За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 402
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
имам доста портокали. Какво мога да направя с тях? Сещам се за сладко, но може да има и други неща.
Благодаря ви предварително 🌹

# 151
  • Sofia
Портокалово парфе с желиран слой от портокали например или в салати. Ето една салата например. Simple Smile
Скрит текст:
Иначе ако трябва всичките да вложиш, освен сладко не се сещам друго аз.

# 152
  • София
Здравейте,
имам доста портокали. Какво мога да направя с тях? Сещам се за сладко, но може да има и други неща.

Боле с портокали

# 153
Търся рецепта за сладкиш, който се състои от: какаов блат, заквасена сметана (или цедено мляко) и сладко от зелени смокини. Мисля, че блата беше сиропиран, тк беше много сочен. Останал ми е спомен от преди 10 години за много вкусен сладкиш и наскоро се сетих за него. Майката на едно бившо гадже го правеше и така и не взех рецептата Grinning
Мога да се пробвам да го направя, но се надявам някоя от вас да го е правила и да сподели рецепта Hug

# 154
  • Sofia
Предложение от мен, от теб какаото в блата - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_26.html

# 155
Диня,предлагам ти тоя десерт с портокали www.youtube.com/watch?app=desktop&v=-lMvSWq7RIo

Продукти за карамела:
200г захар
65 мл.вода
1с.л.лимонов сок

Тесто;
250г.брашно
180г.захар
200мл.олио
4 яйца
4 портокала-(сокът от 2-та в тестото) др.2 върху карамела.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 21:57 от normas

# 156
  • волно калдъръмче
Направих соленки със содено тесто (сирене, кашкавал и масло). Доста излязоха. Мога ли да замразя една част в камерата, или заради содата да не се пробвам?
Скрит текст:
Ще правя Павлова. Стискайте ми палци.

# 157
Здравейте, с какво мога да смеля месо за кайма, различно от месомелачка? Нямам под ръка месомелачка в момента и се чудех дали ще стане с блендера на пасатора ми 3в1?

# 158
с брашно тип 700 става ли тесто за мекици?

# 159
Abreviatura, с блендера на миксера ще успееш да смелиш месо, но няма да е равномерно смляно. Ще има по-разкашкани и по-едри части. Не пълни много блендера и опитай с полузамразено месо, за да е стегнато и да се реже добре.

# 160
От всяко брашно могат да се пранят мекици. Дависи каъв вкус търсиш.

# 161
  • Sofia
Типът (пепелното съдържание) не е толкова важен, колкото протеинът/белтъците. Добре да е има белтъчини, особено ако ще са тип уличните мекици, за да може да се разтегля тестото.

# 162
  • In transit
Здравейте,

За този сладкиш се ползват поне 5-6 портокала.

# 163
Здравейте! Не се славя като голяма готвачка, признавам си.Blush Преди година гледах предаване на Марта Стюард и прави брауни със заливка. Направих го и стана перфектно.Вътре сочно и не се разпука. Уж съм  записала продуктите,но брашното не съм и сега не помня колко се слагаше. Гледах в интернет подобни рецепти с 160гр,пробвах,но тестото ми стана много гъсто и като го изпекох вътре стана на трохи и сухо. Вие колко брашно слагате на браунито?

# 164
  • София
Здравейте! Не се славя като голяма готвачка, признавам си.Blush Преди година гледах предаване на Марта Стюард и прави брауни със заливка. Направих го и стана перфектно.Вътре сочно и не се разпука. Уж съм  записала продуктите,но брашното не съм и сега не помня колко се слагаше. Гледах в интернет подобни рецепти с 160гр,пробвах,но тестото ми стана много гъсто и като го изпекох вътре стана на трохи и сухо. Вие колко брашно слагате на браунито?

Как искаш да ти отговорим като не знаем останалите продукти от рецептата ти?

Общи условия

Активация на акаунт