ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 037
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • sofia
Fifiana, поне при нас не е било никак ужасно. Напротив, чувствали са се различно, било е забавно и всеки е преценил къде може да се изяви в най- добрата светлина. Категорично не е било с цел да са стресирани.

# 676
  • Между гори и планини
При нас нищо интересно, както при вас. Наборът е оформен по всички предмети, само по английски не я е нанесла. На него вече му е по-спокойно. По литература чух, че трябва да защитят някаква теза за Антигона. Сам е пожелал да си представи неговата, за изненада на учителката, защото той не обича да говори публично. Явно работа с частната учителка по български започва да дава резултат, защото тя 2 часа хем преподава, хем го изпитва .
Успехът му е много добър за първи срок, има на къде да надгражда, оценките му са реални.

# 677
Аманда, и аз вчера без да искам станах свидетел на пазарене за оценки.
И то такова ашлашко пазарене, все едно сме на пазара в петък. То не бяха предложения за почерпка, не бяха вайканшя, че стипендия няма да има, питания към съученици:" Аз нали заслежавам 6?"....
Унизително е и за двете страни. Много унизително!
Моника гледаще като втрекена и не можеше да повярва на ущите си.
В предишния клас такова нещо не се е случвало.

Нещо подобно наскоро у нас чух и аз. Сутрин нали се обличам за работа и надниквам при сина да му кажа едно "Чао" - гледам го - прави си самолетче. Питам го нямат ли час, той ми каза, че в момента вървял пазарът за оценки, а той там не участва и предпочита да си прави самолетчето и ми пусна да чуя. Май тогава беше това, което споделих веднъж - за едно мазно вмъкване на момче, от което на мен ми стана лошо. Каза, че редовно ставало този месец. И че му е писнало и в такива моменти си се занимава с неговите си неща. Със слушалки е, де, понеже ако почне нещо по същество, да може да работи.
Иначе той си е оформен. По немски ще си е с петица, оценките му са за 5.43, подарици няма да има. Ми така е, като не участва в пазара. Laughing Така или иначе лятото ще си почне интензивния курс - дано е присъствено само. Но ако няма - дистанционен. А, по физическо също ще е за 5, понеже има 5, 5 и 6 и си е за  5, а у нас звънящи по телефоните и молещи се няма. Другото си го е оправил сам. Без пазарлъци. Smile
Мисля, че и други години вървят тези жалки пазари, само че без ДО не е имало как да ги чуем. Който си е склонен си е склонен и сигурно си го прави редовно. Родителите го предават на децата това бележкарство и тази насоченост към просия. Обаче зависи много и от учителя. Не при всеки върви това. Човек на място го отсича навреме.

Скрит текст:
Ама има и много нагли хора. Когато бях преподавател бях писала двойка на някакъв тотално неграмотен студент. Такова гонене ме гони, такива молитви и чудеса. Обяснявам тихо и кротко кога му е другата дата. Онова чудо - явно не разбира от отказ. Аз вървя - той след мен върви и хленчоти. На открито, в центъра на града. Накрая ми писна, обърнах се и се развиках. Махна ми се от главата. Ама бях още много неопитна. Сега бих го порязала от веднага и едва ли щеше да се стигне до тези молитви.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 12:31 от Judy

# 678
  • гр.София
Втрещихте ме с този пазар.

# 679
  • Между гори и планини
И аз съм втрещена. Такива пазарлъци тук не съм чула. Помня, преди години, на целия клас не бяха писали оценка на контролно по математика, защото Х имала 5 и ревала. Тя беше златна медалистка на всякакви състезания по математика , с майка нахъсана рускиня. Сигурно щеше живо да изяде детето за тая петица, ама моето имаше отличен , който му оправяше оценката за срока, а на края не му я писаха. И много ме хвана яд. Та не се знае какво се случва в домовете на тия деца. В този определен клас, беше въпрос на престиж да имаш много шестици, дори си ги брояха с гордост.

# 680
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, мойто дете нещо се бъгна! Преди малко я изпитала устно учителката по Бел и вече има текуща оценка за втори срок. По философия също. Flushed Не знам, на ДО ли да го отдам - какво се случва? Толкова учене, участие в час, писане на домашни и проекти, по нейно желание, не й се събира за целия 6 и 7 клас!
Звъня й по телефона, тя ми затваря. След малко връща обаждане "Мамо, изпитваше ме учителката по Бел..". А аз знам, че е оформена вече. Карам я да се разбере с някой да излезе, тя не иска, харесвало й вкъщи, имала да учи, трябвало еди какво си да свърши....след ужасните 6 и 7 клас, когато имах проблеми с нея, с неучене, хайманосване и т.н, сега съм в потрес. Страхувам се да се зарадвам, да не би да се събудя и хубавият сън да свърши. На брата на ММ децата са във Франция, на същата възраст. Девойката е с 1 година по-малка де. Ами, в момента се чудят какво да правят, не учи, никаква мотивация, по 17-18 часа има скрийн тайм на телефона... Дано скоро преоделее този етап от съзряването. Лошото е, че тази година ще държи тамошния еквивалент на НВО.

# 681
gadamer, браво на Ема! Ами осъзнало се е детето, харесало си е новите училище, клас, учители, учи му се.
А, дано и на моя му се приучи по някое време. Не губя надежда.

# 682
  • о`майна лунна нощ е
За 01.02 и 02.02 няма заповед. ...

Пътеводна светлина в момента ми е Заповедта на директорката на основното училище. Пише, че 01 и 02 февруари петокласниците са ДО, първа смяна, стара програма. Сряда почиват, четвъртък ДО, но втора смяна и с новата програма.
При набора обаче е мълчание все още. Да, теоретично на 01.02 той тръгва присъствено и тъй като срокът не е свършил - трябва да е със старата програма. От четвъртък да минат с новата и до 14.02 да са в училище. Но после какво става? На 15.02 в сградата влиза сестра му с пети клас. Наборите в училище ли ще са заедно с тях /в случая при нас - в различни смени/, или ще пратят осмокласниците у дома, коя смяна ....

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 12:37 от `ТуиГ

# 683
  • софия
Днес присъствах в часа по БЕЛ. Аз такава госпожа не съм имала! Страхотна! Когато имам възможност пак ще вляза в нейния час. Стимулира децата да разберат произведението като ги увлича те да бъдат активната страна в преподаването. Знае и как доброзорно да ги накара да участват, нищо че не искат Simple Smile Още са на Илиада. Каза, че по програма имат 3 часа за нея, но тя държи да я разберат и продължава спокойно да им я разкрива.
А децата са все още с акъл на първи клас, втори срок. Около 5 различни деца питаха на коя страница са, част от тях закусваха по време на часа, други се прозяваха нескрито.
Имаше и забавно молене за повишаване на оценката с даване на "една темичка нещо", защото "Аз не държа толкова много, но заради майка ми. Една шестичка е по-хубаво за нея от петицата." Grinning и деликатен, но твърд отказ с посочване на възможност това да се случи следващия срок.

# 684
О, и моят каза, че още са на Илиада.
По математика - биквадратни. Тази година ученикът каза, че с новата учителка в новата гимназия всичко разбирал в час. Много му харесва предметът. Не я познавам жената. Нищо не знам за нея, но си кара редовно часовете по план и вероятно добре обяснява, щом моят си решава събота и неделя сборнишките задачи спокойно. Жалко, че не мога да я чуя. Май няма часове от рано, за да я засека. Аз до 9.00 ч. съм се омела от къщи.
Той и литературата взе, че хареса. За сефте. Българският - категорично не е неговото. Скучно му е да се занимава с граматика.

Срокът за подаване на заявленията за стипендии при нас е определен до 19.02. Вчера имахме съобщение в Школо.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 12:44 от Judy

# 685
# 686
  • София
Всяка година пускам декларация да ми направят "отстъпка" за дете. Повечето приятели ми се смеят, останалите дори не знаят за това "невероятно" данъчно облекчение, което имаме. Цели 20 лв. за годината. Не знам друг около мен да го прави. Дори не проверявам след това дали наистина ми ги дават. Въпросът е принципен. За моето дете и другите деца на родители, които се справят финансово, няма никакъв жест към децата, но циганите живеят от това, че и се сърдят като не им дават. Децата им са бизнес и начин на препитание. Айде сиктир!

zvanche, не си сама Simple Smile явно не сме толкова малко Simple Smile това ми е единственото "право" и "жест" от държавата към моето дете - ще го ползвам стриктно докато мога!

skaridka, това с голямото облекчение на данъчната основа ще е за доходите през текущата година и ще се прилага от догодина.

пазаренето за оценки в горния курс според мен има чисто финансова мотивация. стипендиите...
много от малки започнаха да се учат на tips and tricks в реалния живот на възрастните...

но тук е задача на учителя да си влезе в ролята на педагог и да преподаде нужните уроци. уви, много малко от тях го правят.

# 687
  • София
Добре де, в крайна сметка си е официално намерението да има само едно завъртане и присъствие  в клас за учениците- и това свършва до 17.03 !!! Извънредното положение е до 30.04.Защо не се мисли в посока още някакво време на присъствено обучение? На никого ли не му прави впечатление?

# 688
  • софия
Според мен искат да видят какво ще се случи и тогава ще решават за след 17.03.

# 689
Знам, че 450 лв са за 2021  и ще ги получим евентуално 2022. Тазгодишните 20 лв вече съм му ги връчила тържествено.

jam, предвид размерът на стипендиите вече съвсем не са стимул. 20-25  на днешно време за кое по напред

Общи условия

Активация на акаунт