От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 58 125
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
физически лица, които пазаруват онлайн стоки от британски сайтове за търговия, ще трябва да ги освобождават на митницата, ако тяхната стойност надхвърля 150 евро.
не е баш така...
Виж от сайта на митниците:
За пратки, съдържащи стоки над 30 лева, но до левовата равностойност на 150 EUR, не се дължат вносни сборове, но ДДС в размер на 20% остава дължим;
До 150 Евро ДДС ще се начислява от страната изпращач на пратката - от пратките, обработвани от пощенски оператори.
Да де, ама ти не си пряк получател на същата в БГ, а в УК и леко пресначаш това начисляване на таксите от онлайн магазина... И реално всичко до 150 Е трябва да мине митница при влизане в БГ...
От 15 март влиза в сила...
http://info.mitnica.com/index.php?p=news&src=6711

# 301
физически лица, които пазаруват онлайн стоки от британски сайтове за търговия, ще трябва да ги освобождават на митницата, ако тяхната стойност надхвърля 150 евро.
не е баш така...
Виж от сайта на митниците:
Ами, аз не твърдя, че е така. Твърди го някакъв експерт в статията. Аз само споделям инфо с надеждата да си изясним ситуацията.
Това, което аз мога да кажа е, че за да се начисли ддс тук би трябвало да се освободи от ддс там. Иначе става ддс върху ддс, което мисля е недопустимо. Как точно ще го правят това фирмите-превозвачи и онлайн магазините, които директно доставят до тук (Амазон да речем) си нямам на идея. И дали изобщо ще го правят?

# 302
Това, което аз мога да кажа е, че за да се начисли ддс тук би трябвало да се освободи от ддс там. Иначе става ддс върху ддс, което мисля е недопустимо. Как точно ще го правят това фирмите-превозвачи и онлайн магазините, които директно доставят до тук (Амазон да речем) си нямам на идея. И дали изобщо ще го правят?
Да, когато си получател директно в БГ е така. Като не си, кой ще те освободи? Получил си си го като редови гражанинан на УК, на адрес там... Ако си гоизнасяш сам за себе си като личен багаж - донякъде може да минава номера, ама едва ли в големи обеми Simple Smile
Амазон доставят с пощенски оператори - Спиди, БГ пощи и т.н. И пак като изпращат директно до адрес тук, в България - със съответните начислени или отчислени такси.

Когато "транспортните фирми" ГГБГ, Габиели и т.н. се регистрират като такива, ще могат да извършват и експорт на пристигналите при тях неща - от ваше име за ваша сметка.

И явно в момента всеки се почесвапо митниците какво да прави и чакат да стане 15ти март, та поне по пощенската конвенция да обмитяват пратките - ако имат регистрация като пощенски оператор.

Ама докато не стане всичко си оставя една голяма загадка... Тва са ЕКЗИтите Simple Smile

# 303
Днес Габиелито написаха в сайта си: За бога братя не купувайте от ОК до 15 март Simple Smile

# 304
Днес Габиелито написаха в сайта си: За бога братя не купувайте от ОК до 15 март Simple Smile

А бе трябва да се поръчва да им се пълни склада Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 305

#793 част 2 (GGBG)

# 306
  • гр. София
От ФБ страницата на ГГБГ:

Здравейте, приятели!
Искаме да Ви съобщим, че втората част от курс 793 - 29.12.2020г.  в момента се разтоварва в София. Щом сме готови с разтоварването и подреждането му, ще получите известителен имейл от нас. Цената за доставка за този курс ще остане непроменена - 1.99 лв. на всеки започнат килограм.
Курс 796 - 10.01.2021г. е освободен от българската митница и пътува към София. Очакваме и с него да сме готови до няколко дни.
Цената за доставка ще бъде 2.99 лв. на всеки започнат килограм.
Курс 799 - 17.01.2021г. се подготвя за отпътуване от Англия възможно най-скоро. Този курс е по - голям като обем, което налага превозването му в два камиона.
Цената за него ще бъде 4,99 лв. на всеки започнат килограм.
Много Ви молим да посетите офиса ни единствено след получен имейл, за да може вниманието ни да е насочено главно към разтоварване и разпределяне на пратките Ви по възможно най - бързия начин.
Извиняваме се за забавянето и причиненото неудобство!
Поздрави!
Екип GGBG

# 307
Получих мейл за пратка от GGBG но е странно защото тази пратка е вече доставена отдавна и беше от курс 793 част 1.
Чакам една от 796 - вероятно е тази, но засега ще изчакам, защото знам, че са почти недосагаеми за контакт.

# 308
Пратката ми с Доставки Англия вече е тук и може да бъде получена. Изненадаха ме приятно колко бързо и лесно пристигна.

# 309
  • София
И аз имам имейл за 793,имах пратки и в двете части. 796 едва ли е обработен, в него също имам пратки, но няма имейл и промяна на статуса за него. По-скоро сега пускат мейла за всички. Аз поръчах да ми ги донесат вкъщи, да видим.

# 310
  • виртуално
За първи път ще получавам с GGBG от Англия и не мога да намеря къде да посоча точен офис на Еконт?

# 311
Пратката ми с Доставки Англия вече е тук и може да бъде получена. Изненадаха ме приятно колко бързо и лесно пристигна.

Значи с тези няма декларации, еори номера и т.н., така ли?

# 312
Моята тежка пратка от Англия е на склад в GGBG от курс 796.
Не ми са начислени ДДС, не съм потърсен за декларации, извадки на покупки и прочее. Теглото е 10кг и по новата им тарифа ми излезна 33 лв. без да броим доставката до офиса на Еконт (където очаквам да бъде пратен скоро).

# 313
Няма да се плаща ДДС от нас, нито да се подават каквито и да било документи. ГГБГ ще освобождава всичко за своя светка и ДДС и другите разходи, направени от тях, ще се покриват с таксата за превоз от 5 лв на кг.

# 314
  • Варна
Здравейте вчера във Габиели във Лондон е пристигнала една моя пратка която бях поръбал още през ноември.Тежи около 100 грама и платих за нея 5 долара.Трябва ли да им пращам на Габиелито някакви документи или да си я чакам.

Общи условия

Активация на акаунт