За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 235
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Залей я със смес за крем карамел и запечи.

# 421
Преди 2 седмици купих от Лидъл замразено филе от дива сьомга, но вкъщи видях, че за приготвянето й се препоръчва или да се пържи, или да се свари. Чудя се защо да не може да се приготви във фурна? Не обичам да пържа /не заради здравословно или не, но пръски навсякъде..../, варена риба - не знам, не ми звучи вкусно. Идеи някакви или пък ако някой е готвил това филе?
Сьомга купувам само замразени филета и само на фурна пека

# 422
Какво да направя с една напълно безвкусна печена тиква? ......................

Меки тиквени сладки с крем

# 423
Звънче, объркай тиквата с маскарпоне/сладкарска извара/крем сирене, мед и орехи. Редувай в чашки - бисквитка, крем, бисквитка, крем и отгоре настържи шоколад. Бисквитите може да смесиш с масло и ето ти чийзкейк.

# 424
  • Русе
Скрит текст:
Какво да направя с една напълно безвкусна печена тиква? Дори и с мед отгоре пак е като промита.
Тази година само веднъж нацелих хубава тиква. Преди седмица правих "крем" от друга безвкусица. Бърках нещо със сметана и рожков и само аз си го ядох. Да не се хвърля. Сега пак.

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/10/2.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/12/2.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_10.html

# 425
  • Пловдив
Търся предложения за ядене с мини кренвиршчета

# 426
Панирай ги

Скрит текст:
1ч царевично брашно, 1ч бяло брашно, 1/2 чл захар, 1/4 чл сол, 2 чл сода за хляб или един бакпулвер , 1 яйце, 1ч прясно мляко. Сместа трябва да престои половин час в хладилник преди да се почне панирането. Кремвирчшетата се топват в брашно (отделно от рецептата) преди да се топнат в панировката, така панировката залепва по-добре по тях. Пържат се в много олио 3-4 минути и после се оставят да се отцедят на салфетка. Сервират се със салата или като мезе.

# 427
  • Sofia
В тава с боб от консерва, лук, домати и кренвиршите - на фурна - бързо, лесно и вкусно. Simple Smile

# 428
Какво да направя с една напълно безвкусна печена тиква? Дори и с мед отгоре пак е като промита.
Тази година само веднъж нацелих хубава тиква. Преди седмица правих "крем" от друга безвкусица. Бърках нещо със сметана и рожков и само аз си го ядох. Да не се хвърля. Сега пак.

Много вкусен десерт

Тиква с маскарпоне и домашен карамел на Златка Димитрова от "Черешката на тортата"

https://www.edna.bg/zdravoslovno/receptata-za-tikva-s-maskarpone … a-tortata-4652099

# 429
Коя комбинация с маскарпоне бихте ми препоръчали?
Млечна сметана+маскарпоне
Млечна сметана + заквасена сметана+ маскарпоне
Млечна сметана+карамелена сгущенка+маскарпоне
Или друго предложение?

# 430
Или друго предложение?
Всичките, но в различни дни на седмицата Satisfied  Маскапонето няма никакъв вкус само по себе си, ако искаш десерт захар трябва, или сладко. Може и орехи и захар. За какво е всъщност?

# 431
  • Шумен
Планувам утре да направя чийскейк, но фурната ми се скапа и ще е без печене на блата. Правих го веднъж без печене, блата буквално ми се ронеше. Искам да избегна този момент с роненето, въпросът ми е какво да добавя?

# 432
  • София
Планувам утре да направя чийскейк, но фурната ми се скапа и ще е без печене на блата. Правих го веднъж без печене, блата буквално ми се ронеше. Искам да избегна този момент с роненето, въпросът ми е какво да добавя?
Дай да видим първо рецептата, а иначе бисквитен блат с разтопено масло.
Или друго предложение?
Всички комбинации са добри, зависи за какво ти трябва, бих заложила на последната, ако е за торта. Маскарпонето има невероятен млечен ефирен, вкус, то само по себе си си е вид крем. За мен не е безвкусно, а много вкусно.

# 433
Ефибуш, за крем за торта, плодова....захар ще добавя, да, стига да подскажете кой крем е по-по-най 😄
Марчева, малко ми е маскарпонето - 250гр....няма да стане само с него.

# 434
  • Шумен
200гр. бисквити смлени в блендер смесени с 80 гр. разтопено масло. Може би е малко това е масло не знам

Общи условия

Активация на акаунт