За секциото с любов ♡

• 262 005
  • 6 031
  •   2
Отговори
# 4 200
  • София
И аз бях със спинална и за мен това е по-добрата опция. Бях в съзнание, не усетих кой знае какво освен леко побутване и лек натиск върху корема, когато извадиха бебето. Освен това беше операция 2 в 1, махнаха ми и миома. Неописуема е емоцията да си видиш веднага бебето след като го извадят и цункаш краче/ръчичка, каквото ти подадат.
Имах известни притеснения в началото, например краката ми бяха още изтръпнали като почнаха да режат...е оказа се че въпреки това упойката си ме е хванала напълно, не усетих болка. Има елемент, че не контролираш нищо, но е успокояващо, че поне си в съзнание и говориш с лекаря и екипа и даже се шегувате. Аз се чувствах спокойна, че съм с един от най-добрите (доверието към лекаря в много важно). Упойката беше мн добре дозирана, аз съм хипертоничка, а после изобщо нямах проблеми с кръвното, нито по време на секциото. След това упойката бързо ме пусна и краката почнах да ги усещам на втория час, гадене нямах. Трудно ми беше раздвижването. Лохии имах до 40-тия ден, като от 5-тия беше като слаб цикъл. Всичко зарасна идеално и не съм имала никакви проблеми с цикъл и т.н.

# 4 201
  • София
Ще ви разкажа за моето секцио в болница Шейново.
 Имах дата за планово секцио,  но 10 дни преди нея, в 4.30 сутринта ме събуди нещо мокро ,станах и вече бях сигурна, че ми изтичат водите, от там нататък звъннах на доктора и след час бяхме в болницата.
Последваха преглед,документи,тонове,кръвни изследвания.Първо говореха, че секциото ще е следобяд (в 20 ч предната вечер бях била Фраксипарин), но след прегледа смениха мнението и тръгнахме към операционната.Докторът ме успокои,че Фраксипаринът не в проблем, проблем би бил Аспиринът, а аз такъв не пиех от две седмици .
 Клизма не ми направиха,нито свещичка ми дадоха.
При слагането на упойката не ме е боляло, просто ми беше супер трудно да си свия гърба както трябва,добре че едната акушерка малко ми помогна като ме понатисна напред,просто беше мисия невъзможна и то не зареди корема (доста води изтекоха и той доста спадна),чисто физиологично не успявах да се свия така.
 След упойката ми сложиха катетъра и започна операцията.
Нищо не се усеща по време на самата операция, освен това, че по едно време, малко преди да извадят бебето докторът силно ме разтресе.Имах чувство,че ще ме свали от операционната маса.
Малко след това,чух и бебето,сложиха го до мен,целунах го, пипнах го и е неописуемо чувството.До края на операцията си мислих за този момент.
Бях и със серклаж,серклажа го махнаха като приключиха със секциото.На тези от вас,които са със серклаж,препоръчвам да говорите с доктора да ви го махнат след упойката.Със сина му го махнаха преди секциото и няма да ви лъжа,беше си неприятно.
 След  секциото се седи в реанимация, мъжът ми донесе води и шоколад (в Шейново е в списъка) и да ви кажа това много ме "вдигна" на другата сутрин, когато трябваше да ставаме.
 Имам предходно секцио в Майчин дом преди 7 години и ако трябва да сравня двете, за мен като усещания и възстановителен период са абсолютно еднакви.
Единствено сега лохиите ми са по-продължителни и силни, а със сина ми почти нямах течение.

# 4 202
От няколко дни започнах да правя гимнастика. Родих в края на 2019 г., отслабнах, но нещо си връщах част от килограмите и се наслушах на приказки как след секцио коремът се прибира трудно, получаваш тежка диастаза и няма оправяне, ако не тренираш веднага. А аз месеци наред не можех заради операцията. Колан също не можех да слагам.

Е, диастаза се оказа, че нямам. Коремът ми, дори след толкова време, започна да се прибира още повече (в първите месеци се прибра до голяма степен). Така че ако ви говорят как след секцио ще имате корем, а ако не тренирате веднага няма да си върнете тялото - глупости Simple Smile

# 4 203
Здравейте , почти 8 месеца след секцио съм и ме притеснява , това нещо като подутина на единия край.Нямам никакъв  дискомфорт,но ме притесни дали трябва да бъде така , При Аг съм тези дни , но исках да питам , който е минал през секцио дали е така?

# 4 204
  • гр.Пловдив
Здравейте , почти 8 месеца след секцио съм и ме притеснява , това нещо като подутина на единия край.Нямам никакъв  дискомфорт,но ме притесни дали трябва да бъде така , При Аг съм тези дни , но исках да питам , който е минал през секцио дали е така?

Отидете на хирург,може да е херния,при мен беше голяма топка над  пъпа,бебето беше скъсало коремната стена,оперираха ме 9м сле секциото,не е майтап работа изобщо,с платно съм
Извадиха беббето,а подутината при мен си остана ,озадачаваше ме,нямах иначе никакви оплаквания ,но АГ ми казваше,че било тлъстина?! Да,ама не-егати тлъстината ,да не се стопи толкова време..
Коремен хирург би определил най-точно,не АГ

# 4 205

Отидете на хирург,може да е херния,при мен беше голяма топка над  пъпа,бебето беше скъсало коремната стена,оперираха ме 9м сле секциото,не е майтап работа изобщо,с платно съм
Извадиха беббето,а подутината при мен си остана ,озадачаваше ме,нямах иначе никакви оплаквания ,но АГ ми казваше,че било тлъстина?! Да,ама не-егати тлъстината ,да не се стопи толкова време..
Коремен хирург би определил най-точно,не АГ
Моето не е над пъпа , а точно над едната страна н разреза.

# 4 206
  • гр.Пловдив
Няма значение,хернията има доста разновидности

# 4 207
[/quote
 Здравей, 10 години след секцио при мен е абсолютно същото. От едната страна си остана по надуто.

# 4 208
[/quote
 Здравей, 10 години след секцио при мен е абсолютно същото. От едната страна си остана по надуто.
Днес бях при АГ , което ми прави секциото, каза че при повечето жени си остава така , заради кожата която се възстановява.

# 4 209
Аз съм голяма пъзла и не търпя една пъпка да ми се изстиска. От всички обучения бях стигнала до заключение, че и двата типа раждане са кофти и не искам никое! Като добавим и че беше трудно заченато и чакано бебе. 😅😅 Една сутрин ми изтекоха водите около две седмици, че и повече по-рано от термин.. По стечение на обстоятелствата имах  ЖК същия ден и тъкмо щяхме да гледаме предлежание на бебето, размери и тн и да решаваме как ще се ражда. Отидох в болницата и реших че човека сам е решил вече как ще се ражда и ще уважа стечението на обстоятелствата и докъдето го докарам. Ако трябва да съм честно не очаквах че ще се справя и даже бях почти сигурна че ще стигна да спешно секцио накрая, но във вълнението си реших, че трябва да пробвам.

Две неща:

1. Вълнението, адреналинът и радостта че днес ще си видиш бебето заместват почти напълно страха. Поне в моя случай се изпълних със смелост каквато не съм имала до този ден и сега също нямам, но тогава притежавах.

2. Моментът, в който на един от напъните докато бях със затворени очи чух плач беше ВЕЛИКО усещането. Да, ще чувате бебето си да плаче хиляди пъти след това, да , ще присъствате на много негови първи пъти, но никой няма да бъде като този.  Казвам го като човек, който също обмисляше пълната упойка, секцио, да минава и тн.

# 4 210
Здравейте и аз да се похваля родих секцио преди два дни момче Ясин се казва 4кг 53см 💙Искам да ви питам кога ви дойде кърмата вече 3 ден имам само 2 капки възможно ли е да имам после или няма да имам? 😣

# 4 211
Здравейте и аз да се похваля родих секцио преди два дни момче Ясин се казва 4кг 53см 💙Искам да ви питам кога ви дойде кърмата вече 3 ден имам само 2 капки възможно ли е да имам после или няма да имам? 😣
[/quote
На 5 ти Ноември се роди малкия на 9 ти сутринта ми дойде кърмата.
Много се радвам.
Жив и здрав да бъде Ясин и много да ви радва.

# 4 212
Благодаря ви❤ Значи при вас е дошла по-късно надявам се и аз да имам.😞

# 4 213
Ще слезе, давайте на бебето да суче на 3 часа, за да стимулирате гърдите.

# 4 214
Ще слезе, давайте на бебето да суче на 3 часа, за да стимулирате гърдите.

На поискване, а не на 3 часа!

Общи условия

Активация на акаунт