За секциото с любов ♡

• 251 196
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 945
Секциата ми са първите 3 през 5 години, а четвъртото 6 години след третото. Лекарите твърдят, че не са проблем поредността на операциите, а дали има съпътстващи усложнения (например при мен изтънена матка + миоми). Като цяло не е толкова страшно Simple Smile

# 3 946
Благодаря Flowers Hibiscus
Плацентата с какво разположение беше? Имахте ли проблеми с износването?
Секциата ми са първите 3 през 5 години, а четвъртото 6 години след третото. Лекарите твърдят, че не са проблем поредността на операциите, а дали има съпътстващи усложнения (например при мен изтънена матка + миоми). Като цяло не е толкова страшно Simple Smile

# 3 947
И аз ще съм по Щарк в Шейново. Дано бързо се възстановя! 🙏👣 Изобщо нямам висок праг на болка. Даже е много нисък, но мотивацията да стана и гушна бебето си, ще е голяма 💙👣

# 3 948
  • София
Преди 2 месеца и половина имах първото си секцио. Мина мн добре, с него ми отстраниха и миома. Със спинална упойка и два часа след операцията вече си усещах и мърдах краката. Не са ми вливали други обезболяващи. Впечатленията ми са, че тези с 1во секцио имахме по-трудно раздвижване от дамите с второ или трето, които от момента на ставане на крака си бяха пушки. Явно тялото помни и се възстановява всеки път все по-лесно. Иначе за себе си мога да кажа, че още първата вечер ходех, макар и трудно и отидох да си видя детето. На другата сутрин вече си го взех при мен и до ден трети си ходех все по-добре, само с усещането като след мускулна треска. Ползвах свещички профенид. Ставането от леглото сутрин на ден втори и трети беше трудно, защото тялото е било неподвижно цяла нощ. Колкото повече се движиш, толкова по-добре става. След третия ден - абсолютно нормално. Възстанових се без никакви болки и проблеми.
Миналата седмица бях за първи път след раждането на гинеколог и ми каза, че матката се е възстановила идеално, вижда се следата от белега, където са я рязали, но е напълно зарастнала. Мога да си ходя нормално на спорт, само без вдигане на тежести.
Препоръката е все пак да не забременявам тази година. Иначе всичко е топ.
Ако ползвате ортопедични колани за стягане на корема, не се препоръчват първите 40 дни, а след това - по 3-4 часа дневно, може и два пъти, предимно когато се движите. Това е за да не се "омързеливят" мускулите и да се стягат сами.

# 3 949
  • София, България
Мога да споделя обратния опит. Второто ми секцио беше по-“тегаво” от първото. По-болезнено ми беше, не де чувствах добре. След първото скокнах на крака веднага. Според моята АГ в повечето случаи с всяко следващо е по-трудно възстановяването. И пак всичко е много индивидуално.

# 3 950
  • София
При мен и всички около мен второто възстановяване е било по-леко. Не знам дали реално е така, но в моя случай помогна, че знаех какво да очаквам, как да застана, как да стана, да седна, за да не ме боли толкова.

# 3 951
Хахха, за ставането, беше си тегаво в каквито и да е пози да пробвах. Помня на една визитация идва лекаря и аз повдигам леглото, за да стана. Той ми подаде ръка и направо ме изправи 😀, с такава лекота, нищо не усетих. В периода след като ме изписаха, може би седмица, слагах колан преди да стана. Ползвах обратно на съвета по-горе до около месец. После моят лекар каза да го махам, за да заякват сами мускулите.

# 3 952
Моят доктор също ми каза, че ако имам стягащ колан, да си го взема още в болницата, защото ще ми даде чувство за сигурност в областта на корема. Тоест, ще може още след ден-два да го слагам, а не да чакам 40 дни.. то тогава ще чакам вече позволение за спорт 🙏🫣😀

# 3 953
Да, още на трети ден сложих в болницата колана. Лекарите ми казаха, че ще ми е по-лесно да ставам и беше така наистина.

# 3 954
  • Велико Търново
Второто секцио ми отне около месец да се възстановя, а с първото след втората седмица все едно не бях оперирана. Сега ме болеше областта над операцията в ляво, АГ каза че било болка от раздразнени черва, и много ме дърпаше от едната страна на белега.

В болницата обаче бях с момиче, което беше с първо секцио, та там аз бях тази която е раздвижи по- бързо. Отдавам го на опита от първото, знаех как да ставам, и си знаех прага на болката. Докато като е първо, не знаеш колко ще боли и явно страха от неизвестното си казва думата.

Веднага след секциото една акушерка ми каза че мамите с второ и следващо раждане се възстановявали по- бавно, но и разликата при мен беше малка, 1 година и почти 2 месеца.

# 3 955
Аз се възстановиха много бързо. Станах и тръгнах. Колан не съм ползвала. Сега обаче съм с близнаци и живи и здрави,всичко да е наред корема ще е по - голям и се чудя за колан.
Вие какви сте ползвали?

# 3 956
Ползвах колан още в болницата - те ми сложиха така или иначе след операцията, като аз продължих да го нося следващите дни. Вкъщи си сложих колана за спорт - Маскатеер. За 2 седмици коремът ми се прибра напълно и си влезнах във всички спортни клинове и тесни дрехи.

Някои спомена позволение за спорт - моята АГ ми каза, че препоръчително е да минат 3 месеца от операцията. Признавам си, че аз започнах с леки упражнения след края на първия месец. Тая седмица стават 2 месеца от секциото и вече правя йога и силови тренировки с много лека тежест. Трети месец мисля да се върна вече и във фитнес залата официално. Но и аз тренирах редовно до края на 6ти месец.

# 3 957
Аз го споменах това за спорта.
Преди бременността - 10г във фитнеса имам, а като забременях ходех до 6 месец и после до 7 края тренирах вкъщи. 😀
Та се надявам наистина да не се забавя с връщането към спорта. Реалист съм, но след 2-3-4 месеца очаквам да вляза пак в залата.
Обнадеждаващо ми действат думите ти. 🙏😀

# 3 958
Аз го споменах това за спорта.
Преди бременността - 10г във фитнеса имам, а като забременях ходех до 6 месец и после до 7 края тренирах вкъщи. 😀
Та се надявам наистина да не се забавя с връщането към спорта. Реалист съм, но след 2-3-4 месеца очаквам да вляза пак в залата.
Обнадеждаващо ми действат думите ти. 🙏😀
И аз съм с дълъг спортен "стаж" Simple Smile
Слушай си тялото и не отлагай движение още от началото. Аз започнах с много ходене още първите дни като се прибрах вкъщи. В болницата също не спирах да се движа от момента, в който се раздвижих - някъде 5-6 часа след операцията.
В крайна сметка това са просто няколко дни, нищо кой знае какво, ако всичко е минало нормално.

# 3 959
  • Бургас
Между моите операции има 15 години разлика. Вторият път се възстанових по- бързо, не знам дали заради метода / Щарк/ или нещо друго, честно казано. Писала съм за ужасните си спомени от първата ми секцио. Първият път не съм сигурна дали въобще нещо обезболяващо са ми дали /преди  вече 16 години, държавна болница/.  Мъжът ми тогава плати на доктора под масата /официално го нямаше това за избор на екип/, но на сестрите нищо не дал и май затова ме зарязаха така. Цяла вечер буквално ми се схвана ченето от стискане на зъбите от болка, а не съм с нисък праг. Чудех се момичето до мене как успява да спи, а за се треса, стискам зъби и треперя цялата?! Чак на второто секцио разбрах, че можело и да се спи и вечерта след операцията.

Общи условия

Активация на акаунт