За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 356
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • под тепетата
И аз съм за по-лек плодов десерт при това меню, но след като искат нещо друго - метни им едни палачинки с шоколад, ягоди, сметанка и са готови.

# 256
  • Sofia
Обичам плодови салати,но лятото,със сладолед.
С какви плодове сега може да се направят?
А и след такова хранене плод не е много ок 🤔

# 257
  • под тепетата
Плодове да искаш - ябълки, круши, киви, портокали, банани, че и ягоди и боровинки виждам в Била. Пък може да не е със сладолед, а с цедено мляко или някакъв лек крем.

# 258
  • Sofia
А и след такова хранене плод не е много ок 🤔
О, да, това е така. Но си зависи от хората де. Simple Smile

Ето малко плодови салати от мен за идеята - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D … D0%B0%D1%82%D0%B0

Пък може да не е със сладолед, а с цедено мляко или някакъв лек крем.
Точно и със сметана, маскарпоне, извара.

# 259
  • Sofia
Направих един мус от варени ябълки и грис по рецепта от фб,но не ми се получи 😤

# 260
Ми то си звучи като бебешка храна Joy поне бисквитена 🍰 да е, има много яки.
Кажи какво имаш предвид горе-долу.

# 261
  • София
Направи им една богата баклава и точка.

# 262
  • Велико Търново
Вече е късно, но аз бих предложила сладолед или цедено кисело мляко с плодово сладко. Хем нещо леко, след тестото, хем лесно ( аз съм по лесното:)).

# 263
Обещах да децата, че ще направя домашен салам. Някой , ако е правил от пилешко месо, моля за рецепта.

И също някаква по засукана рецепта за печени пилешки бутчета, примерно да са ароматни хрупкави...

# 264
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Обещах да децата, че ще направя домашен салам. Някой , ако е правил от пилешко месо, моля за рецепта.

И също някаква по засукана рецепта за печени пилешки бутчета, примерно да са ароматни хрупкави...
Nivea,   погледни тази рецепта, а в блога на Пейчев има много добри рецепти,
разгледай, може да си харесаш нещо.

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/02/blog-post.html?fbclid=IwA … Q9G7pnq8RAZ4ji6dA

# 265
  • Варна
Течна сметана сладкарска, но не подсладена, как се съхранява? Преди разбиване студена или на стайна температура трябваше да бъде?
Вчера правих чийзкейк и извадих от шкафа 2 *200 мл. Като изсипвах кутийте, накрая излезе гъста част, като масло. Не беше развалена. И не успях да я разбия. Само лееееко се сгъсти.  Ползвах половината количество и желатин, та накрая стегна крема, но още се чудя защо така?
п.п От същата сметана ползвах преди месец, без проблем.

# 266
Сметаната се бие студена, винаги.

Нивеа, виж пилешките бутчета по гръцки на Пепчо, много са вкусни 👌

# 267
  • Sofia

Аз днес ще правя.
Сварих в тенджера под налягане за 2ч.-5бр цели пилешки бутчета с 1морков,глава лук,чесън,дафинов лист и розмарин.
Като се обезкости месото се добавя 200-300мл бульон,40гр желатин,сол,черен пипер и 2-3с.л.сок от червено цвекло/за цвят/.Всичко се пасира и се сипва в пластмасова бутилка.Престоява в хладилник 24ч ,после се реже бутилката и полученото приличало на мортадела/хамбургски или подобните малотрайни колбаси.
Ще видя утре какво се е получило и дали става за ядене 😋

Един въпрос 😁
Имам желатин на листове.
Как да го добавя към топлият бульон?
Трябва ли да се киснат листата в студена вода и после да се топи на водна баня както се прави с другият ?

# 268
Сметаната се бие студена, винаги.

Нивеа, виж пилешките бутчета по гръцки на Пепчо, много са вкусни 👌
ето ги https://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_21.html  но и по рецептата за крилца 3 лъжици стават много хубави (дори са по-добри от гръцките  https://pep-4o.blogspot.com/2014/11/3.html )

# 269
  • Sofia
...Един въпрос 😁
Имам желатин на листове.
Трябва ли да се киснат листата в студена вода и после да се топи на водна баня както се прави с другият ?
Да.

Течна сметана сладкарска, но не подсладена, как се съхранява? Преди разбиване студена или на стайна температура трябваше да бъде?
Вчера правих чийзкейк и извадих от шкафа 2 *200 мл. Като изсипвах кутийте, накрая излезе гъста част, като масло. Не беше развалена. И не успях да я разбия. Само лееееко се сгъсти.  Ползвах половината количество и желатин, та накрая стегна крема, но още се чудя защо така?
п.п От същата сметана ползвах преди месец, без проблем.
Течната сметана в Лидл например не стои в хладилници. 
Аз не разбивам студена, а със стайна Т - и се разбива.   И по-лесно може да извадиш гъстата част, отколкото ако е студена.

Общи условия

Активация на акаунт