Проблеми с жена ми .

• 19 399
  • 719
  •   1
Отговори
# 690
  • София
2021-3 = 2018 януари е родено детето. Ми то си е за градина! Каква ясла! Септември ще е почти на 4!
4 години вкъщи. Супер!
Моят син е роден януари и на 1г 9 м го дадох на ясла.

# 691
  • Sofia
Значи жената все пак иска да работи. Да си търси работа като сервитьорка, щом иска - то е ясно, че сега няма да намери, но поне да прави нещо в тази посока.

Иначе е гадно да муфти родителите - която и от двете двойки да е. И най-отрезвяващо би било да спрат да помагат. 1500 лв в собствено жилище все би трябвало да стигат за сметките (без градината, нали..)

# 692
Решение не намирам изобщо даже . Казах на жена ми Да си запишем детето в тази ЧДГ,но от септември,когато детето ще е на 3 години и 8 месеца , но тя отказва... казва или сега или не сме семейство. Ако ли не тя почвала като сервитьорка , а аз вкъщи са гледам детето . Градината е 820 лева на месец точност . Плащат се 2000 лева такса прием само първата година  . Няма да изпадам в конкретики това са условията .

Това от първия ти пост:  "Имаме дете момче на две години". Последно имаш ли дете изобщо?
Аз се присъединявам към дамите тук, които отдавна написаха, че цялата история е съшита с бели конци.
Годините и аз ги следя. Всичко се връзва, ако в началото на темата детето е на две, но близо до три годинки.
Една позната преподава в СУ, тя разправяше страховити неща за правописа на студентите. Така че може да е "болест на цяло поколение".

Проблемът е, че авторът няма печеливш ход. Най-малкото, аз не го виждам. Каквото и да направи, все губи. Не че майката на детето му пък печели кой знае какво в различните варианти. За нея явно и Дядо Коледа не може да се справи, а как беше в рекламата - иди в... някоя си фирма за бързи кредити. Wink

# 693
Значи жената все пак иска да работи. Да си търси работа като сервитьорка, щом иска - то е ясно, че сега няма да намери, но поне да прави нещо в тази посока.

Иначе е гадно да муфти родителите - която и от двете двойки да е. И най-отрезвяващо би било да спрат да помагат. 1500 лв в собствено жилище все би трябвало да стигат за сметките (без градината, нали..)

Много е удобно да искаш да работиш нещо, което в момента е затворено нали? МОЛ-овете предстоят да отварят или някои вече са доколкото разбирам. Що не се хване продавачка някъде? В големите градове със сигурност ще стане или там не е удачно защото ще я вземат от раз?

# 694
  • София
Добре де, само на мен ли ми е трън в очите тая частна детска градина? Това на снобарщина ми избива . Ние скачахме от радост като приеха нашето на държавно място в София, при положение че можем да си позволим частна, но това е комплексарщина страшна. Държавните са чудесни,  с много по-голям контрол, нашата е голяма, има басейн, езикови и спортни занимания. Ако нещо ми прищрака , винаги мога да го водя допълнително на мотесори занимания примерно.
Ама защо е тая драма ? Защо?Това е детска градина?!
(Между другото имам приятелка от Бургас, която не иска да пуска детето в държавната, която им е на 5мин, а го записа в частна на другия край на града, та мисълта ми е някаква бургаска мода ли е това, мерят си градините ли, що ли)

# 695
  • София
Според мен "Бургасът" в темата е измислен. А и местните говорят книжовно.
 "На Бургас" не се ползва от местните.
Така че напразно се споменава през 2 поста.

# 696
Според мен "Бургасът" в темата е измислен. А и местните говорят книжовно.
 "На Бургас" не се ползва от местните.
Така че напразно се споменава през 2 поста.
Тангра, някой може да живее в/на/под/пред Бургас, но да не е кореняк и да си говори на всякакъв диалект.

# 697
Добре де, само на мен ли ми е трън в очите тая частна детска градина? Това на снобарщина ми избива . Ние скачахме от радост като приеха нашето на държавно място в София, при положение че можем да си позволим частна, но това е комплексарщина страшна. Държавните са чудесни,  с много по-голям контрол, нашата е голяма, има басейн, езикови и спортни занимания. Ако нещо ми прищрака , винаги мога да го водя допълнително на мотесори занимания примерно.
Ама защо е тая драма ? Защо?Това е детска градина?!
(Между другото имам приятелка от Бургас, която не иска да пуска детето в държавната, която им е на 5мин, а го записа в частна на другия край на града, та мисълта ми е някаква бургаска мода ли е това, мерят си градините ли, що ли)

Ами има хора дето обичат да парадират - ако има познати, които й набиват в очите как децата й са на "частна" градина може и по това да се води. Кой знае.

# 698
  • Sofia
Много е удобно да искаш да работиш нещо, което в момента е затворено нали? МОЛ-овете предстоят да отварят или някои вече са доколкото разбирам. Що не се хване продавачка някъде? В големите градове със сигурност ще стане или там не е удачно защото ще я вземат от раз?
Скоро и това ще отворят и ще се види дали само си приказва или наистина ще работи. Ако не ще да работи, няма ли да е набутвация да каже на мъжа си да не бачка и да гледа детето? Тогава съвсем няма да има какво да ядат. Ама за 3 години (+ 9 месеца бременност) сигурно е откачила малко вкъщи.

И моето трето дете беше прието в държавна градина, даже такса не плащахме. Освен, че го посрещнаха като чувал с картофи, цяла година не ги извеждаха децата в гигантския им двор (от октомври до края на юни!!) и се разболяваше през седмица, като на няколко пъти влизахме в болница с пневмония. Ами ще си плащам на драго сърце частна на другия край на София.
Но все пак е неразумно без опит и без възможности да се хвърля на най-скъпото тази жена. Но мисля, че някой й е говорил колко са неприятни държавните и колко хубаво в другите. Аз преди 15 години точно от този форум научих за разни настръхващи случки в държавни градини.

# 699
Сервус, тя не е загрижена за здравето на детето, а е казала, че ще стане тъпо, ако ходи в държавна градина.

# 700
За да работят и двамата родители, детето трябва да ходи на ДГ. Но не е задължително в Частна/скъпа/ ДГ. Какви са тези шантажи? Съгласна съм, че има примери и за добри и не толкова добри обикновени ДГ. Но съм чувала и доста оплаквания от Частни ДГ. Та....какво излиза? Претенции май само има майката. Аз досега само това четох за нея- ПРЕТЕНЦИИ. Както в лафа "на гол г*з, чифте пищови"

# 701
За възрастта на детето - мисля, че автора иска да го пратят на градина догодина септември, когато ще е на 3 години и 8 месеца, което се връзва със сега да е на 2+.
Това за сервитьорката не може да е истина. Дори и да отворят заведенията не е ясно за колко време, няма разумен човек да разчита на това в днешно време.

# 702
  • София
В смисъл септември догодина? Това прави 12+9=21 месеца. Не е година...

# 703
Хващате се за много дребни детайли. Детето е на две, което означава, че може да е току що навършило две или да е на 2 години и 11 месеца. Също ясно, че септември ще тръгне на градина, щом същата година ще направи 3. Сега ако искат да го запишат, ще тръгне на ясла.
Същественото в темата е, че жена му си служи с изнудване чрез детето и подобни номера, иска да получи без да се интересува дали може или какви биха били последствията. Прилагали са ги и на мен такива номера, макар и не конкретно за пари, но си е определено неприятно. Тогава беше лесно да я пращам по дяволите след такива опити и не вървяха при мен, защото нямахме дете, обаче автора се е окопал много добре. Решението му го дадохме по-назад, и изобщо не е да я оправя чрез секс или пък да и угажда. Трябва да и покаже, че не минават тези номера с изнудването, да си заминава у Бургас като почне с номерата. До къде обаче може да стигне, наистина не знам

# 704
  • София
Проблемът и на двамата е, че са инфантилни. Искам пониии! А аз искам зайчеее!
Като искаш градина, а нямаш пари - влизаш в държавната система и записваш детето.

Общи условия

Активация на акаунт