Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 287
  • 812
  •   1
Отговори
# 390
Да, правилно сте разбрали. Вашият ми харесва, но лесно ли се поддържат? В кухнята точно това ми е проблема...всичко личи. В коридора сама си преправих стария соц. вграден гардероб, стана супер и е много лесно за поддръжка.

# 391
  • Варна
Да, правилно сте разбрали. Вашият ми харесва, но лесно ли се поддържат? В кухнята точно това ми е проблема...всичко личи. В коридора сама си преправих стария соц. вграден гардероб, стана супер и е много лесно за поддръжка.
Аз не съм изпитвала затруднения с чистенето, но вкъщи имам гланц/ личат пръсти, но лесно се чисти/, дървесното май е най лесно за подръжка, не му личи че е изцапано, а това на снимката крема стои като матирано, макар, че не е, стандартно пдч си е, но защото е светло не му личи като е на пръсти. Забърсвам с микрофибърна кърпа и спрей за прозорци.

# 392
  • София
Здравейте , искам съвет за осветление в хол 4.50 ш на 5.80 д. ,в който има 2 реда лунички + 2 извода за лампи ,на мен ми се струва много и се чудя нещо по-елегантно и малко ,но дали висящи и  еднакви или от една серия просто ????
Може ли да ми препоръчате и магазин с нормални цени на осв .тела

няма трапезария и кухня в това помещение .

Благодаря много

# 393
Здравейте , искам съвет за осветление в хол 4.50 ш на 5.80 д. ,в който има 2 реда лунички + 2 извода за лампи ,на мен ми се струва много и се чудя нещо по-елегантно и малко ,но дали висящи и  еднакви или от една серия просто ????
Може ли да ми препоръчате и магазин с нормални цени на осв .тела

няма трапезария и кухня в това помещение .

Благодаря много
Аз бих сложила еднакви или от една серия, а дали висящи, по-прибрани, спотове или др. зависи изцяло от вашия вкус. Преценете и според височината на тавана. Ако мислите, че ще са много може да ги направите да не се светват всички на веднъж. Има вариант и за димируеми. Като цяло аз съм на мнение, че трябва да е добре осветено, но с възможост за намаляване на осветлението. В кой град търсиш магазин?

# 394
Връщам се да кажа, че избрах диван горчица. Благодаря за съвета относно фламингото. В магазина разговаряхме с дизайнер и тя ни каза същото, че дивана ще се губи и заедно избрахме горчицата. Много сте добри.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 19:54 от Freyda

# 395
  • София
inska -maslinka Благодаря за мнението . В София търся
Фрейда ,аз съм в процес на правене на 2 стаи в цвят горчица са ми стените и съм на тази вълна

# 396
  • Варна
inska -maslinka Благодаря за мнението . В София търся
Фрейда ,аз съм в процес на правене на 2 стаи в цвят горчица са ми стените и съм на тази вълна
Горчицата е силен цвят, що стените сатакива, останалото неутрално.

# 397
  • София
Doris ,да едната стая ще е с кафяво дървесни  мебели +бели щори , другата  със сиви пердета и сиви мебели ,като в 1та ще добавя и малко сини (може би светло сини )акценти ...

# 398
  • Sofia
Какво бихте сложили на тези прозорци? Ако има значение, ще бъде тийн спалня, като под единия прозорец ще има легло.
Хем не харесвам щори, хем не мога да си представя пердета по средата на стената с къси корнизи (евентуално тип “пред перде”).

# 399
  • София
Няма нужда пердетата да са в средата на стената, всяко перде може да започва малко преди прозореца и да свършва в ъгъла. Там ще стоят събрани през деня, а вечер като са разпънати ще си бъдат като едно цяло перде без накъсвания. Предлагам да бъдат с двуканален корниз и съответно едно тънко/прозрачно и едно по-плътно. Дано да стана ясно Simple Smile

# 400
Тази идея е добра.
Но и щори за младежка стая е ок. Е, зависи и какви са щорите. Добре е да се допиташ до тийна и да разбереш той какво ще хареса повече.

# 401
Подкрепям за допитването до детето.
Момчетата предпочитат по-лесните решения - щора е по-лесно решение от перде. Дърпане на пердета насам-натам всеки ден си е допълнително усилие, което за много момчета/мъже е просто излишно усилие. Ако има затъмняващи щори и прозрачно перде за красота, може да се занимава с щорите всеки ден, без да пипа пердетата.
Естествено, зависи си от момчето, не твърдя, че всички са като описаното по-горе. Нито пък, че е голяма хамалогия дърпането на пердетата. За повечето момичета/жени.

# 402
И аз съм за щори- римски, плисе, роло, има много свежи десени за тийн стая. Моя син категорично отказа да слагам перде в стаята му, с римски щори е. Гледката ви е страхотна Simple Smile!

# 403
Бих казала сложи каквото ти харесва на теб!
Младеж и интериорно допитване...оксиморон
От личен опит говоря пердетата въпреки великолепната гледка не се отварят..защото пречат на компа 😂
А от бърлогата затъмнена не се излиза

# 404
Дами, привет.

Преди години, когато обзавеждахме, имам спомен, че бях срещала информация за някакви ПДЧ плоскости, които са безкантови (едва ли това е истинският термин), тоест нямат кант, а лицето и късата част са ламинирани наведнъж. По този начин се избягва досадната черта, която се вижда на ъгълчето при белите и светли плоскости, там, където се срещат лицето и канта.

В момента ми трябва информация за тези плоскости и колкото и да търся, не намирам как се казваха и къде ги има. Направо започнах да мисля, че съм ги сънувала. Сещате ли се за нещо такова?

Общи условия

Активация на акаунт