За секциото с любов ♡

• 262 210
  • 6 034
  •   1
Отговори
# 6 030
След първото секцио никакъв проблем нямаше да стана на 13-14 час. Нито количка съм ползвала, нито нищо.
След второто обаче.. рехабилитаторката си ми каза, че едва ли ще мога. Аз обаче упорита "кой няма да може да стане бе, ей сега ще видите" Grin е, станах и седнах рязко отново. Но бях с хемоглобин 80, нямах шанс.
Станах някак, закараха ме в стаята и се проснах на леглото. Докато не ми вляха 2 банки желязо не можех да стана.

# 6 031
Моето бебе си засукваше добре, имах пълното му съдействие от ден първи. Въпреки това зърната ми бяха разранени и ме боляха седмици на ред при всяко хранене, все едно ток ме удряше, когато засуче. Два месеца непрестанни запушвания, бучки и мастит на два пъти. Та и на тези къде им е потръгнало с кърменето по една или друга причина хич не им е паднало от небето.
Моето секцио беше в 9 сутринта, в 16ч ми доведоха бебето и аз сама седнах. После ми помогнаха да се изправя и да ида до банята. Махнаха ми още тогава катетъра и от там нататък си ходех сама, леко приведена първите два дни, но на изписването вече си бях 6 точки. Кърменето първата седмица ме болеше повече от секциото.

# 6 032
Здравейте,
утре ми предстои планирано секцио, но съм с желязодефицитна анемия + нисък белтък. Предупредиха ме, че може да се наложи кръвопреливане. Има ли някой, който е бил в същата ситуация и може да сподели как е протекло възстановяването?

# 6 033
strawberry0102, аз имах кръвопреливане. При мен си беше задължително и предвидено. Понеже имах миома и големи кръвозагуби.
Първо при теб дано не се наложи. И второ, мисля, че възстановяването зависи повече от това как е протекло самото секцио. Затова няма връзка как протича - пак при всеки си е различно. За нищо не се тревожи.

# 6 034
Колежката ми беше с кръвопреливане и много бързо се възстанови, никакъв проблем нямаше. След раждането й направиха няколко вливки на желязо, но в родилното сама си е гледала малкия и успя да кърми от втория ден.
Мен ме бяха предупредили, че заради ниския хемоглобин може да се наложи (с установена желязодефицитна 3 седмици някъде преди датата и кърпихме положението с вливки да вдигнем поне на 90 хемоглобин, че беше 80 - до секциото стана 105) взимането на кръв в реанимация показа, че е паднал на 83 по време на операцията, кръвопреливане не се наложи. Казаха ми, ако падне на 70 и нещо, че правят кръвопреливане, а на операцията средно пада с около 20, та искаха да докараме минимум 90, та имаше такава вероятност и да съм подготвена. С 83 хемоглобин се възстанових супер бързо, раждане - до следващата сутрин в реанимация и часове след реанимацията вече си обикалях спокойно, а на следващия ден съвсем все едно не бях оперирана. Всеки различно се възстановява, има жени и с по-добри показатели и по-трудно възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт