Проблеми с жена ми .

• 19 839
  • 719
  •   1
Отговори
# 150
А когато си на работа, как не я е страх да седи сама с детето?
На работа е едно, ако липсва по цели нощи - съвсем друго.
Добре са измислили схемата -  мъжът, майка му, баща му, сестрата, отстъпила услужливо ника си. Доходите му отиват за изплащане на имоти, които никога няма да станат общи, а той реално лишава семейството си от тях. Никоя жена няма да е доволна от това. И за детето не се знае някога ще наследи ли нещо. Реалният живот е пълен с примери, когато децата от първия брак са тотално ощетени. А тук явно и брак няма, макар мъжът все да повтаря "жена ми". Една добра дума не написа авторът за тази жена, какво ги свързва, обича ли я, иска ли да останат заедно и да преодолеят различията.

# 151
Добре де, тук в темата се каза, че с идването на детето трябва да се променят навиците на семейството спрямо него, ама по други теми пък пише, че живота на родителите не може да спре с идването на едно дете и те да загубят същността си. Сега кое е вярно? Човека каза, че е излизал няколко пъти само, а вие го линчувахте. Света не спира да се върти с идването на едно дете, а и тяхното вече не е бебе, на 2 години е. Ние нашия син сме го помъкнали от 1 година по хотели и на гости при приятели. Е, разбира се, че всичко е съобразено с детето, не седим цяла нощ, а понякога по час, максимум два, но когато обстановката позволява и има и други дечица на приятели-защо да не излязат с детето? Тук вече и аз задавам въпроса защо майката не се приобщи към тези излизания, щом има и други приятелки/жени там? Хич не е хубаво това вторачване в детето. Или да го оставят за час на родителите на автора, а те ако трябва безцелно да обикалят улиците, просто за да са сами двамата и майката по-леко и безболезнено да "скъса пъпната връв" със сина си.

# 152
Как така я е страх да стои сама? Някакво разумно обяснение давала ли ти е?
А защо да влиза в обяснителен режим? Иска си го у дома. Точка. Детето е малко, сега е времето да го обсипват с внимание.

Никакви обяснения, той е длъжен да следва заповедите без да задава излишни въпроси!

# 153
Скрит текст:
Добре де, тук в темата се каза, че с идването на детето трябва да се променят навиците на семейството спрямо него, ама по други теми пък пише, че живота на родителите не може да спре с идването на едно дете и те да загубят същността си. Сега кое е вярно? Човека каза, че е излизал няколко пъти само, а вие го линчувахте. Света не спира да се върти с идването на едно дете, а и тяхното вече не е бебе, на 2 години е.
Ние нашия син сме го помъкнали от 1 година по хотели и на гости при приятели. Е, разбира се, че всичко е съобразено с детето, не седим цяла нощ, а понякога по час, максимум два, но когато обстановката позволява и има и други дечица на приятели-защо да не излязат с детето?
Скрит текст:
Тук вече и аз задавам въпроса защо майката не се приобщи към тези излизания, щом има и други приятелки/жени там? Хич не е хубаво това вторачване в детето. Или да го оставят за час на родителите на автора, а те ако трябва безцелно да обикалят улиците, просто за да са сами двамата и майката по-леко и безболезнено да "скъса пъпната връв" със сина си.

Огромна разлика - "ние", а в темата на автора "аз" като искам да изляза, не ми дава. И не, нито животът спира, нито човек губи същността си с идването на децата. Получаваш много, обогатяваш се с това идване на деца, едно от най-хубавите и смислени неща, които могат да се случат в живота на човек са децата, ако не и най-същественото, но и задълженията и отговорностите стават други и повече. Просто нов етап в живота на родителите. И не искам да кажа, че е невъзможно да излезеш сам с приятели/приятелки, това е просто необходимо, но трябва все пак да се подбере подходящия момент, не става просто щото много ти се приискало.

# 154
Добре де, тук в темата се каза, че с идването на детето трябва да се променят навиците на семейството спрямо него, ама по други теми пък пише, че живота на родителите не може да спре с идването на едно дете и те да загубят същността си. Сега кое е вярно? Човека каза, че е излизал няколко пъти само, а вие го линчувахте. Света не спира да се върти с идването на едно дете, а и тяхното вече не е бебе, на 2 години е. Ние нашия син сме го помъкнали от 1 година по хотели и на гости при приятели. Е, разбира се, че всичко е съобразено с детето, не седим цяла нощ, а понякога по час, максимум два, но когато обстановката позволява и има и други дечица на приятели-защо да не излязат с детето? Тук вече и аз задавам въпроса защо майката не се приобщи към тези излизания, щом има и други приятелки/жени там? Хич не е хубаво това вторачване в детето. Или да го оставят за час на родителите на автора, а те ако трябва безцелно да обикалят улиците, просто за да са сами двамата и майката по-леко и безболезнено да "скъса пъпната връв" със сина си.

Разумен вариант, но едва ли авторът има предвид такива разходки и излизания с детето. Друго си иска той.

# 155
  • Berlin
А защо да влиза в обяснителен режим? Иска си го у дома. Точка. Детето е малко, сега е времето да го обсипват с внимание.
Защото нещата стават с диалог, а не със заповеди, при това доста малоумни.
Иска си го у дома, точка и после развод.

# 156
  • волно калдъръмче

Никакви обяснения, той е длъжен да следва заповедите без да задава излишни въпроси!
Питаш какъв е проблемът да излезеш. Отговарят ти завоалирано (страх ме е да остана сама с детето през нощта) или направо (харесва ми да сме заедно вкъщи и да си гледаме детето). Спираме ли разговора, или ще продължиш да задаваш въпроси?

Въобще не знам защо ти е да се занимаваш. Излиза ти се - излизай. Само да не стане като работата на оня от вица, дето излязъл, но се сетил, че жена му има навик в 10 да прави секс и се прибрал.

Какъв диалог при толкова прозрачен казус, не знам.

Един настоява да си пита до посиняване, докато полчи насреща това, което го удовлетворява. Ми не може ли да са удовлетворени и двамата?

# 157

Тук няма да има развод, те брак нямат. Иначе авторът щеше да отговори на въпроса. Ясно е, че със заповеди нещата не се получават, но и той не търси диалог. Иска да живее като ерген, не иска да излиза семейно и да се съобразява с детето си. А майката на мен не ми прилича на кифла, те силиконките не се затварят с децата в къщи, а вършеят по дискотеките. Децата са с баби или детегледачки.

# 158
Като му се е живеело още, къде е правил дете? И единият мисли самогъзнически и другият мисли като малко момиче искащо от скъпото за демострация. Аз като чета как мисли автора и се чудя това от онези теми, дето ги пуска някой да си чешем главите ли е и после нанакъде се покрива.Ми честно казано и аз няма да взема мъж с кредит, да му работя да го издържам, че после той да си плати апартаментите и да ми каже тръгвай си, щото си много задръстена и нямаш приятели. После и детето ми да не види нищо за наследяване, щото видиш ли го има ново семейство. Еми сори наистина. Май чакаме да си изплатим апартаментчетата и тогава да мислим за брак???

# 159
Така .. казах,че работя и затова не мога да отговарям постоянно. 1во за 3 години близо от 4ти месец бременност досега детето ми е на 2 години и половина почти съм излизал точно 3 пъти . При излизанията ми няма КОЧ компмании излизам с нормални хора ,които са си с прителките/жените също понякога . Канен съм бил на над 20 рожденни дни- всичките съм ги пропуснал - защото жена ми я е страх от това да остане сама за 4-5-6 часа . По-случая,че изплащам апартаменти с родителите ми не виждам нищо лошо , че родители ми,ми помагат един ден всичко ще остане за мен и жена ми , а впоследствие за детето ми . А нейните родители надали са и дали и 1000 лв за 3 години общо . Ако си отиде в Бургас ще живее в панелка с 2 стай - 5 човека как да стане да си пратя детето там? И допълнение много си обичам детето , то ми осмисли живота и не искам да се разделям с него , както и родителите ми са много привързани към внучето си и не искам да ги лишавам и тях от възможността да го виждат .
Така, този пост ми хареса, изяснява картината.Излизаш рядко, защото жена ти не е съгласна, ако беше, щеше да е по-често или много често.Така ти харесва и си мислиш, че ти се полага или не ти пука, щото така искаш.Приятелите също “понякога “ са с приятелки, явно като не им се получи сами.С две думи искате си кочкомпанията, много незряло, започвайте семейна компания, иначе няма да стане.
За апартаментите, често срещано, влагаш в имоти, вместо да пилееш, не е лошо, може би и родителите ти те стягат в тази насока.По-добре, отколкото хазарт и бързи кредити.Не споменавай друг път за панелката с двете стаЙ😂, и 1000 лева, дано и вкъщи пред жена ти да не става въпрос, няма да доведе до нищо добро за семейството ти и детето.
Минала съм преди години през подобна ситуация.Повярвай ми живеем в моя град , а не беше такава първоначалната идея, ама панелката ми помогна да поставя нещата под контрол, получи се, не подценявай жена си.Симпатичен си ми, ще се справиш от теб зависи!

# 160
Темата стана доста дълга и някои обстоятелства са изгубени из страниците. Жената не иска да остави детето на никого. Изглежда има паническо безпокойство, че ако тя не е там, кой знае какво ще се случи. Не иска да излиза с неговата компания, а тя си няма своя.
Държи автора на къса каишка.
За кратко става, но две години тя да не иска да излиза с него, а той да не може да излиза сам, а малко като в манастир.

Жената си има явно проблеми, спекла се е нещо от местенето в Пловдив. А в Бургас, нали се разбра, че е като в Дядовата ръкавичка.

Според мен, авторът няма полезен ход, ако не иска да се дели от детето, освен да разговаря с тази жена до посиняване, да я убеди да ходят на семеен консултант и да си провери правата при адвокат, за случай, че тя се ядоса и изчезне в неизвестна посока с детето.

# 161
Много ми харесва как избирателно си четете. Той каза, че ТЯ не желае да контактува с никой. И понеже родилата златното дете е бурсук, той трябва да се заключи с нея вкъщи и да не излиза също, защото тя не му разрешава. Егати жалката картинка. И не, никой не говори да го прави системно, да го няма по цели нощи и прочие, ама не е и нормално някой да те покани на рожден ден и ти да не отидеш, защото " жена ми е дива като глиган и не ми дава и аз да те уважа за 3-4 часа".
Ако любимата е била същото диво същество и преди детето, авторът сам си е виновен, че не ѝ е бил шутовете преди да има и дете в картинката. Но по този въпрос не се споменава нищо. Жал ми е за жени, които като родят и край, залепят се само за детето, другият им живот приключва и друг човек за тях не съществува. И със сигурност такова поведение не би ме накарало да кажа " браво, майка за пример!". Егоистично е той да иска да излезе от време на време, но не е егоистично, че тя не дава и да се спомене такова нещо. Не, трябва да седи да ѝ варди задника нон стоп, защото животът и за него е приключил. И двамата са си виновни за ситуацията - той, че е създал дете с човек, коренно различен от него, тя, че се е помислила за някаква принцеса, за която са важни само собствените ѝ желания.

# 162
Много обичам детето си, казваш, че то е осмислило живота ти.
Обаче това дете (според мен) не се е появило в момент, в който ти реално си бил готов за това, защото ако не съм права, то ти доброволно щеше да се откажеш от купоните, за да си с детето ти!

Интересувам се преди детето ти с "майката на детето ми" в какви отношения сте били? От колко време сте заедно? Имате ли брак?

# 163
  • волно калдъръмче
Много обичам детето си, казваш, че то е осмислило живота ти.
Обаче това дете (според мен) не се е появило в момент, в който ти реално си бил готов за това, защото ако не съм права, то ти доброволно щеше да се откажеш от купоните, за да си с детето ти!

Интересувам се преди детето ти с "майката на детето ми" в какви отношения сте били? От колко време сте заедно? Имате ли брак?
Не е нормална ситуацията. Аз също обичам да излизам и не бих прекъснала социалните си контакти. Ясно ми е, че жената е опърничава. Може да си има основателна причина за това. Не им знаем подробностите.

# 164
И аз обичам да излизам, но появи ли се дете в картинката и двамата с мъжа ми ще се съобрязяваме с него и никой няма да има желание да излиза въпреки другия.

Жената в ситуацията може да не е права, но мъжът пък изобщо не е.

Общи условия

Активация на акаунт