Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 280
  • 812
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Благодаря за съветите!
Стаята е за момичешки тийн, което според мен е все едно, предвид възрастта Simple Smile Освен това апартаментът е ваканционен, т.е. няма да го обитаваме постоянно и със сигурност ѝ е все едно какво ще има в стаята, важното е интернета да работи.
Отивам да разглеждам всички предложени модели щори.

# 406
Ако имаш предвид ламиниране, както е от предната страна на ламинирани термоплотове за кухня, но на вратички... няма как да стане. Има модулни системи с ламинирани говови вратички (мдф и пдч), но са само за тази им система и само тези размери. Трябва ламинирането да се прави след разкроя, което се прави на съответните технологични линии...
Ей тук има едни вратички мдф с покритие от фурнир, пвц фолио или боя...  но това покритие с пвц фолио, не е ламиниране със съответната якост http://deadoor.com/%D0%BC%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0 … BA%D0%B8-862.html

Аз съм с бели пдч мебели (корпус) и много светло кремав корпус на гардероб, нямам "тази досадна чертичка", защото е рязано и кантирано качествено, с правилния кант и лепило.

Благодаря за съветите!
Стаята е за момичешки тийн, което според мен е все едно, предвид възрастта Simple Smile Освен това апартаментът е ваканционен, т.е. няма да го обитаваме постоянно и със сигурност ѝ е все едно какво ще има в стаята, важното е интернета да работи.
Отивам да разглеждам всички предложени модели щори.
За "момичешки тийн" (Satisfied колко сладко звучи) за ваканционена стая бих сложила римска щора или късо перде (аз обичам дълги, но в този случай и легло ще има отдоку, и прозорците не са на почти цяла стена...)
Ей такава дължина
Скрит текст:
С релса и прибиране Simple Smile
И цветове според вкуса на тийнката. Аз не бих сложила съвсем плътни блекаут (като в града), защото няма да им пречат улични лампи или фарове, както и любопитни съседи, а да могат и да се събуждат все пак до към обяд от естествената светлина навън Wink
Скрит текст:
Нещо такова като плътност и десен

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 10:20 от peneva_a

# 407
Дами, привет.

Преди години, когато обзавеждахме, имам спомен, че бях срещала информация за някакви ПДЧ плоскости, които са безкантови (едва ли това е истинският термин), тоест нямат кант, а лицето и късата част са ламинирани наведнъж. По този начин се избягва досадната черта, която се вижда на ъгълчето при белите и светли плоскости, там, където се срещат лицето и канта.

В момента ми трябва информация за тези плоскости и колкото и да търся, не намирам как се казваха и къде ги има. Направо започнах да мисля, че съм ги сънувала. Сещате ли се за нещо такова?

Aко искаш без кантиране вариантите са или МДФ + боя, или ламиниран МДФ (Модекс например). Не знам някой да прави такова нещо на ПДЧ.

# 408
Нашата кухня може би е с такива плоскости, за каквито говори Макарон. Поръчвана е от Айко, а фирмата, която я изработи е Интериор 46.

Мисля, че се прави с полагане на лак след като се кантира, но не съм сигурна. Пък може и Макарон да не говори въобще за такива плоскисти Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 18:29 от mistery

# 409
Включвам се и аз с питане.  Правим ремонт и много ми се иска да измисля вариант, в който климатикът не е кръпка на стената. Някой успял ли е да го "скрие"?  (за мое огромно съжаление няма вариант да няма климатик). 

# 410
Включвам се и аз с питане.  Правим ремонт и много ми се иска да измисля вариант, в който климатикът не е кръпка на стената. Някой успял ли е да го "скрие"?  (за мое огромно съжаление няма вариант да няма климатик). 

https://clima.vip/offer/invertoren-klimatik-lg-a09fr-artcool-gal … 9-000-btu-klas-a/

# 411
Бих определила този климатик като христоматиен пример на избор между красота и функционалност. SCOP 3,80, т.е. ниска ефективност при отопление (ерго по-високи сметки за ток), минимум 500-600 лв. по-скъп от модели с по-добри показатели, но затова пък красив. Но ако ти трябва само за охлаждане, тогава може да заложиш на дизайна и да си го купиш.

Иначе на въпроса на потребителката - не мисля, че има как да "скриеш" обикновен климатик, защото отгоре и отдолу трябва да е открит, за да може да работи ефективно. Отделно, трябва да можеш да го отваряш отпред лесно -да му вдигаш капака и сваляш и миеш филтрите, да може да се разглоби, в случай на повреда.

# 412
Не сме ги крили, а са продължение на мебелировката Wink
В хола е подов, над него картини...
Скрит текст:
В другата над полиците над едното бюро, над отсрещното бюро върху същите полици има книги и кутии...
Скрит текст:
В третата е над скрин, като сега има пак картини там и книги върху скрина
Скрит текст:

# 413
Не се мъчете със задача да се прикрие климатик.

# 414
Ако е пожълтяло вътрешното тяло на климатика- може да му се свали пластмасовия панел и да се боядиса със спрей или на автобояджия.

# 415
Вярно е, че самият климатик не е най-красивото нещо на света, но аз в един момент преставам да го забелязвам. Иначе има климатици, които не са бели, а графит ли са, черни ли са, инокс ли имитират, нещо такова. Малко по-скъпи са в сравнение със същия климатик, но стандартен бял. Ако бял климатик не ми се вписва в концепцията за дизайн, аз бих дала малко повече пари за друг цвят, естествено ако имам тези пари.

Иначе самите тръби, излизащи от климатика, могат или да се вкопаят (в тухла), или да се скрият в кутия от гипскартон, дори разни рафтчета могат да се сложат така, че и тази кутия от гипскартон да не се вижда. Тръбите и на мен не ми харесват, само 1 климатик имам с около 60-70 см. тръбен път, които смятам да скрия с кутия и някаква етажерка, другите са ми вкопани.

# 416
Скрит текст:

# 417
Слагането в шкаф променя значително пътя на въздушната струя от и към климатика. Първия вариант горе долу става, само трябва да се види отстоянието до тавана достатъчно ли е. Другите са с огромна загуба на полезно действие, т.е. по-добре да инвестираш в по-красив скъп и ефективен.

Вариант е и таванен климатик, има и влизащи в окачен таван.

# 418
  • София
Има специални решетки, които скриват климатици. Може с тях да опитате.

# 419
Правим ремонт и много ми се иска да измисля вариант, в който климатикът не е кръпка на стената. Някой успял ли е да го "скрие"?

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт