ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 27 738
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • Някъде в Европа...
Ето затова на моят практичен набор последната му оценка е двойка по философия 🤣🤣🤣....то отрано, още след първите часове, детето си каза "това не е за мен...някакви глупости там са по тази философия" 😃

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 18:08 от AIR

# 91
  • София
Май ще ми трябва още едно висше, за да разбера как се кандидатства за университет в чужбина. Нещо много сложно ми се струва. Кое ще имаш право да учиш, кое няма...заболя ме главата от комбинации.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 19:41 от bazel

# 92
По философия съм много объркана определено. На сина ми не му зачете отговор "теорията на Фройд" защото верният бил "психоанализата". А отделно според него животните имат съзнание, но според госпожата не. Една приятелка днес каза, че на дъщеря и й орязали оценката на публично изказване, защото според госпожата темата й за новите технологии не била актуална...

# 93
Cygnus, а според госпожата, коя  ли тема е актуална?...

# 94
Cygnus, а според госпожата, коя  ли тема е актуална?...
Другите били писали за приятелството например, тях харесала.

# 95
  • София
като гледам, явно масово учителките по философия се вземат прекалено сериозно и с наукообразните си напъни и претенции на практика убиват в зародиш добрата идея да се запознаят 14-годишните ученици с една нова за тях дисциплина, която би могла да им даде нещо полезно за живота.

# 96
  • Между гори и планини
Да, според уроците, нашите котки нямат личности. Само , че от опит казвам, че не само са отделни личности, а и характеристиките им са различни. Аз си спомням, че съм учила психология, философия не помня. Но и бащата на психологията Фройд, вече ми звучи като изкуфял сексист.

# 97
  • София
Тази формула за самооценката я помня, учили сме я в 11 клас обаче по психология.
Как така котките да нямат личности? Тези дни даже учени излязоха с доказателства колко по-умни са от кучетата всъщност. На мене отдавна ми е ясна тая работа де. 😁

# 98
Съвсем логично е висок клас бозайници с развит неокортекс да съзнават. Основното, което ни отличава е речта и абстрактното мислене. Отделно делфините реагират на имена помежду си (идентификационни звуци  които сами определят за конкретен индивид). Прекалено антропоцентрично е да се твърси, че само ние имаме съзнание, ама какво ли разбирам аз от философия.

# 99
pepsun, това описание на обучение във вашето училище много прилича на IB.

# 100
  • София
Аз като чета какво обяснява pepsun малко ме заболява главата. Едно време нашите грам идея са си нямали от бройки часове по предмети. Майка ми само беше много притеснена, че искам да уча в училище, което е на другия край на града и до нас няма удобен транспорт. Баща ми години наред ставаше рано сутрин да ме изпраща до най-близката спирка. Горе долу с това са се изчерпвали ангажиментите на нашите по моето образование. А и да плащат уроците ми по английски извън училище, единствено допълнително нещо, за което са плащали.
Сега имам чувство, че сме станали половин учители и образователни експерти, а на наборите не им дреме за нашите напъни...

# 101
У дома също се ненавижда философия, психология или каквото там учат. Навремето това беше единствената 5ца в дипломата ми, сега май пак ще е така с детето
Еми...такива сме явно, темерути някакви, не отбираме тая материя

# 102
Абсолютно съм съгласна! Задължението на майка ми беше да ми купи каквото е необходимо за училище и да ме събуди сутрин. А от един момент нататък и само да ми дава пари, а аз да си търся и купувам необходимите неща. И приемаше, че щом имам шестици знам достатъчно. Щом и досега помня страшно много от училищния материал или си ги припомням страшно бързо, значи наистина шестиците ми са били реални.
А сега наистина аз съм експерта вкъщи по всичко. Младежите почти не се интересуват.

# 103
Честит празник на Мария! Здраве, свободно време и свобода за пътувания!
Ston, Green, защо сравнявате себе си с момчетата си. ММ гледа до трети клас как се мъча с разсеяност, незаинтересованост и служебно свършване на задачите, пък седна и ми разказа що за тип е бил той. Че то детето същински бащичко.
Така както ги гледаш уж незаинтересовани, летящи в облаците, всъщност добре научават това, което считат за полезно и важно ..

# 104
Всъщност, скаридка, напълно си права. И аз съм го установила.

Общи условия

Активация на акаунт