В момента чета ... 68

• 44 520
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • Mostly in my mind
Започнах и аз "Тъмна материя", но на хартия. Simple Smile

Хоровиц накрая наистина се е престарал с шифърите и скритите неща...

# 391
А може ли да препоръчате хубава/и книга/и за личностно развитие? Нещо съм на тази тема 😃

# 392
Скрит текст:

Аз съм напът да "глътна" "Мракът в сърцето ми" (Ашли Одрейн) за два дни.
Доста добър трилър за тъмната страна на майчинството. Препоръчвам я на всички, които са харесали "Трябва да поговорим за Кевин".
Не съм я чел още, но дизайенрът на корицата определено заслужава поздравления! Hands Thumbsup В първия момент дори аз се подведох, че е колаж върху едно от оригиналните мастилени петна от теста на Роршах. Ще споделиш ли повече за съдържанието?

Edit:
Ако ти се намира в електронен вид "Мракът в сърцето ми" или "Трябва да поговорим за Кевин", пусни линк за теглене, моля те.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 18:05 от Trimurtii

# 393
Аз да споделя за "Да изживееш норвежката мечта" - симпатично романче, вкарващо доста успешно актуална информация за норвежки обичаи и отношения, хареса ми и ще търся подобни и за други дестинации, някой ако има идея, да препоръча!

# 394
Alen mak, по-назад Мари е споменала, че е прочела "Така го правят датчаните" по диагонал и не и е харесала. Преди месеци аз писах, че ми е харесала. Да уточня-това не е роман. Разказ на една англичанка, на която се е наложило да живее 1 година в Дания, за нравите и обичаите в нея. Понеже имам роднини там, ходила съм и живяла по около месец ежегодно десетина години. Много неща са ме учудвали, някои възхищавали и книгата ми беше много интересна.Авторката освен впечатления и случки, е провела и много срещи и проучвания.

# 395
Две много приятни книжки по темата: за хюга и датчаните и едно изследване на някои от щастливите и нещастните нации - въпреки някои стереотипи на автора, книгата е много любопитна.

# 396
  • Mostly in my mind
Trimurtii,  има тема за електронни книги. А и "Мракът в сърцето ми" излезе на хартия преди няма и 10 дни. Едва ли вече я има за свободно сваляне.

# 397
Хюга съм чела, другата - не.

# 398
Изчетох по време на един полет 140 страници от Ветрове над Камино с абсолютно отегчение. При други обстоятелства и 50 не бих издържала. Въобще нямам намерение да я завършвам. Елементарна е до безобразие.
Все едно гледах списвани записки за репортаж на bTV.

# 399
Alen mak, по-назад Мари е споменала, че е прочела "Така го правят датчаните" по диагонал и не и е харесала. Преди месеци аз писах, че ми е харесала. Да уточня-това не е роман. Разказ на една англичанка, на която се е наложило да живее 1 година в Дания, за нравите и обичаите в нея. Понеже имам роднини там, ходила съм и живяла по около месец ежегодно десетина години. Много неща са ме учудвали, някои възхищавали и книгата ми беше много интересна.Авторката освен впечатления и случки, е провела и много срещи и проучвания.
Това е причината да чета тази тема.Simple Smile
Една народна мъдрост гласи, че всеки вижда света от собствената си камбанария.
И ми е интересно, как различните хора приемат една и съща книга.
Бялата масайка и Историите на една номадка ми допаднаха много.
Но аз харесвам приключенията и действието в книгите.
За по-суховати факти си "ровя"  в Уикипедия.
Може би  подсъзнателно търся допирни точки с героите.
Мания са ми пътуванията и не съм от ленивите туристи.
Миналото лято , съпругът ми  каза в прав текст, че това нашето не е почивка , а обикаляне.Smile
Да, ама  му хареса. Отговорът ми е -така се правят спомени.

# 400
И аз току-що завърших "Остров Камино". Хареса ми, точно заради книгите. Даже по препоръка на главната героиня започнах книга - Joy luck club, не знам дали я има н абългарски. Интересна е, грабна ме веднага.
Не е преведена на български. Само една книга от авторката - Ейми Тан - е издавана в България.

# 401
Робърт Джордан - Колелото на времето книга 6 - Господарят на хаоса

# 402
  • София
Приключих "Мракът в сърцето ми" .

Изключително много ми хареса. Обезпокояващ трилър, който те кара да се замислиш върху много въпроси.

Напоследък все по-често попадам на разни нови теории как връзката с майката започва дълго преди зачеването, когато част от нас е съществувала като яйцеклетка в яйчника ѝ. А всички яйцеклетки, които жената ще отдели през живота си , се оформят когато е четиримесечен ембрион в утробата на своята майка. Това означава, че животът ни като яйцеклетка е започнал още в утробата на нашата баба по майчина линия. Всяка от нас е прекарала пет месеца в утробата на своята баба. Това е уникално състояние на съжителство на генетичен материал на три биологични екземпляра в една среда. Епигенетиката постулира, че преживяванията, стресът или различни събития , които баба ни е преживяла по време на бременността ѝ, могат да са причина за различни психологични травми при нас. Доста спекулативно звучат тези твърдения, но в "Не всичко започва от теб" е подробно обяснена и изложена тази теория.

Книгата конкретно разказва за четири поколения жени и тяхната неспособност да обичат децата си и да бъдат майки в истинския смисъл на думата, а не просто като репродуктивната способност.
Вече в четвъртото поколение нещата много ескалират. Но няма да разкривам от сюжета Simple Smile

Оценка 5*

П.П. Trimurtii, няма я в електронен вариант, както Лолита вече ти е отговорила. Не съм сигурна дали и Кевин го има..

# 403
Прочетох Не се казвам Мириам от Майгул Акселсон.
Със смесени чувства съм. Някак монотонна , пълна липса на емоция.
...Рядко ми се случва да нямам точно мнение за книга.
Уф, Верити и аз я започнах на аудиокнига, съвсем насляпо, даже не знаех, че е любовна. Не ми тръгна.
Аз се включвам за първи път в темата, но Верити не е любовна, а е трилър и то бих казала много добър! По принцип авторката пише любовни романи, но това е първия и трилър, доколкото се сещам и е много динамичен.
Да, аз погледнах ривюта за Верити и видях, че е трилър. Доста бавно тече в началото и не бях стигнала до този елемент, после видях, че авторката пише любовни и явно съм се объркала. Определено има романтични елементи и във Верити, продължавам с нея, приятна е все пак.

# 404
  • Панагюрище
Аз току-що приключих с "Верити" на Колийн Хувър. Наистина, въпреки, че беше сложена в селекцията "Всичко е любов" на Приложението "Строител" и в унисон на всичко останало, което съм чела от авторката, книгата се оказа психологически трилър, и то доста добре написан - завладяващ, действието е динамично. Книга, от която трудно се откъсваш, за да се върнеш в реалността
Има, разбира се, забележки. Малко наивно звучи на моменти. Но доста добре е пресъздадено изкуството на манипулация та.
Давам й оценка 3,5/5

Общи условия

Активация на акаунт