Ако ви кажат, че носите увреден плод, ще го махнете ли?

• 18 872
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
Не мога да преценя...... Дано никога не се налага да вземам подобно решение.

# 136
Не най-вероятно, а твърдо ДА  Peace Ще го махна, разбира се, щом може да се предотврати един нещастен полуживот и едни нещастни родители - разбира се, че ще го махна. Нали затова се правят изследвания, от рода на амниоцентезата и т.н.

# 137
Аз си мисля нещо друго,може и да греша,не претендирам да съм права,но мисля че дори и бебе да се роди увредено или обречено,малкото мигове на живот и майчина ласка ,които усеща са нещо за което си струва да живэш дори и миг.Чувството че си обичан,че си прегърнат е нещо незаменимо.Вярно е,за родителите е много тежко след товано така или иначе всички сме смъртни и все един ден това ще ни се случи неизбежно.
Файърбърд,не искам да ти вдъхвам напразни надежди,но ако работиш сериозно с детето ти е много вероятно след време това забавяне да не е толкова силно охертано,колкото в момента,може видимо да намалэ.Майка ми има разни познати,здравни работници,които така гледат деца с умственни проблеми,но наистина са положили доста усилия хората и в момента тези "Деца"не са толкова изостанали,колкото в самото начало.Все пак зависи от това,в каква степен е увреден самият мозък.Работи,работи,работи с него!!!Даже когато ти се струва че няма напредък,не се отказвай.А обществото ще се промени,ще видиш!Няма да останем завинаги тези коне с капаци,които виждаш по улиците.Ето,има и други които го казват,не съм само аз,хората в чужбина дори осиновяват такива деца!Просто тук отношението е съвсем друго към проблема...не се шушука тихомълком,както у нас,ами въпросите се поставят открито.
Блонди,именно за това говорим,за амниоцентезата,че изобщо не е сигурна!!!Единственното което може да ти докара е аборт на здраво бебе!
Не е гаранция че като ти кажат че всичко е ок детето ти няма да се роди с отклонения. Confused

# 138
Блонди,именно за това говорим,за амниоцентезата,че изобщо не е сигурна!!!Единственното което може да ти докара е аборт на здраво бебе!
Не е гаранция че като ти кажат че всичко е ок детето ти няма да се роди с отклонения. Confused

Не съм чела цялата тема, извинявам се, ако някъде не съм в ритъма на писането  Hug
Разбира се, че 100 процентова гаранция не е, те казват резултатите, а решението е на майката и не бива да е необмислено. Все пак е някакъв ориентир. Не знам и аз със сигурност.
Съгласна съм за детето и майчините ласки, но когато си пред свършен факт и си поел кръста да го отгледаш. Тук говорим за предварително взимане на решение и евентуално избягване на раждането на такова детенце.

# 139
  • Кори Селести
... амниоцентезата,че изобщо не е сигурна!!!Единственното което може да ти докара е аборт на здраво бебе!

Амниоцентезата е изследване, което се прави по желание.
Рискът от аборт далеч не е толкова голям, колкото се пише често във форума.
...говориш за миговете щастие на увредените деца...а знаеш ли нещо за всички останали мигове?

Имам предвид наистина увредени...не Даун, не глухота, слепота или леки форми на ДЦП...

Наистина не може да има 100% гараниция за нищо.
Решението е трудно и е за цял живот, индивидуално за всяко семейство и не е редно да се упрекват хората решили да не дадат живот с мотива, че прогнозата може да не е вярна.

Въобще...това решение няма нищо общо нито с отношението към децата в последствие от страна на родителите, нито с отношението на обществото към тези семейства.
Нека не смесваме нещата...

# 140
  • Торонто
Как може да кажеш, че амниоцинтезата не е сигурна - 99,9% е сигурна ако не 100 дори , че ако открие бебе с тризомия - 13, 18 или 21 - то е наистина такова. Отделен въпрос, че много от болестите просто не могат да бъдат открити с амнио (тоест тези които не са хромозомни).

# 141
Да, бих го махнала. Разбира се, ако е доказано че има увреждане и то от няколко специалиста.

# 142
Отговорих с наи-вероятно да-макар че отговорът ми е твърдо да!
Вече съм го правила и не съжалявам и никои не може да ме накара да съжалявам за решението ми!
Не прочетох цялата тема-сигурна съм че има спорове и неразбиране на съответните тестове, но това е моя избор-по-добре да нямам деца отколкото да дам живот на нещо което няма да е човек и ще се мъчи през цялото време.

# 143
Да, бих го махнала....и съм преживяла такова нещо....

# 144
Как може да кажеш, че амниоцинтезата не е сигурна - 99,9% е сигурна ако не 100 дори , че ако открие бебе с тризомия - 13, 18 или 21 - то е наистина такова. Отделен въпрос, че много от болестите просто не могат да бъдат открити с амнио (тоест тези които не са хромозомни).

За голямо съжаление амниоцентезата не е сигурна....няма да цитирам име, но във форума ни има мама, която се подложи на всякакъв вид изследвания по време на бременността си и накрая ..........

# 145
накрая какво? newsm78
Има хиляди неща които не се хващат с амнио- но това за което е предназначен този тест -няма по точен, освен ако лаборантката не ти размени резултатите. И кои са тези всякакъв вид изследвания? Не помня къде е но имаше някаде тема за изследвания които се правят по време на бременност..

# 146
  • Кори Селести
Само в България има около 3500 (ако не ме лъже паметта) деца с тежки увреждания без установена диагноза.
За съжаление живеем във време, в което знаем твърде малко за човешкия организъм.
Амниоцентезата доказва само някои заболявания.
Другите са лотария.

# 147
Само в България има около 3500 (ако не ме лъже паметта) деца с тежки увреждания без установена диагноза.
За съжаление живеем във време, в което знаем твърде малко за човешкия организъм.
Амниоцентезата доказва само някои заболявания.
Другите са лотария.

Малко офф -  но по повод на казаното от теб наскоро четох, че медицината е най-слабо развитата сфера на науките. Общо взето няма голям напредък през последните 200 години и каквото е било тогава, горе-долу същото е и сега.  Sad Затова и до ден днешен използваме бабешки методи за лечение на децата ни....

# 148
  • Кори Селести
Simple Smile Ще цитирам един професор - генетик.
"Ние сме в зората на тази наука"...

Иде ми на ум и едно проклятие от книгите на Тери Пратчет -  "Дано живееш в интересни времена!"

Е...ние май в такива живеем:)

# 149
  • с/у ОколоМръсТното
...Амниоцентезата доказва само някои заболявания...

даже вече не можеш да си сигурен и в това доказателство... Confused

Общи условия

Активация на акаунт