ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 034
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
пазаренето за оценки в горния курс според мен има чисто финансова мотивация. стипендиите...
много от малки започнаха да се учат на tips and tricks в реалния живот на възрастните...

Не мисля - размерът е символичен.
По-скоро си е чисто бележкарство - себедоказване /на родител, предавано на дете/ под такава форма. Започва си от първи клас с просия за калинки и подобни картинки.

jam, предвид размерът на стипендиите вече съвсем не са стимул. 20-25  на днешно време за кое по напред

И нашите за успех са подобни.

Добре де, в крайна сметка си е официално намерението да има само едно завъртане и присъствие  в клас за учениците- и това свършва до 17.03 !!! Извънредното положение е до 30.04.Защо не се мисли в посока още някакво време на присъствено обучение? На никого ли не му прави впечатление?

Не мислете в дългосрочен план. Защото не сте в синхрон с правителството. То е от днес за утре, най-много от петък - за понеделник. Laughing

# 691
  • о`майна лунна нощ е
...
Не мислете в дългосрочен план. Защото не сте в синхрон с правителството. То е от днес за утре, най-много от петък - за понеделник. Laughing

Което е по-добре от 19,30 -20,00 часа с влизане в сила от 23 часа същия ден.
Има прогрес.

Добре де, в крайна сметка си е официално намерението да има само едно завъртане и присъствие  в клас за учениците- и това свършва до 17.03 !!! ...

С две думи не връщат поетапно всички в клас, а ги извъртат за по две седмици, така ли ... Заболява ме главата като им чета заповедите.

# 692
Не ги чете - няма смисъл. Ама абсолютно никакъв. Гледайте си кога ви пускат съобщенията само от вашето си училище и това е. Следенето на това политическо  "творчество" изисква много свободно време и яки нерви.

# 693
  • о`майна лунна нощ е
Убедена съм, че и министърът не знае съдържанието на цялото си ковид творчество. Лично подписано от него, вероятно и в голяма степен съчинено с лични напъни.

# 694
  • у дома...
Аз честно си признавам - от тази заповед нищо не разбрах!

# 695
За 20 лв-получавам си ги най-нахално, едно нещо и на мен да ми се полага. Обаче, счетоводителката ми връчва почти всичко попълнено. Фигурират във фиша за януари, но не съм се сетила да ги дам на "правоимащия", че и без това много права му се събраха.
За молби и оценки и в нашия клас  има врънкане. Едно дете сбъркало някакъв знак, отишла на кино задачата. Това е и редовният номер на сина ми. Обаче онова цял час се разправя с госпожата да реши отново задачата или друга. Не му позволи, разбира се.

Има и други ситуации на несправедливо ощетени. Тогава не е зле детето да си отстоява правата или родител, ако е малко. Като в моя случай с "неомастилената двойка", разказах ви го.

А има случаи, учителката казва 4, детето "А, много се радвам, госпожо", а тя "Как така се радваш, чак ме ядосваш, защо цял срок нищо не ми прати" Иска жената да пише хубави оценки, но не се получава с дремане.
Има и заплеси. Моят син има неизвинено отсъствие от час, в който е правил тест и има оценка. Ами ще говори, как няма да си отстоява правата. Обаче втори час говори, отсъствието стои, тя обещава, де. Ама той как изглежда в очите на децата, като мрънкало.

# 696
Идвам със спешно питане по АЕ че тещо ми нахлу кръвта в главата:

Digital се чете " диджитъл" или " дигитъл"?

И, famose може ли да се използва, като  famous museums или се използва само за famouse person/actor и т.н.?

# 697
Диджитъл. Мале, колко трудно ми беше да го напиша. Famous може и за актьор.

Сетих се, че заради стипендията трябва да водя младежа за дебитна карта. Досега с някаква влогова сметка беше, но вече си има лична карта, ще има и дебитна карта. Отиде ми един час висене в банката.

# 698
Според мене диджитъл. Феймъс само за актьори, човеци. А иначе popular

# 699
И аз така си мислех( вече ме хваща нервата сериозно), ама учителката поправи Моника, се се чете" дигитъл", Моника се запъна яко, че е сигурна, че е " диджитъл"...

# 700
Да кажат специалистите. Аз само си предполагам.

# 701
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, моята фирма започва с "Digital..", в първия момент си викам брей, какво сега за фирмата? Laughing Диджитал си се чете.

Мъжът ми каза, че от догодина ще има сериозна промяна в данъчното облекчение за деца и ще се усети по-чувствително. Аз досега не съм пускала, гледам минимално да се занимавам с чиновници и документация.

Пуснете микрофона в гугъл транслейт, много ясно се чува диджитал.

# 702
  • Между гори и планини
Диджитал бре 😝
Моя умник, първи и втори клас се беше изтървал и поправяше учителката. Забраних му. Той нека си знае, но да си мълчи.

# 703
Моника четеше нещо в час и учителката два пъти я поправи, че се четяло" дигитъл".
Моника й каза, че е сигурна, че се чете" диджитъ/ал"
Спокойно, но твърдо.
Учителката премина към следващият с думите:" Дигитъл е."
Ще има 5 за срока, при все че  този материал й е ясен като бял ден.

# 704
Бритиш или американ? Laughing На диалект, на койне...?

Общи условия

Активация на акаунт