За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 399
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • под тепетата
В кой магазин ( Била, Кауфланд, Метро...) мога да открия сушени зеленчуци без добавки и сол? Харесва ми един  фермерски хляб със зеленчуци в Била и искам да добавя в моя, да се пробвам как ще се получи. В Лидл няма. Моята квартална Била е малка и няма такива екстри.

# 166
  • Sofia
В кой магазин ( Била, Кауфланд, Метро...) мога да открия сушени зеленчуци без добавки и сол? Харесва ми един  фермерски хляб със зеленчуци в Била и искам да добавя в моя, да се пробвам как ще се получи. В Лидл няма. Моята квартална Била е малка и няма такива екстри.
Купувала съм онлайн (моркови например, лук..), потърси, ако ти е опция. Иначе нали продават навсякъде  сушени чушки. Сушени домати от букркан също стават.

# 167
За браунито - защо непременно търсиш брашно в рецептата? Много често браунито е без брашно - надига се от добре разбитите жълтъци и белтъци.

# 168
Аз купувам сушени зеленчуци микс на Алто. Само зеленчуци са без сол. 7-8 вида зеленчуци. От магазин Едрина го купувам.

# 169
  • Пловдив
Как при замесването на питка тестото да стане меко и пухкаво? Как става тоя фокус?

# 170
  • Sofia
Как при замесването на питка тестото да стане меко и пухкаво? Как става тоя фокус?
Меко е като като не се прекалява с брашното. По-мокрото тесто - по меко и пухкаво печиво. Спираш да добавяш брашно, докато е меко... последно поръсваш с малко брашно, колкото да го оформиш на топка и оставяш да втасва.

# 171
Като не слагаш много брашно. Най-пухкавите питки ми стават, когато едвам мога да меся лепкавото тесто.

# 172
  • Sofia
Имам към 2кг безсолни маслини мамут,много ми харесват и искам да издържат по-дълго,да не мухлясат...
Как да ги съхранявам?
Имам спомен,че се слага горещо олио,  или бъркам 🤔 ?

# 173
  • под тепетата
Благодаря, момичета! Сушени чушки имам, както и домати, но ми се ще да е микс с повече зеленчуци. Погледнах в нета, но искам от реален магазин. Едрина е в София май само. Ще се разходя до голяма Била другата седмица да позяпам.

# 174
# 175
  • под тепетата
Благодаря, ще гледам за него. А тази комбинация от подправки не идва ли в повече - босилек, джоджен, май и чубрица видях?

# 176
  • София
Имам към 2кг безсолни маслини мамут,много ми харесват и искам да издържат по-дълго,да не мухлясат...
Как да ги съхранявам?

В затворен буркан, заляти с олио или зехтин. Съвсем няма нужда да е горещо. Прибираш в някой шкаф на тъмно и хладно.

# 177
  • София
Как да ги съхранявам?

В затворен буркан, заляти с олио или зехтин. Съвсем няма нужда да е горещо. Прибираш в някой шкаф на тъмно и хладно.
Аз добавям сух босилек и риган(или каквито подправки обичате).Овкусеното олио/зехтин използвам за подправяне на салати.

# 178
  • София
Здравейте! Не се славя като голяма готвачка, признавам си.Blush Преди година гледах предаване на Марта Стюард и прави брауни със заливка. Направих го и стана перфектно.Вътре сочно и не се разпука. Уж съм  записала продуктите,но брашното не съм и сега не помня колко се слагаше. Гледах в интернет подобни рецепти с 160гр,пробвах,но тестото ми стана много гъсто и като го изпекох вътре стана на трохи и сухо. Вие колко брашно слагате на браунито?
Ето ги моите рецепти и двата вида стават разкош, не зная ти по коя рецепта си работила
Най-доброто какаово кафеено  шоколадово фъдж брауни
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/08/blog-post_79.html
Скрит текст:
Брауни с вишни
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/08/blog-post_97.html
Скрит текст:
[img]//cdn.bg-mamma.com/zb9l/dHyx6.png
Как да ги съхранявам?

Заливам със зехтин и ги държа в хладилник, срок на годност.... много дълго време, а идеята с добавка за подправки, както е споделиля Ваня направо е чудесна, не съм се сещала, Благодаря , Ванче!

# 179
marcheva14 и тези ще ги пробвам обезателно. Рецептата ми е следната:
160гр захар
2 яйца
180мл готварска сметана
40гр какао
Бакпулвер
100гр масло
И брашно,но ...колко не се знае.
Другия път ще го направя на око

Общи условия

Активация на акаунт