ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 154
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Ред, аз обаче съм впечатлена колко ясно и разбираемо е поднесен текста в стария учебник. Всичките ни учебници бяха така.

# 196
  • София
Абсолютно. А на всичкото отгоре е за последната година в гимназията.
Така е, аз не помня да съм имала учебници, от които не се разбира.
А сега ни преследват още от първи клас. 🙄

# 197
  • София
Гледам, че обсъждате философията. Опитах се да вляза в тази материя през учебника на детето, но претърпях пълен неуспех. Тя имаше много неясноти, трябваше да анализира философски текст, а не знаеше как. Аз четох учебника, четох, четох... и накрая се накарах на детето, че не е внимавала в часа и я изпратих на консултации при учителката им. Как е възможно да са толкова неструктурирани и объркващи уроците? Ако възрастен средно интелигентен човек не може да се справи, как очакваме децата да научат философия?
Ред, много мило ми стана от снимките, които си пуснала, спомням си колко интересно ми беше едно време по тези учебници.

# 198
И аз харесвах Логика и Психология като предмети. Не си спомням нещо да не ми е било ясно или безинтересно. Но философията така и не я харесах и не е моето. Сега само в тези часове не издържам и просто напускам за 1 час работното си място. Нямам никаква представа какво учат. На Ния й е интересно. Но колко се справя няма как да разбера. Още чакам да се провери домашното от ноември и това от коледната ваканция. На половината клас било проверено това от Коледа и ако не си харесват оценките имат шанс да си го поправят според рецензията. Другите нямам идея ще имат ли този шанс. Няма да се ядосвам. Не може всичко да е както на мен ми се иска. Надявам се в сряда да разбера как ще се оформи Simple Smile.
Чета темата за фег и съм безкрайно щастлива: решили са профилите да не са сдвоени, а всеки да си избира 3ти и 4ти профил. Дано го реализират и да го запазят и за другите набори.

# 199
  • софия
Таня Михайлова по бтв. Спомена изрично 12., 8. и 7. клас да се върнат, но следели обстановката, както и че се обсъждало малки училища, които са в област с ниска заболеваемост, да се върнат всички. За сега, общо взето, нищо ново.
Преди това един австралопитек от алибеговците, представител на заведенията, постоянно противопоставяше учениците на заведенията, потривайки ръце. Учениците се върнали септември на училище и случаите били скочили. Общо взето учениците са виновни, в заведенията не можело да се заразиш. Той беше идеалният пример защо е важно доброто образование.

Добро утро ☕

# 200
  • Между гори и планини
На нашите, учителката по философия прави всеки път презентация. Моя чете от учебн, после си чете и презентацията. И така успява да разбере.

# 201
  • гр.София
Той беше идеалният пример защо е важно доброто образование.

Хах, много точно!

# 202
  • София
Неразбираемите учебници са ми голяма мъка още откакто започнаха разказвателните. Казвах си, какво толкова, ей сега ще я науча да систематизира най- важното и готово. Къде ти... то така е наблъскана информация, че всяко изречение е важно и сякаш взето от съвсем друг контекст. Пълно с термини, обяснени с едно изречения и край. Идва нов термин. Шарени картинки, хаотично разхвърляни. Учебниците са енциклопедии, но с лошо качество.

# 203
  • Между гори и планини
Така е. За това ми харесва, на онлайн обучението повечето учители миналата година правеха презентации.
А класният по география, така им смилаше урока под формата на разширен план, че само с него беше научен урока.
По литература са трети ден на Антигона. С това темпо, нямам идея как ще вземат останалият материал  до края на годината.

# 204
При нас приключиха  с "Антигона".
Правиха обобщителния тест от учебника и от работните листове.

# 205
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. Днес времето изглежда страхотно и ще се разходим. Девойката я чакам да се върне от тренировка.

Тя сбърка оттовора по философия и днес ще й разяснявам. За мен не е нужна формула, елементарна психология е.

# 206
  • София
При нас по литература са на Библията. Още няма отговор от учителката по философия за сбърканите отговори в учебника.

# 207
А аз останах не разбрала, в крайна сметка кой е верния отговор на философския въпрос?

Имаше различни мнения...убедителни, едни от учител, други от учебник...трети от разбиращи материята Simple Smile ...

# 208
Моли, ама и ти какви фолософски въпроси задаваш😀

# 209
А аз останах не разбрала, в крайна сметка кой е верния отговор на философския въпрос?

Имаше различни мнения...убедителни, едни от учител, други от учебник...трети от разбиращи материята Simple Smile ...
И аз това се чудих снощи? 😂
До вчера бях сигурна в отговора, чисто житейски. Формулата го потвърди. Но днес вече в нищо не съм сигурна. 😆
Признавам, че не съм поглеждала учебника по философия тази година. Всъщност, нито един учебник не съм поглеждала при нея, помагам само концептуално и по конкретно възникнали въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт