За секциото с любов ♡

• 255 227
  • 5 910
  •   2
Отговори
# 5 895
В коя болница и при кой доктор родихте genome?  Aз се насочвам за секцио в МД заради цялостната им компетенция, но малко се притеснявам от потенциално лошо отношение от персонала и съответните битови несгоди покрай това.

# 5 896
В АГ Варна, при д-р Танев в екип с д-р Мирчева. Далееч беше от цветя и рози положението в болницата, но откъм екипа на операцията и после реанимация мога да се оплача само от дежурната нощната смяна в реанимация. После беше малко на принципа "оправяй се сам". Откъм битовизми трябваше да нося половината покъщнина. Не очаквах, че имат възглавница за кърмене. Но това, за което отидох - да родя, да ме оперират, да ме раздвижат и да се приберем живи и здрави с детето си се погрижиха. Нищо лошо не мога да кажа. Вече останалата организация е съвсем отделен въпрос.

# 5 897
Аз наистина не си усещах краката. По корема усещах, като дърпат, бутат, там каквото правеха, но не усещах нищо.
То и за това ми беше много смешно, когато свалиха зелената пелена и ме почистваше доктора и виждам нещо жълто отстрани.. викам си какво е това.. и съм супер учудена.. накрая видях доктора как го хваща и го сгъва и аз ‘А, това ми бил крака’ 😀 та се посмя и той. При местенето от операционната маса на леглото също нищо не усещах.
Когато кърмех си слагах под другата гърда от подложките за кърмене, за да не се оливам аз, но пък те въобще не ми стояха залепени за нощницата, през целия престой обикалях стаята да събирам паднали подложки😀
Нощниците - аз си бях приготвила 3
Първата вечер и втората бях с техни. Аз останах повечко дни, та не ми стигаха, понеже бебето повръщаше и се наложи и да си ги пера и да ги оставям в банята да съхнат. Добре, че съквартирантката ми имаше още нощници, та ползвах единия ден и нейна.

# 5 898
  • София
Мен пък никога не са ме дърпали или бутали. Имаше жени със сини ребра даже.. Иначе за мен беше успокоение когато видях да ми местят краката, а аз нищо не усещах.

# 5 899
Е дърпат и бутат органи, изваждат бебе, това имах предвид. Не съм имала синини.

# 5 900
  • София
Знам какво имаш предвид. Аз имам предвид, че при мен не е случвало така както при други жени! Това, че ти нямаш не означава, че други нямат.

# 5 901
  • София
Аз се чувствах като балон върху който някой скача... Satisfied

# 5 902
  • София
Момичета, записвам се и аз тук, че живот и здраве в началото на февруари ще раждам секцио в Шейново. По принцип не съм голяма бъзла, но секциото ме стресира. Благодаря, че споделяте и много се надявам всичко да мине без големи сътресения.

# 5 903
Здравейте момичета. 14 ден след второ секцио съм и днес забелязах, че от единия край на белега е доста издуто и на допир е доста твърдо. На някой случвало ли се и нормално ли е? Доста се плаша, че тежка операция си беше.

# 5 904
  • Sofia
Здравейте момичета. 14 ден след второ секцио съм и днес забелязах, че от единия край на белега е доста издуто и на допир е доста твърдо. На някой случвало ли се и нормално ли е? Доста се плаша, че тежка операция си беше.

Отидете на преглед в болницата в която сте раждали. Ако не са минали 40 дни от раждането друг лекар няма право да ви преглежда. Тъпи закони, но е факт че си ги спазват.

# 5 905
И аз все още имам 10 месеца по-късно такова издуто, не самия разрез.
 не знам дали при вас е същото, като съм легнала обаче се скрива, няма страшно и ще се оправи при следваща операция..

# 5 906
Сякаш леко поспада издутото. А според чат джипити е фиброзна тъкан + нормално подуване на края на разреза, където конците и слоевете се събират.
Просто и наистина изпитвам страх дори да отида да погледнат какво се случва. Болка нямам, нито зачервеняване, та сега ще наблюдавам.

# 5 907
Може ли препоръка за колан за стягане след секцио. Днес бях на контролен преглед след операцията, 26 дена са минали и лекарката каза че корема ми е като престилка и пада отгоре върху операцията.

# 5 908
Хвалят на викабейби, на мен АГ ми каза ако искам колан да ида в ортопедичен магазин. Не съм ползвала, де.

# 5 909
Благодаря. Намерих един ортопедичен магазин, утре ще отида на място да видя. Слагам линк ако някой се интересува: https://orthoteh-bg.com/produkt/poias-koremna-stena/

Общи условия

Активация на акаунт