За секциото с любов ♡

• 277 001
  • 6 311
  •   2
Отговори
# 6 300
  • София
Според мен е най-добре от лекар да се чуе това мнение. Аз не бих дала съвет кога някой може или не може да спортува.

# 6 301
  • Melmak
Трябва да каже лекар, да. Аз имах разрешение за леки тренировки на втория месец, а тотално тогава някъде спрях да усещам какъвто и да е дискомфорт, дърпане. За мен трудното беше в началото, първите дни. След това първия месец, после даже забравяш. Аз имам спортно минало (като любител), но пък бебето не ме оставя да спя дълго време и нямам сила да тренирам. Sad

Не се насилвай с каквото и да е. Аз се чудех как ще се прибере тоя корем?!?? И явно се прибра, аз не съм била с плоско коремче на някоя манекенка, но не съм била и с шкембе. И сега съм като преди да родя, имам си сланинка, но то бебето не е виновно, имах я същата и преди.

# 6 302
Привет и от мен! Записвам се в тази тема със секцио на 11 август при д-р Дяволов заради маргинална плацента. Секциото си беше гадничко, позагубих малко кръвчица и добре, че влязох с хемоглобин 130. Докторът не ме вика на контролни прегледи, но аз малко се притеснявам от този факт. Вие кога ходихте, за какво се следи? Кървене имам много малко, то даже не бих го нарекла кървене, сменям по няколко ежедневни дамски превръзки дневно. За белега докторката в МД ми каза да пръскам цикатридина, още не съм си купила и се чудя има ли смисъл въобще? Надявам се скоро да започна да правя разходки. За сега живея в един стегнат клин, защото ми е много странно усещането иначе, а и ми помага да не ми се навива бельото върху раната.

# 6 303
  • Melmak
Честито бебе!

Аз ходих няколко пъти след раждането, първия път беше 2 седмици след секциото, после месец и после забравих кога. Поддържах връзка по вайбър с лекарката.

За месец възстанових хемоглобина при загуба 500 мл и ме изписаха с хемоглобин 100.

Аз моя белег го мазах с цикатридина, после със содермикс.. ефект не видях.

# 6 304
Честито бебенце и бързо възстановяване! ❤️

Аз влязох с хемоглобин 105 и ме изписаха с 84. Не съм приемала нищо след раждането и след два месеца пусках контролни изследвания - беше се качил на 121 без добавки.

На преглед бях на около 12я ден мисля при лекаря, който ме оперира и след това на 3-я месец при АГ за ехографски преглед.

Едитвам: на някои жени им помага колан, мен лично ме болеше раната от него, но без него нямах никакъв проблем. Белегът съм мазала броени пъти след раждането - много си избледня и сам, но може и да е до кожа. Сега след 1г започна отново една малка част да се порозовява, но не ми пречи.

# 6 305
  • София
Честито!
Аз и двата пъти съм имала по 2 прегледа след раждането. Първият е на 7-мият ми ден, а другият беше около 40-тия

# 6 306
слънце, честито ❤️

Аз бях с кръвозагуба 800мл, хемоглобина ми падна от 135 при приема на 90 при документалното изписване на 4ти ден (после останах още 3 дни като придружител на бебето). В болницата ме наливаха със желязо, а вкъщи ми бяха изписали протеин и тотема.
Откъм прегледи - на 7ми ден само ми смениха превръзката, няколко дни по-късно ме викаха за сваляне на конци, нямаше друг преглед тогава, и после преглед чак на 40ти ден. След това на 6ти месец след раждането.

При секцио е нормално да са по-слаби лохиите, защото те почистват добре матката. Ако нямаш болка, температура - вероятно всичко е ок.

И последно, за дискомфорта - аз съм привърженик на коланите. Слагаха ми в болницата, изписаха ме със заръка да си взема и беше ок. Без него все едно ми се изсипваха вътрешностите.

# 6 307
  • София
Честито бебче! Flowers Sunflower

Моето второ секцио беше преди по-малко от три месеца и прегледите бяха на 14-ти и 28-ми ден след операцията, като нямах конци за сваляне. По принцип лекарят ми каза, че ако няма проблеми вика само на 14-ти ден. При мен лохиите бяха много слаби и спряха за десетина дни, като остана само слабо жълто течение. И аз бях чувала, че е нормално след секцио, но в моя случай се оказа, че шийката се е стегнала и не позволява на кръвта да изтича. Имах задържани лохии, което е много различно от задържани части от плацентата (което би било голям проблем) и все пак трябваше да изтекът, защото пак може да се получи инфекция от застоялата кръв. Лекарят изтегли част от кръвта с катетър, като каза, че останалите ще продължат да изтичат след процедурата, а ако не стане се прави интервенция. За щастие моите си изтекоха.
Последно ще добавя, че е нормално лохиите да са слаби след секцио, понеже почистват добре матката, но раната в матката на мястото, където е била плацентата си остава и би трябвало да има някакво отделяне на кръв. При мен беше спряло напълно.
Ако не беше този преглед на втората седмица нямаше и да разбера, докато не стане усложнение, тъй като се чувствах прекрасно.

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 19:30 от kuklichka_

# 6 308
Благодаря ви за включванията!
Еха, genome, много добро покачване без да приемаш нищо. И мен ме изписаха с 90, но съм се разбрала с хематолога ми като минат лохиите да отида на контрола и евентуално вливка ако се налага.

2402, и аз определено усещам, че без този клин ми е много дискомфортно и усещането с изсипването на вътрешностите е 1:1. Аз си го ползвам точно като колан, понеже е много стегнат и ми прибира добре корема.

Кукличка, благодаря за включването. Аз също вече 3-4 дни нямам никаква кръв, само точно това слабо-жълто течение. Докторът ми е толкова шантав, че дори не знам дали да го търся, или да си отида някъде на частно. Това, което описваш, определено ме кара да не оставам без преглед.

# 6 309
Аз бих отишла на частно. Но реално чак за 6ти месец съм се записала при Калчев.

# 6 310
  • София
След първото секцио нямах почти никаква кръв и много се бях притеснила да не ми е станала "ленива" матката след толкова изпити и изляти венозно лекарства срещу контракции през цялата бременност.Бях една седмица с някакво зацапване като предпоследен ден цикъл и това е ...
 С второто секцио обаче кървях и за първото,  близо 50 дни имах изтичане на ярко червена кръв.Ту спираше, ту почваше.Особено ако бебето сучеше по-продължително и активно задължително кръввах.
 В крайна сметка и в двата случая всичко си беше в нормите.Каквито и притеснения да имате, споделяйте с лекар.
На 40 ден се ходи задължително на контрола да се види как се прибира матката, как зараства.Дори и да не ви викат -отидете.
 С второто раждане имах 400 мл кръвозагуба, което предвид че бях слагала преди около 10 часа Фраксипарин си е добре.С първото не пише нищо в епикризата, единствено "нормална кръвозагуба".
За хемоглобин нищо не съм пила, бях си взела някакви витамини за кърмачки и това е.

# 6 311
И аз бях със задържани лохии. При мен спряха още на 4-5 ден от секциото, но не обърнах внимание. След предишните раждания е имало случаи по 1-2 дни да не кървя и после пак да започна, за това си мислех, че е нормално. На 10-тия ден отидох за конците и дежурния лекар реши да ме прегледа с ехограф. Като ме попита как съм с кървенето, чак тогава се усетих, че нямам от 5-6 дни. На мен ми дадоха да пия хапчета цит0тек. Няколко часа след това започна кървене, което обаче след ден пак спря. След това си отидох при моя АГ (беше в отпуска когато се установи проблема). Той ми назначи още три дни със същите хапчета. При контролния преглед след тях вече всичко си беше тръгнало нормално. И на мен ми обясниха, че канала ми се бил затворил по-бързо. Накрая ми направи и един много болезнен преглед, с който мисля, че беше с цел дилатация. От там нататък не съм имала проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт