Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 406

• 44 990
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Според мен, за момента Санджар видя "сянката" на Наре в "изгубената душа" - Мави. Когато Наре е скачала от скалата, той не е могъл да й помогне и сега се опитва да помогне на тази непозната жена, защото усети,ч е тя отива на смърт в бурята в открито море. Отделно, всичко извън познатия кръг, който му напомня за миналото, някак си му помага емоционално. Инстинктивно усеща, че Мави има проблеми и че тъгува за някого...така, както и той. Мисля си, че буквата е Е. Дали е буквата на починал съпруг или дете Cry...някак си оглеждаше играчките и рисунките и тогава пипна буквата. Но, може и да греша. Thinking

Точно така и аз усетих нещата Hands Thumbsup.А че Мави има проблеми, има. Защо все гледаше в лаптопа, не можа да мигне първата нощ,ставаше,лягаше.

# 646
За посланика и аз не знам какво да мисля вече. Съсем ми се обърка. Дълго време си беше просто заклет комарджия и абсолютен егоист, на когото не му пука нито за дъщеря му, нито за внучката му. После излезе, че е големия играч, който извъртя всички, отмъщение преследваше дори. След това започна да се жалва. Оказа се, че много обичал Гедиз, като син му бил. И за Мелек тъгувал, за която до сега не се е грижил особено, да не кажа никак.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 08:33 от Elly J

# 647
Според мен, за момента Санджар видя "сянката" на Наре в "изгубената душа" - Мави. Когато Наре е скачала от скалата, той не е могъл да й помогне и сега се опитва да помогне на тази непозната жена, защото усети,ч е тя отива на смърт в бурята в открито море. Отделно, всичко извън познатия кръг, който му напомня за миналото, някак си му помага емоционално. Инстинктивно усеща, че Мави има проблеми и че тъгува за някого...така, както и той. Мисля си, че буквата е Е. Дали е буквата на починал съпруг или дете Cry...някак си оглеждаше играчките и рисунките и тогава пипна буквата. Но, може и да греша. Thinking

А и Мави подобно на Наре  води някакъв дневник. И тя е избягала или оставила някого може би, ще има някакви препратки сигурно.

# 648
За посланика и аз не знам какво да мисля вече. Съсем ми се обърка. Дълго време си беше просто заклет комарджия и абсолютен егоист, на който не му пука нито за дъщеря му, нито за внучката му. После излезе, че е големия играч, който извъртя всички, отмъщение преследваше дори. След това започна да се жалва. Оказа се, че много обичал Гедиз, като син му бил. И за Мелек тъгувал, за която до сега не се е грижил особено, да не кажа никак.

Много неща таи в себе си човека, и сега взеха да излизат наяве Stuck Out Tongue Winking Eye Глупости, вълка кожата си мени, нрава не. Пак е замислил някаква мръсотия.

Благодаря за компанията ,лека

# 649

Момичета Two Hearts Лека и спокойна!

# 650
Здравейте Flowers Cherry Blossom
Благодаря за всичко споделено! Flowers Sunflower
Да кажа и аз няколко думи за последния епизод и да сложа някакъв край в мислите си за Наре и Санджар, а и за Гедиз. Вече съм споделяла, че изпитвах неприязън към Санджар. Добър човек е, но егото му, собственическото му чувство и желанието му за контрол не можах да ги "преглътна". Останах с "горчив вкус" след последния епизод. Много се разочаровах от поведението на Санджар към Гедиз. Той отиде в болницата, когато разбра, че Гедиз не е тръгвал към Наре. Това не ми допада. А, ако Гедиз беше тръгнал към Наре, Санджар нямаше да благоволи да иде да го види в болницата. Той ли има право само да обича Наре? Може ли човек да командва и контролира чувствата си?! Санджар трябваше да приеме ситуацията такава, каквато е и да прости на Гедиз. Санджар искаше да му простят въпреки всичко, но той самия не даде прошка. Единственият грях на Гедиз беше, че се влюби в Наре, но предприе всички свои действия, когато видя, че Наре "гори" вследствие на поведението на Санджар и наивно се опитваше да "я спаси" от самата нея. И той сгреши, но Санджар така и не видя, че всичко тръгна от неговата упорита мнителност (трябваше ли да "пипне" и "бръкне" в раната на Наре, за да повярва в изнасилването), желание за саморазправа с Акън и чувство за собственост. С този развой на събитията, нито Наре, нито Гедиз ще имат шанс да бъдат щастливи...но Санджар ще има. Щеше ми се СЦ да бяха дали такава "вратичка" за мислене в посока и на Гедиз и Наре. НО, и в сериала се получава така, като и в реала понякога... втори шанс няма. Така се случи и в друг сериал, който следя - СЦ убиха един от ГГ, който спаси живота на няколко човека, но самият той беше погребан в земята. Всички други ще имат шанс да продължат да живеят и да бъдат щастливи, но не и той. Мъчно ми е както за него, така и за Гедиз, на когото симпатизирах. Но, и в двата случая продължавам да следя историите.
Санджар премина през катарзис, през сериозно емоционално изпитание, което пречиства и вярвам, че си е взел поуки. Вярвам, че ще го видя променен. Да видим, къде ще го отведе "новата глава" от живота му.
Приятен ден на всички и до довечера! Simple Smile

Аз няма да защитавам Санджар, няма и да го оправдавам. Трябва да се повтарям, а и няма смисъл.

Много често не съм разбирала, дадено негово действие-но в крайна сметка, всеки има своята история, характер и право.

Относно Гедиз и Наре, да, края им не беше по план, не беше щастлив.
Но нямаше как да ги изкарат заминали и щастливи заедно. Наре никога не е поглеждала Гедиз с друго очи, за нея той е приятел, после предател, заслужаващ прошка,ття обичаше Санджар. Щеше да е хубаво видим края на историята, дано публикуват книга, щом не успяха да я разкажат в сериала.
Аз съм фен на НарСан. И вярвам в щастливия им край, дано успея да го прочета в книга.
На мястото на Санджар, бих простила на Гедиз, но той направи нещо което никога не бих забравила.
Да имаш толкова добър приятел, брат и да се влюбиш в неговата любима е лудост и глупост.
" Не пожелавай жената на ближния си; нито да пожелаваш къщата на ближния си, нито нивата му, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито каквото и да е нещо, което е на ближния ти. "
Този цитат от Библията, част от десетте божи заповеди.
Описва най-точно, защо за мен греха на Гедиз е голям.
Но всеки грешник, заслужава прошка и щастие.
Санджар не е комплексиран, нито смятам, че е завиждал на Наре или Гедиз. Той е със съвсем различен  мироглед. През детството което е имал, нещата с които се е борил, нищетата, работата за да бъде глава на семейството, да се изхранват ..
Тежеста, която е паднала на раменете му като отговорносн за цялото семейство-всички виждаме, че се дължи като баща с Яхя. Превърнал се е в доста работлив, твърдоглав, проницателен и съмвявящ се мъж. В крайна сметка в този живот безплатен обяд няма, доста възхитени и хубави качества откривам в героя.
Допусна грешки спрямо Наре. Може би, най-голямата беше преспивавето с Менекше, но  няма никакъв смисъл да коментирам миналото.
Това, което видях аз е, че двамата с Наре въпреки грешките и отказването от любовта им, остават със затворени сърца за други, и бяха любими един за друг, въпреки болката и невъзможността да бъдат заедно и щастливи.
Човек не трябва да не бори за любов, която не може да има,да търси любов където я нама, и да се меша  в такива отношения.
И защо сина на арендатора да няма доста качества,уважение и пари, които си е постигнал и заслужил сам?
И защо, той да няма право на любовта на Наре?  
В крайна сметка всеки сам избира кога да обича, но ако е несподелената понякога е по-добре да премълчиш и преболедувяш тихо.
При Гедиз, особено към края, не осъществено желание,което не може да се сравни с историята и обичта на Санджар И Наре.
Общо взето премина през доста фази, но  зад него се крие минало и комплекси.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 23:50 от Nina_richi

# 651
  • Pleven, Bulgaria
Момичета,чувствам се в безтегловност.Така съм свикнала да очаквам нещо лошо да се случи,че сега малко съм дезориентирана.Прекалено лежерно протече епизода,без земетресения,без дестани,земно,нормално......ама неочаквано нормално.
Дана,абсолютно съм съгласна с теб за Санджар.Насред обгърналото го от всички страни нещастие и отчаяние,Мави беше спасителния остров за него.Интригуваща,непозната,явно с проблеми.Просто идеалното оправдание да се вземе в ръце Санджар.Мави автоматично превключи защитническия инстикт на Санджар.Освен това тя не го познава,не знае нищо за легенди,игри на щастие,смърт и т.н..Не стъпва на пръсти около него,не му цепи басмата и той се чувства по-освободен.
Беше странно да видим Санджар,който два или три пъти отклони искането на майка си да говорят,прекъсна брат си по средата на изречението и не го изслуша,остави Мелек на грижите на околните.Тя и Наре правеше същото,така че детето е свикнало да го прехвърлят като топка един на друг.Но Санджар ще съжалява по-късно за невниманието си.
Не смея да се изказвам без превод,но беше доста лежерна серия.Сигурно имаха нужда да натамънят нещата,да въведат Мави и по някакъв начин да ги сближат.Понеже не разбирам много от дизи индустрията,си гадая,но все пак ще кажа какво мисля.Ако Туба е наета до края на сезона,сценаристите,трябва да ни представят любовта им и да ни убедят в нея за десетина серии.Може би от там идва  бързането.А може би,ако успеят отново да вдигнат рейта,да мислят и за трети сезон,кой знае.Печеливша карта лесно не се изпуска,както видяхме...
Между другото,освен хейт,в ТТ имаше и много здрава подкрепа.Сериалът влезе в тренда на Турция,Аржентина,Египет.Туба е много обичана в арабския свят и това пролича веднага.Енгин го обичат навсякъде,испанките,както и латиноамериканките са много активни.

# 652
  • Пловдив

Добро утро момичета.
Да пием чай или кафе със Санджар.
Успешен вторник на всички.

https://www.instagram.com/p/CKw8LSwJbWU/

Операторът, Сердар Армутлу, пусна тази снимка от сета на 38 епизод.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 06:05 от mariana51

# 653
Добро утро и хубав ден!

Този кадър много ми хареса - червено и черно и небето 😍

Болката в очите на Санджар - а сега накъде 💔

Какво написа Мави  на листа 👀👀👀 - започва и, завършва със Защо? и помежду още 6 въпроса, от които се сещам само " Защо съм тук" 🤔

Четох на две места идеи за Мави, че има син починал - Еге, и затова е буквата. Има някаква логика, това може би е причината за депресията и меланхолията, за това ,че се доверява на напълно непознат, не се страхува за себе си.

Любопитство- каква е твоята история, кой си ти, откъде се появи, защо сега, защо ми помагаш.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 07:08 от araselia

# 654
Добро утро,

Тъжна история са двамата.

Но най-трудно за детето.

Изолирано, несъзнателно от всички.

Всеки със своите грижи и болки, и грехове.

По картинки, най-интересни ми бяха кадрите с Мелек и Санджар и с Мави и Санджар.

Момичета, Hug

Здрав и спокоен ден.

# 655
  • Пловдив

Феновете са страхотни.
Открили са, че Мави и Менекше са с еднакви фамилии - Йълмаз, и двете са родени в Мугла.
Ще има ли тук нещо, като разкритие изненада - предстои.

# 656

Феновете са страхотни.
Открили са, че Мави и Менекше са с еднакви фамилии - Йълмаз, и двете са родени в Мугла.
Ще има ли тук нещо, като разкритие изненада - предстои.

Ха, това пък не ми е минало през акъла, за такава връзка 😯 Ама сега като се замисля и двете са тъмнокоси и светло оки 🙄

Някои се чудят как Санджар и Мави толкова бързо се сближиха. Те всъщност освен имената не знаят нищо един за друг. От опит знам обаче когато си преживял тежки неща, дори такива от които те е срам, имаш скелети в гардероба както се казва, много по-комфортно и спокойно се чувстваш с непознати, те не знаят нищо от миналото ти, не биха те упреквали, нито съжалявали. И двамата не задават въпроси и не любопитстват за другия, гледат филм, което не изисква комуникация. Създава се едно временно измамно усещане, поне за Санджар, че можеш да започнеш на чисто.( Но това не е така, рано или късно идва момент да се разкриеш, сенките на миналото ще изплуват) . Просто са един до друг , всеки сам за себе си и същевременно без да са самотни. Много хубаво е измислено според мен. 👍

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 08:04 от araselia

# 657
Добро утро. !☺
Усмивка за събуждане и чаша ароматно кафе! Нека това бъде началото на един позитивен и успешен ден!☺

# 658
Сега гледах откъса когато Мави кани Санджар да гледат филм и той застана прав до печката да гледа 🤣 Как ми липсваха тия техни сцени - Туба гледа сериозно, пък Енгин се прави нa интересен и cool, без голям успех 😂

Много хубава пижама има Туба, ама да не измръзне на тая тераса до морето🙂

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 09:06 от araselia

# 659
  • Пловдив

Рейтингът е надолу:

11. Total'de 4,95
12. AB'de 2,97
11. ABC'de 4,66

Общи условия

Активация на акаунт