имам и предишна операция от апандесит и то не е лапароскопска, а нормална с разрез си- не знам точно как се нарича и такива болки не съм имала тогава.
В последствие питах АГ-то, той ми каза, че това колко ще са силни контракциите и усещането за болка си зависело изцяло от организма на жената, и дори нормално да бях родила, пак щях да имам абсолютно същите контракции. Иначе операрираха ме в 14 часа на обяд и следващия ден сутринта вече се разхождах. Имах контракции цяла нощ до 6 сутринта, поради което не можах да мигна изобщо не съм спала. След което ако лежа в леглото и не се движа не изпитвах болка, но ако се опитам да седна, стана или ходя така болеше, че сякаш ме режеха със скалпел в този момент. Слава Богу това продължи само 2 дни. На изписването тоест 6-ти ден вече бях като нова, сякаш не съм оперирана.
Подготвям се психически за второ дете и въпреки болките, които изпитах пак бих избрала секцио, просто защото макар и не по мое желание, поне е нещо познато и няма да се хвърлям в дълбокото без да знам какво би ми се случило при нормално раждане. В момента четох, че те карат дори по време на секцио да си с маска, както и през цялото време на престоя в болницата. Също така ако имаш дори само положителен антигенен тест те отделят от бебето  и бащата не може да ви види нито теб, нито бебето до изписването. Да не говорим за всички останали ограничения покрай короната, особено като имаш вече по-голямо дете. Та за сега изчаквам да се поуспокои обстановката. Иначе лекаря ми се премести от Токуда в болница Надежда и се чудя дали да го последвам. Надявам се пък на друго място обезболяването да е по-добро. В Токуда след спиналната упойка, после ми сложиха само един път обезболяващо за първата нощ, от което усетих намаляване на болката може би съвсем леко само за час. И след това пак си продължиха болките цяла нощ. Не са ми давали нито Профенид ( за който разбрах че се дава след секцио в последствие), нито нищо. Исках си много пъти, но след като направих едва ли не проблем ми дадоха само аналгин...
Здравейте при кой лекар бяхте? Относно за Профенида не дават горе трябва лекаря да им скръцне със зъби. Аз бях при Апостолова и тя на няколко пъти им казва да ми дават ако ме боли.

Bugi_ Никога не са ме натискали по подобен начин Simple Smile Имах торби със пясък върху корема си за определени часове и до там.

# 191
  • София
Много прехвален лекар беше, сега незнам как е. Аз исках да ме изражда той първо, но се отказах ай просто нямаше свободни часове. Съжелявам, че се преминали през това. Определено моята лекарка ги строй здраво. Пита ме защо сама не си искам Профенид. На 2-ри ден ходех прегърбена на 3-тия след Профенида вече си възвърнах нормалната походка. Иначе обезболяващите бяха под свякаква критика тогава. Бяха ми казали, че аналгина им е най-силното и до там, но все пак и трябваше да кърмя та не позволяваха да се слагат кой знае какви лекарства. Или поне такива доводи ми дадоха тогава.

# 192
Все ще се намери някой, който ще каже някаква глупост.
Аз влязох за предизвикване след 5дни преносване. Вече много ми тежеше и ми беше писнало да съм бременна. С докторката чакахме максимално, но вече и плацентата беше остаряла и водите намалели. Но така или иначе не успях да родя нормално. Една приятелка се изказа, че трябвало да изчакам само да тръгне бебето. Явно още не било време и за това не съм имала разкритие. Ама нищо другите път съм щяла да успея като изчакам повечко време...

# 193
Да им се чуди човек на лекарите, защо учат по 6 години и после специализират още 4-5. В 21 век хората всичко си знаят. Очаквам скоро да започнат и сами да се оперират.

# 194
Абе всеки може и да се лекува както реши.В 21 век е България...
То имало някаква в САЩ сама си направила секцио.

Общи условия

Активация на акаунт