Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 193
  • 812
  •   1
Отговори
# 555
Какво мислите за тези интериори? Как ви се струват, като цялостно усещане? Като цветове, настроение, уют, обстановка? Обмислям такъв стил и цветова гама за обзавеждане на апартамента ни, но нямаме много опит...

За мен този стил е подходящ за големи стаи, с много пространство и високи тавани. Не виждам как в средностатистическите размери на българското строителство би се вместил подобен интериор.

А и както някой отбеляза, има значение и изложението на помещенията.

# 556
Не виждам как в средностатистическите размери на българското строителство би се вместил подобен интериор.
Ами, отговорът е простичък - никак. И въобще не зависи само от кутийките. Единствено на цвят може да го докара и дотам.
Между интериорите на Додо и Пинко не виждам никаква прилика.

# 557
  • София
Помещенията са достатъчно големи според мен. Кухньо - холът е 36м2, а изложението е юг, югоизток. Така, че ще е просторно и светло 🙂

# 558
Мисля цялото жилище да е в такъв стил. Много уютно ми изглежда. Не знам до колко е актуално обаче.

Красив интериор е, а светлата гама винаги е актуална. Трябва си пространство - някъде в далечината да е трапезарията и най-вече кухнята. Ето една снимка в "по-апартаментен" стил
Скрит текст:

(Мен лично всичко по-тежко като завеси, мебели, килими ме изнервя, защото все го мисля как ще се чисти, мести и подобни, а не защото естетически не ми харесва. На Икея белите дивани ги харесвам, ама, ако си взема, сигурно ще е покрит с кувертьора в ежедневието, но има хора - пазят и никак не им е зле с бели дивани.)

# 559
Гледам сега маси. Според вас каква ще подхожда, като цвят и форма?
Стъклена повече никога няма да взема,правоъгълна също неми се иска да е. По-скоро кръгла или квадратна.
Ето някои, които съм харесала.
Всяка би се вързла, имам ги всичките цветове в стаята, но не мога да преценя.
Имам една малка бяла с дърво, и с нея може би трябва да се съобразя. Преобладаващитв цветове са бежово, коноп, венге.

# 560
Мис, добре е да помислиш за какво ще ги ползвате холните масички и да съобразиш и тази им дейност. Примерно- обичате да похапвате пред телевизор(нямам идея дали имате там телевизор, просто давам пример). Не съжалявай, че възглавничките са една иде по- различен цвят. Това за мен е по- скоро хубаво, отколкото грозно в интериора.

# 561
Гледам сега маси. Според вас каква ще подхожда, като цвят и форма?

На мен настоящата Ви маса ми харесва (даже се върнах да видя пак снимките). И не знам на живо стаята дали не е тъмна с тези стени, но на снимките зеленото е супер, и въобще цялият хол е "пипнат".

# 562
Никоя от тези маси не ми харесва. Едно, че са изкуственяк, второ че дивана ви е обла форма и обемен, а също имате и кръгла масичка в ъгъла. Тези квадратните и продълговати не правят плавна линия, а малките масички - 3-те броя, предполагат малък диван. Откъм цветово пък съвсем нищо - нито мрамора, нито черното, златното, венге пък още повече.

# 563
Не ми харесва сегашната, омръзна ми вече, а и трудно се поддържа стъкло, колкото и да я бърша все е мръсна. Дразни ме, не ми се връзва. Която и да е все ще е по-добре от тази.
Мен ако питате аз ще си оставя само кръглата малката, но мъжо иска голяма и удобна, защото е свикнал там да си стои и да си цъка на игрите.
Телевизор има, само кафето си пием там. Не ядем в хола. Аз искам малка, кръгла или квадратна, но ММ  не ми дава, защото искал да му е удобно.
Отделно,че той като цяло не иска вече нищо тук да правим, променяме, инвесрираме, защото в бъдеще ни предстои огромен ремонт на друго жилище. И вече мисли само за там.
Аз съм му казала, че купувам маса и килим и спираме 😀😀😀
Обачене мога да си избера, съответно него да го навия за по-малка. И без това много неща има в хола. Искам малка маса.
За модерния стил искам да кажа-не целя такъв, а просто малко освежаване към вече наличното.
evencee а ти какво предлагаш като цветове и идеи?

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 12:48 от Мис Каролин Бингли

# 564
Според мен някакви такива биха паснали

Три от Юск в различна форма, но еднакви като масичката в ъгъла. Аз бих продължила линията.

Една интересна от Икеа, въпреки че едва ли чак толкова пари ще вложите предвид обстоятелствата. Не мога да преценя цветово като нюанс как се вписва.
https://www.ikea.bg/products/tables/coffee-side-tables/coffee-ta … masichka/10469394
И още една, така де две, в листовидна форма.
https://www.ikea.bg/products/tables/coffee-side-tables/coffee-ta … nir-oreh/10239713

# 565
  • Варна
Додо тези интериори не са моите. Мн претрупани ми са  и бежовото ме подтиска. Прекалено много детайли, имам чувството, че голямо слугуване ще пада.
Сори лично мнение.

# 566
Додо, и аз мисля като Doris,

# 567
Здравейте! Аз ви чета от много време и само черпя идеи от вас. Дойде момент, в който да поискам съвет или ако имате предложения. Трябва да обзаведа изцяло една дневна с трапезария в едно. Няма стари мебели и няма с какво да се съобразя. Единствено цвета на стените и ламината, които няма да се подменят. Прилагам малко снимки

Юг-запад е изложението - доста светлина идва, въпреки дълбокия балкон. Портала е отворен към входната врата. Размерите са 5.5х4м.
Спряла съм се на две цветови схеми общо взето
и

Голямото ми чудене обаче е как да разпределя мебелите из стаята?
Едната ми идея е до портала да е трапезната маса и столове, а дневната част да е близо до балкона. Дали сегашните изводи за тв са ок на тази стена? Имам и примерна схема, но не успявам да се преборя с телефона, за да я прикача и нея. Няма да има холна маса - ще се ползват помощни ако има нужда. Тв ще е закачен за стена - секцията дори не ми е цел - по-скоро бюфет до масата и някоя библиотека

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 13:56 от Ариел

# 568
  • Велико Търново
Ариел, приказна врата! Направо като от приказка!
Като разпределение, аз бих сложила меката мебел до красивата порта, а трапеза маса близо до терасата.

# 569

Общи условия

Активация на акаунт