Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 184
  • 812
  •   1
Отговори
# 570
# 571
Мис Бингли ако ще оцветяващ разните му там аксесоари в златно мисля  че масичка със златиста рамка ще се върже много добре.Според мен точно пък облите форми са по-подходящи за холна маса защото аз лично постоянно съм синя от ъглите на холните маси като минавам а и ако имаш малко дете ще го оцениш че няма остър ъгъл който да нацели.
Нещо такова не ми се рови да търся снимките ти но аз с такава такъв тип масичка си го представих като го гледах
https://www.vivre.bg/p-1589958/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%87%D0 … =3&ch_id=1061

# 572
Нис, точни тази и на мен ми харесва много. С малко дете съм, да. И това е причина.
Обла и аз мисля, че ще отива повече.

# 573
Мис Бингли ако ще оцветяващ разните му там аксесоари в златно мисля  че масичка със златиста рамка ще се върже много добре.

Много ми харесва масичката: формата й, тънките златни крачета и най-вече тъмният плот! И другите масички със златно ми допаднаха, но светлият плот не толкова за конкретния интериор.
Скрит текст:

Трябва да обзаведа изцяло една дневна с трапезария в едно.
Голямо предизвикателство ми се вижда тази трапезария/хол Simple Smile
По принцип харесвам трапезната маса да е до/близо до прозорец, но, ако е за ежедневно ползване, трябва да се съобрази и пренасянето на чиниите. При трапезна маса в светлата част, бих сложила телевизора на дългата стена, където е вторият радиатор, върху бюфет (има прозорец и там, нали, а това няма да е толкова добре за образа, а и дължината на бюфета спрямо отварянето на портала трябва да се съобрази) и пред него меката мебел.

Но, ако за Вас е важно масата да е до портала, тогава остава вариантът или пак телефизорът да е на същото място (за да се гледа и от масата, и от меката мебел), или някакво по разчупено подреждане (диван с гръб към пътеката портал-балконска врата или на самата пътека и телевизор на старото място; телевизор на средата на стаята, диван с гръб към балкона; диван с гръб към балкона - телевизор до балкона).  Опитът ми показва, че подобни разчупвания може и удачни да се окажат, но трябва да се тестват. Както казах - предизвикателна стая, но Вие си го знаете. Дайте размери все пак на разположението на вратите и прозорците.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 15:54 от Zizini

# 574
  • София
Какво мислите за тези интериори? Как ви се струват, като цялостно усещане? Като цветове, настроение, уют, обстановка? Обмислям такъв стил и цветова гама за обзавеждане на апартамента ни, но нямаме много опит...
Скрит текст:

Д0Д0, аз много си падам по френч кънтри, супер уютно усещане ми създава, но такива интериори като на снимките стоят добре в много просторни помещения с високи тавани, френски прозорци, камина, арки, колони и т.н. Мисля, че в апартамент опасността да се прекали и да се получи краен ефект на претъпкана стая, е доста реална. Но при по-внимателен подход към диваните и креслата, може да се получи много уютна холокухня.
Колкото до цветовата гама, на мен ми харесва - тя си предполага естествените материали, дърво, памук, лен и т.н. По-важното е на вас да ви харесва.
Скрит текст:
Ето някои снимки, които си бях запазила от едно време в търсене на подходяща за хола ми еклектика. Може да ви вдъхновят за някои идеи:

# 575
  • София
Какво мислите за тези интериори? Как ви се струват, като цялостно усещане? Като цветове, настроение, уют, обстановка? Обмислям такъв стил и цветова гама за обзавеждане на апартамента ни, но нямаме много опит...
Скрит текст:

Д0Д0, аз много си падам по френч кънтри, супер уютно усещане ми създава, но такива интериори като на снимките стоят добре в много просторни помещения с високи тавани, френски прозорци, камина, арки, колони и т.н. Мисля, че в апартамент опасността да се прекали и да се получи краен ефект на претъпкана стая, е доста реална. Но при по-внимателен подход към диваните и креслата, може да се получи много уютна холокухня.
Колкото до цветовата гама, на мен ми харесва - тя си предполага естествените материали, дърво, памук, лен и т.н. По-важното е на вас да ви харесва.
Скрит текст:
Ето някои снимки, които си бях запазила от едно време в търсене на подходяща за хола ми еклектика. Може да ви вдъхновят за някои идеи:

Единствено височината не мога да докарам, но поне илюзия за така, ще опитам. Ще видим какво ще се получи. Ще има френски прозорци, греди, камина... Така, че основното е на лице 😆

# 576
Имам познати, които си обзаведоха жилището в този стил. Много ми харесва, но сградата е строена в 30те години на 20ти век и таваните са 4.10 високи. Според мен те са определящи за успеха на такъв стил обзавеждане.

# 577
  • Canada

На мен ми харесват, уютно изглежда. 2 и 3 най-вече.

# 578
  • Mediterraneo
Аз получавам позиви да вляза в психиатрията само като ги гледам на снимка тези интериори. Не мога да си представя да живея в такъв. ОКР- то ми ще се обостри.

# 579
  • Canada
Аз получавам позиви да вляза в психиатрията само като ги гледам на снимка тези интериори. Не мога да си представя да живея в такъв. ОКР- то ми ще се обостри.

Чак пък толкова. Додо ще живее в такъв интериор, на нея й харесва.

# 580
ДОДО, у нас сме с камина, стени с тухлички, мебели естествено масивно дърво и ламинат много добра имитация на дървено дюшеме. Много мислихме за греди на тавана и в крайна сметка не сложихме за сега. Напоследък обаче пак ми се завърта идеята. Обичаме планината, искахме обстановката да ни напомня на хижа. Меката мебел не е в този стил, по-изчистено е. Имаме акценти в индустриален стил. За жалост дограмите не са дървени. Прозорците не са до земята, но пък едната стена е цялата в прозорци и тераса. Първо условие за подобно решение е помещението да е просторно. Дневната е над 40 кв.м. За греди на тавана, таванът трябва да е идеално равен. Таван над 40кв.м. е трудно да е абсолютно равен, налага се да се "изправи" с гипсокартон, а това намалява височината, която и без това в стандартен апартамент не е много голяма. После на окачен таван не могат да се монтират истински дървени греди, защото ужасно тежат. Ползват се стиропорени. Те пък трябва да са много добре изпипани, за да не си личи, особено ако не са много високо и далеч от погледа. Също така стените трябва да са абсолютно перпендикулярни, за да не се получават трапецовидни форми от гредите на тавана, а стени по 7 метра, дори да имат съвсем малко отклонение от правия ъгъл като градус, то в сантиметри става доста голямо.
Ще се радвам да видя развитието при вас. Предполагам, че ще ми хареса Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 17:18 от Анонимен

# 581
  • Mediterraneo

Постът ми започва с АЗ. Както е видно, на много хора им харесва и живеят в такива. НА МЕН не ми харесва и няма как да ми се промени мнението, защото останалите го харесват.

# 582
  • София

Постът ми започва с АЗ. Както е видно, на много хора им харесва и живеят в такива. НА МЕН не ми харесва и няма как да ми се промени мнението, защото останалите го харесват.
А защо ще се обостри, не разбирам 😁

# 583
  • Варна
Здравейте. Преди година оставихме "временно" довършването на 2 неща и както често се случва, на път е да станат постоянни.
Едното е ниша, която се намира зад вратата в детската. Ширина 36 см. То ясно ще е библиотечка, но се чудя само лавици или и вратичка. Отстрани на мазилка ли да остане или и вертикално да "облепим" с плоскости.
Ето в момента:

Ще се радвам на съвети, мнения, примери.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 20:25 от stenly

# 584
Жалко, 4 см ви разделиха да мушнете една Били в тон с вратата https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/bookcases-shelvin … blioteka/10323349

Общи условия

Активация на акаунт