ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 104
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Есма обясни достатъчно добре - Фройд няма само една теория.
То е все едно на въпрос къде се намира България, да отговорим, че се намира на планетата Земя. Което по принцип е вярно, но надали това е целта на съответната проверка на знания.

# 136
Също и психоанализата като метод не се изчерпва само с тези три категории. Но става излишна дискусия за елементарен въпрос.
А България се намира и в Европа и на Балкански полуостров и е еднакво вярно, когато и двете твърдения са обект на конкретния взет материал.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 23:36 от Cygnus

# 137
  • София
Точно по този въпрос писах по-горе. За принципно и необходимо опростените модели, които се срещат в образованието.
Но или някои от четящите не ме разбират, или аз изобщо не се изразявам добре.
Това също е вид тема за размисъл. И е точно в контекста на споделените от мене мисли - винаги има и друга гледна точка. 😃

# 138
Именно. Затова при отворени отговори на тест не е нужно да се сравнява с готов шаблон с отговори при проверка.

# 139
По тази логика учителите не са особено необходими. Или да кажем следва да бъдат някакво звено, което да сведе до знанието на учениците написаното в учебника, за да има после откъде да си преговорят.
Наистина ли?
Не знам откъде извади такъв извод.
Съвсем друго пиша.
А мислех снощи, че на мен ми се спи.😄

Именно. Затова при отворени отговори на тест не е нужно да се сравнява с готов шаблон с отговори при проверка.
По тези предмети тестове със затворени въпроси и отговори не бива да се правят. Дори при отворените такива отговорът не е с една дума. Така просто ще се прецапа през предмета и нищо от него няма да остане.

А психоанализата не е точно само "теория" на Фройд, а и терапевтичен метод, днес - една от различните такива школи. Методът е изграден върху обединени теории за личността от представители на школата.
Част от това също бе написано на предходната страница от друга съфорумка.
Ей-затова е хубаво ученикът да има и нормален учебник, в който да има къде да прочете 1-2 пъти това, дето е чул в час, за да може нещо да му се намести в главата и на него.
Гледам, че в учебника е написано, че това е една от школите, които обясняват модела за човека и психиката му.
Затова е добре ако ще се изпитва по материята, това да е в свободен отговор на зададен въпрос, не еднодумен.
Гледам урока как е написан - лично на мен ми допада, но аз съм възрастен човек. И повечето от нещата съм учила задълбочено. За 14- годишен ще е трудно да смели материята. Особено да направи разлика между сходно звучащи термини.
В учебника това го няма. На студенти, 20+годишни, се обяснява на лекции специално, защото преподавателите са наясно, че хората нормално смесват термини. И за годините обучение тест затворен тип не са ми давали. Материята е специфична. Не е за такова изпитване.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 12:29 от Judy

# 140

А психоанализата не е точно само "теория" на Фройд, а и терапевтичен метод, днес - една от различните такива школи. Методът е изграден върху обединени теории за личността от представители на школата.
Точно така, Judy, и една от тези теории, върху която стъпва тя, е тази на Фройд - за Аза и То. Реално погледнато и двата отговора са верни и в общ план, и конкретно от даденото в учебника по този въпрос. Абсолютно неподходящи са тестовете в този им вид за тази материя.

# 141
Дикси, реших, че в нашето общо училище е имало родителска среща... Близо два часа си е голямо мъчение!
Вчера "присъствах" в час по математика на големия. Оформяше ги и явно беше в добро настроение. Голям смях падна у дома. Такъв пазарлък! Пример с един младеж - "М., имаш ли претенции? Имам. Какво имаш? Претенции..." Домашно пращал ли си ми? Пращал съм. Е каква оценка искаш? 6. (Той има 556). Дайте ми някоя задача да реша или задачи. Добре. ... След кратък размисъл учителката казва - Не, няма какво да се разправям, много ще си ми задължен. Голямо благодаря да чуя! И т.н. Много деца намазаха вчера. "Вече сте 12-ти клас, няма да ви тормозя. Днес съм в благосклонно настроение." На една девойка каза - "Аз само бира и сярна киселина не пия...." За последното се шегуваше, разбира се. На почти всички деца им коментира оценките, на моето, понеже е с две еднакви, каза само "така".
При нас философията върви спокойно. Не правят тестове. Слушат негови записи по разни теми, обикновено имат асинхронни часове. Имаше две домашни с отговор по някакъв въпрос, второто още не е оценено.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 09:51 от Betty L.

# 142
От психоанализата си спомням предимно Фройд. Завиждам ви, че децата искат да учите задно. Предложих на моето момче да го препитам, защото по философия ми е интересно, но отказа. Знаел си всичко:sweat_smile:
Зададох му въпросите, показани от Грийн. Отговори и каза, че е логично и нямало смисъл да се обосновава. Това показвало комплексите на хората.
Малкият ми вдигна кръвното за секунди. Върна се от училище с новината, че са му премерили 39 градуса температура и не са му дали да влезе. По-късно уточни, че си е забравил Читанката. Страхотна шега.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 09:05 от Amanda.D

# 143
  • София
Ах, философията! При наборката по философия няма беседване, разискване, обясняване. Дават се определения, които трябва да се учат наизуст. В нейния клас най-високата оценка мисля е 4. За капак в събота от 17:00ч ще ги изпитва Rage Нямат пропуснати часове и никой не знае, защо се налага това(не смеят и да питат).
Да си похваля детето, снощи ми даде да прочета есе по БЕЛ, което е представила сутринта. Темата е била "Страхливци и герои". Включила е Ахил, Хектор, абе много добре се е получило. Прочела го в часа и учителката е казала Уау - по-хубаво есе не съм чула тази седмица  Simple Smile

# 144
По философия изобщо си нямам представа какво учи. Този учебник дори не съм го отваряла. На устни изпитвания има няколко шестици, на двете правени контролни има четворки. Последното беше преди няколко дена и в светлината на вчерашната дискусия, реших да го погледна. Тестът обаче е още затворен, така че нищо не можах да видя. Скарах му се обаче, че явно не е учил много по философия за теста щом има 4, на което той ми отговори съвсем лаконично - факт.
Снощи случайно засякох и учителят му по английски на кучешката поляна и го поразпитах за представянето на младежа. Никакви забележки нямало към него, знаел си, ако можело всичките да са като него. Ама аз като си знам стоката колко малко учи, се чудя другите какво ли правят. Дадох поръчение за двойни домашни, заради което по-късно хлапето ме обяви за луда. Учителят му силно се надява да се върнат присъствено.

# 145
  • у дома
Моето е оформено с 6 по философия -питах го за вчерашните въпроси и отг вярно,даже формулата знаеше-явно поне слуша в час,защото не съм го видяла да отваря учебника.Иначе и аз не знаех какво учат по този предмет и честно казано не искам и да знам.

# 146
  • София
И аз така казвах в предишното училище на родителските срещи, да им дават повече домашни. Някои родители с поглед искаха да ме убият, но при моите деца само нещо, което учителката изисква, се изпълнява. Ако аз ги карам нещо допълнително да решат, пада едно голямо мрънкане и резултат граничещ с нула.
Дикси, и аз се уплаших да не съм пропуснала род.ср. Всъщност на набора не сме имали повече, от тази първата насам 🤔 На малкия имахме една онлайн. Не сме си губили времето взаимно обаче.

# 147
  • София
Моите мисля, че карат философия с библиотекарката, ако така е останало след първите дни. Не съм ги чувала да се оплакват или да учат по философия. Наскоро писаха есе, май всички деца са с шестици, Николета се похвали, че специално похвалила нейното. Трябваше самите те да си изберат май темата. Доволна съм, че поне по този предмет нещата са спокойни и не се налага да учат, достатъчни са им и разказвателните. За съжаление по БЕЛ нищо не учат, надявам се догодина да са с друг учител.
Вчера усетих какво им е на децата с тези онлайн контролни. Имахме тест по немски с колегите. След като половин час се опитвах  да гледам сканираните въпроси на компютъра, а отговорите само да пиша в тетрадката просто си принтирах нещата и почнах да работя директно върху листа. След това трябваше да снимам и пращам резултатите на учителя, стана объркване с мейла и тн забавяне. Като цяло въпросите бяха много повече и за много по-кратко време отколкото е темпото ни на работа в час.

# 148
  • Между гори и планини
Въобще нямам идея какво учат по философия. По едно време чувах , че учителката говори за самооценка, попълваха въпросник към учебника. Последно, в понеделник децата с две различни оценки, трябваше да пишат по зададени въпроси. Моя само прибяга да ми каже, че били лесни. Ще видим какво е сътворил .

# 149
  • София
За съжаление по БЕЛ нищо не учат, надявам се догодина да са с друг учител.
+ 1, макар да сме при другия учител. Дори класните работи от декември били затрити, а ние чакаме оценка...
Концентрацията е изцяло върху другите предмети - Мат, НЕ, Инф. и IT

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 10:34 от BFF_

Общи условия

Активация на акаунт