За секциото с любов ♡

• 272 736
  • 6 242
  •   1
Отговори
# 6 180
Зависи, аз самата помолих свекървата да остане допълнително; а бях негативно настроена предварително.
С времето даже се сближихме доста. Просто в началото умората и хормоните си казват думата.
Сега честно казано нямам търпение да дойде, викаме я при нужда, от вратата си взима бебето и аз мога да правя каквото искам.
Но в началото много се бях напрегнала. А ми беше по-лесно да говоря.

# 6 181
Може би твоята свекърва е интелигентна и ненапрапчива жена. 🤷🏻‍♀️
Това е огромен късмет. 🍀

# 6 182
Много сме различни една от друга пък и 40 години разлика имаме😀
Тя е много директна, понякога пък казва неща уж да помогне, ама тона й не ни харесва. Просто й казвам каквото мисля. В началото не го правех, но после осъзнах, че ММ е на работа по цял ден и се прибира чак вечерта. Тя идва сутрин или по обяд, като остане поне 1 ден, ми няма как да сме на нож все. Та имахме няколко остри момента и накрая си викаме Абе я ела тука 😀 да си кажем каквото имаме и да си решим проблемите😀
За отношенията между хората се изисква говорене и слушане, но и трябва да са достатъчно зрели и двете страни.

# 6 183
Моята свеки също седя две седмици и тя е страхотен човек, но едва изДържах
Мразя чужди хора да седят по цял ден вкъщи, като на тръни съм.

И аз имах депресия първите месеци

П.П. моя корем си седи мекичък, подозирам че събирам мазнини от кортозола , нерви, недоспиване.

Малко по малко се стабилизира положението и се надявам да се стегна.Тръгнах третия месец на фитнес с треньор, за да ме напътства какво да правя (в живота си не бях ходила на фитнес) и има резултат, но корема си седи нестегнат, а навсякъде съм си същата както преди бременността иначе.Дори не личи много, но някак го усещам различно и ме ми е много комфортно

# 6 184
Ох и аз искам треньор, но тук около мен по фитнесите няма много треньори, а грам не разбирам от уреди и тн.
Вкъщи в домашни условия или в групови тренировки се справям, но на фитнес като не разбирам. 😀 не знам с онлайн треньор дали ще има ефект
Иначе ходя на йога тренировки в yoga vibe
Имат и онлайн абонамент (не беше скъп) с различни онлайн тренировки. Пуснах се в една тренировка с една инструкторка и ми взе живота😆
Та може и тях да видите.
Тамън бащата или някоя баба ще гледа детето и мама ще се отдаде на тренировки за тялото и ума.
Йогалатеса е нещо като йога + домашни тренировки и е много приятно. 
Аз ползвам и едно приложение, даже тъкмо си направих упражненията - better me се казва. Преди 2 г започнах с него на периоди да си се стягам, като беше около 30 лв на месец. Попадна ми една оферта за 20 евро на година и не съм го спирала от тогава. Сега отскоро започнах пак тренировки и се чувствам добре, видимо има разлика. Кратки тренировки, има разтягане, има загряване. Има много видове тренировки в приложението от домашен фитнес, до йога за бременни, упражнения за след раждане (като може да отбележиш дали имаш някакви травми), танци; стретчинг, дори има и за мързеливи дни, също и в леглото😆
Голямо разнообразие е.
Мога да пратя линк на лично, май поканения ще има отстъпка.
А в нета има много упражнения и с бебе, но аз препоръчвам да се излиза и да се ходи навън нещо да се прави ако може без детето, без бащата и тн. Време само за теб. Без да се чудиш дали трябва да храниш или да смениш памперса, кога да приспиш и тн.
Един ден в седмицата нека е за майката по възможност.
При нас това работи засега.
Определено доста по-заредена се чувствам после.
Гледам и тук таме да ходя на някоя процедура маникюр, коса или масаж, друго си е някой да се погрижи за теб и да си извън дома.
Не знам откъде си и дали имаш приятелки, дали имаш приятелки с бебета, аз докато бях бременна се запознах със страхотни момичета и си изградихме наше 'семейство', всеки ден си пишем, с тези, които са от София се виждаме.

# 6 185
  • Melmak
Да ви кажа свекървата ми спасява живота. Откак родих всеки ден идва да гледа бебето и аз се чудех защо дава такива заявки, докато бях бременна. Но добре, че е тая жена. В годините не сме били в добри отношения, но сега покрай сватба и бебе нещата са други. Тя е единственият човек, който ме търпи, не ме упреква и не ме съди. Едно “стегни се” не чух от нея, един упрек, една обида. А останалите ми близки вдянаха, че не е наред нещо след тоталния ми срив. Така че съм благодарна до живот, че свекърва ми се държи така и е такава подкрепа.
За тренировките е ясно, че трябва, определено не искам да чакам повече, просто покрай емоционалното състояние имам дни, в които ми е трудно да правя каквото и да е. Ще опитам да се върна и към фитнес, и към групови, но ми е много трудно (не самото трениране).

Мекият корем ме побърква. Не съм била фиданка никога, нито някоя манекенка. Но мек корем нямах. А сега е ужас на ужаса! Тая бременност ме състари с 15 години..

# 6 186
Пандора, внимавай с тренировките. За по-интензивно кардио е добре да с изчака и плавно да се напредва след операция. Иначе може да се получи пролапс на тазовото дъно и това хич не е приятно

# 6 187
Това с депресията и аз съм го минала. Особено с третото дете ме държа сигурно два месеца. Чела съм, че при повечето жени в първите 2-3 седмици се проявява хормонална буря, която описват по-скоро като следродилна тъга. След първите две раждания бих казала, че беше такова положението при мен. Но след третото определено това състояние се задълбочи. Комбинацията от натовареното ежедневие, много ревливо бебе и други лични тревоги към ония момент не ми се отрази добре. Добре, че знаех за какво иде реч и се стараех да не се поддавам на негативните емоции. Излизането от вкъщи и социалните контакти на мен много ми помагаха.
Браво, че сте потърсили професионална помощ. Голяма част от българското общество все още не е дорасло за тази стъпка и много хора не търсят помощ заради предразсъдъци.

# 6 188
Пандора, разбирам те как се чувстваш. Аз винаги съм била нормално слаба и съм ходила на тренировки. След първата бременност, която беше проблемна, след като родих приличах на тюлен. Много бавно ми се прибираше корема и отделно се тъпчех като слон. Мъжът ми беше по цял ден на работа, вкл.събота и неделя често, майка ми обясняваше да се стягам и как следродилна депресия по нейно време нямало. Много успокоително, нали Simple Smile Нямах опция да оставам сама, мъжът ми беше все уморен, карахме се, беше кофти период. Като се погледнех в огледалото и ми се ревеше, някак очаквах, че по-бързо ще се върна в старата форма. Чувствах се кофти до първата година, после изведнъж все едно някой натисна копче в мен, и започнах да идвам на себе си. Започнах нова работа като детето стана на година и 5 месеца и това ми повлия положително. Сега след второто раждане пак съм тюлен, но нямам тези очаквания както след първото. Организмът си знае работата и ще се наредят нещата. Моят съвет е, щом имаш помощ, прави нещо за себе си. Ходи на кино, на театър, по магазини, с приятелки, на кафе, на маникюр, на фризьор, ако обичаш да четеш - чети, изобщо открадвай време за себе си. Появата на дете е голяма промяна в семейството, но ще се напаснете. Моят мъж ръсеше реплики, които ме влудяваха, с времето почна да се усеща и престана. Всичко ще се оправи.

# 6 189
pandora, правилно си се насочила към терапевт. На мен терапията най-буквално ми спаси живота, защото бях с тежка след родилна депресия + дълбока скръб. Надявам се скоро да започнеш да се чувстваш по-добре!

За тренировките - имах зелена светлина около 40тия ден да започна, естествено без много натоварване на корема. Обаче не се чувствах комфортно тогава. Дрехите даже ми дразнеха. Започнах с програмите на Ина Георгиева (Hi Fit Wonan) вкъщи 4 месеца след раждането. Писала съм назад и даже снимки качих преди няколко страници - при мен корема не изчезна, обаче то е комбинация от отпусната кожа, стрии, c-section shelf/pouch, плюс винаги съм имала корема. Минах физиотерапевт, потвърдиха че нямам диастаза, но пък имам много отслабено тазово дъно, а това също трябва да се съобразява при тренировките.

Vicky.de, аз имах истмоцеле. Не ехограф уж малко, но като влязоха за първа корекция ми казаха, че не са го оправили изцяло, защото било по-голямото отколкото очаквали. Смятам, че е то е причината за една извънматочна и един неуспешен трансфер (общо 3 загубени ембриона), както и доведе до хроничен ендометрит. Преди последния трансфер направихме втора корекция, година по-късно потвърдихме, че еднометрит вече няма, но трансфера след това завърши с биохимична. Тук вече мисля, че проблема беше в самия ембрион.

# 6 190
Aз мисля че имам отслабено дъно.Вече 5 ти месец след раждането, а при секс ми е доскомфортно и стегнато
Трябва ли да ходяна гинеколог да се съветвам или просто да чакам да се оправи?
Чета че в щатите имало физиотерапевти специално за това, а тук ? някой има ли опит?

# 6 191
Физиотерапевт си трябва, не гинеколог. Аз ходих при физиотерапевтите в Надежда (само в Парадайс са). Назначиха ми курс упражнения и някаква терапия (май с електростимулация), но все още не съм започнала. Надявам се другия месец вече да се случи.

# 6 192
  • Melmak
Благодаря за подкрепата. Гиенколожката каза, че може леко да тренирам. Проблемът е, че аз лесно се улисвам и тренирам тежко. А сега нямам и физическа сила.
За тазовото дъно има стол Емсела в Надежда в Парадайс и в МЦ Марковс. Аз се записах в Надежда, уж се полага безплатна процедура след раждане там. Хем искам да тренирам, хем ме е страх да не си направя беля.

# 6 193
Слушай си тялото. Аз като започнах усещах напрежение в раната и правех паузи. За никъде не бързах, това все пак е операция.
Малко по малко се възстанових и имах повече издръжливост в корема.
Просто ако усетиш напрежение спираш за пауза, не се насилваш, защото ако се контузиш няма да е по-добре.

# 6 194
  • София
Има ли някой от вас преминал през стандартно секцио и секцио по Щарк? Може ли да ми ги сравните? Наистина ли по Щарк човек се възстановява по-бързо и леко? Аз имам едно стандартно свкцио и хич не мине леко този период...Сега ми предстои второ секцио и се чудя има ли смисъл да избера Щарк като по-щадяща алтернатива.

Общи условия

Активация на акаунт