За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 363
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Имам електроуред за смути, подобен на нутрибулет. Мога ли с него да приготвя домашна майонеза?

# 241
  • Sofia
Аз не бих киснала булгура преди пълненето и готвенето с чушките. Накисвам го за два часа и след това е готов за ядене. Та както и Саня писа, няма нужда,  ще се сготви с чушките.

# 242
  • София
Искам да направя пълнени чушки с булгур. Булгурът трябва ли предварително да се накисне и колко време?

Зависи от кой тип е булгурът. Ако е от едрия, ще му трябва предварително киснене.

# 243
  • София
На опаковката пише, че е турски булгур. Не е едър.

# 244
  • Sofia
Тъкмо едрия имах предвид.
The only one, изглежда повече те объркахме. Предлагам ти да накиснеш малко количество булгур и да видиш сама. Simple Smile

# 245
Не го накисвам. Измивам с гореща вода и пълня чушки, или сарми. Достатъчно време си се вари вътре, омеква си добре. А дребния за салата естествено заливам само с вряла вода, той не се вари.

# 246
Имам електроуред за смути, подобен на нутрибулет. Мога ли с него да приготвя домашна майонеза?

Не съм пробвала, но и не виждам смисъл ако имате пасатор, да ползвате какъвто и да е бил друг уред. Става за секунди и почистването после е много по-лесно. Слагате продуктите, пасатора опирате в дъното, включвате го, изчаквате две-три секунди и бааавно изтегляте нагоре. И готово!

# 247
С конопено масло могат ли да се  овкусяват салати?

# 248
Не кисна булгур за плънка, така го слагам и става перфектно дори да е от едрия. Няма причина да се кисне. Ако ще се яде без варене тогава само кисна.

# 249
  • Sofia
С конопено масло могат ли да се  овкусяват салати?
Масло като всяко друго, защо пък да не може.

# 250
green_lizard, само ако на етикета пише, че е за храна.

# 251
  • Sofia
Какъв десерт мога да предложа след ядене на баница със сирене,пилешка супа и мусака?

# 252
Doli, плодова салата.

# 253
  • Sofia
Не става ,свикнали са на нещо по-така.....че и по няколко десерта за избор да има...🤔

# 254
  • Sofia
Не знам кое визираш като "по-така"... чийзкейк без печене (по-лек е според мен от печения), десерт в чаша (варианти много и е ефектно),  Милфьой,  скрежина, Семифредо, печени плодове с маскарпоне; ягоди със сметана, Павлова...
А плодовата салата с някои добавки и с интересен дресинг  и презентация може да е "по-така" също... поне според мен.
Пък и свинали... къде,  при теб ли,  или някъде другаде... свкини ги на твоето.  За мен е по вълнуващо да получавам различно при различните хора, а не навсякъде на квквото съм свикнала.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 22:28 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт