Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 254
  • 812
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Момичета, благодаря за препоръките за латекс!

Шкаф над леглото имаме в апартамент на морето- стаята е ужасно малка и няма друг вариант, само легло, въпросният гардероб и телевизор има в нея.  Никога не съм имала усещането, че ще ме “затрупа”- достатъчно място остава във височина, а дълбочината е 40 см.

# 526
  • София
Здравейте. Много полезни съвети давате и се надявам да ми помогнете. Трябва да обзаведа детска стая с размери 5м на 3.30м. Има две врати, отварящи се навътре и прозорец с южно изложение. В стаята ще има две легла като предпочитам да са единични. Искам да са с чекмеджета или с повдигащ механизъм. Чудя се дали да бъдат ъглови или по дължината на стената. Иска ми се да сложа и разтегателен диван, на който да спи някой възрастен при нужда. Трябва да има и гардероб за дрехите, може и шкаф за книжките. Отделно ще сложа кош за играчки. Иска ми се да има и детска масичка със столчета. Честно казано си представях отсега да ми бъде изработено и бюро, въпреки че ще се ползва по-нататък, но като се замисля и няма място за него. Моля ви помагайте с идеи как да позиционирам мебелите за да усвоя мястото максимално. Ще ми бъдете от голяма полза.

По повод детската, сетих се, че преди няколко години бях много впечатлена от решението на една позната, живееща в чужбина, за детска с подобни размери за 2 деца (тогава бяха 3-4 годишни) - леглата бяха на дългата стена едно до друго, но направени като къщички и разделени със стълбичка с чекмеджета-стъпала за играчките. На едното "покривът" му беше платформа и от нея пред прозореца слизаше пързалка, а другото беше с надстройка с  шкафове.
Скрит текст:

Леглото с платформата и пързалката беше нещо такова, с точно такива изтеглящи се стълбички, а на другото отгоре бяха шкафове с вратички със същия мотив като на платформата:

Познатата ми твърдеше, че да сложи платформата с пързалката в стаята било най-умното ѝ решение - децата се скъсвали да играят горе, платформата им била като къщичка на дърво.

# 527
Ще си позволя да не се съглася за щорите.Това не са офисни щори,а класически норамлни щори, които има във всяка втора къща. И си ги харесах, всъщност смятам, че са си точно на мястото и се вързаха идеално. А и са напълно универсални.
И мисля, че направих чудесен избор,точно пък с щорите.
Какви точно щори трябва да сложа според теб?Не питам за да зе заяждам, а защото наистина ми е интересно.
Ами да масово се слагат тези щори вкъщи но според мен не са за домашен интериор. Никъде в какъвто и стил да съм гледала интериори не съм виждала да се слагат такива, мисля че е някаква българска мода да се ползват у дома но като цяло подхождат на офис.Иначе цвета им е приятен и се вписва.. Моето мнение е че за вашия интериор трябват римски щори или перденца.  Но в крайна сметка трябва на теб да ти харесва.

# 528
Мис Бингли, цветово ми допада как се е получило но холната маса и офисните щори просто не са на място. Изобщо не ми се вписват в този интериор. Без да искам да звучи грубо все пак всеки ремонт е свързан с бюджет но просто не са на място тези неща.Този свещник нещо не му там мястото и онова бялото като кафез което има снимки по него си го представям в друг цвят нещо като убито златисто като сухите цветя, бялото не ми се връзва нещо. Цвета на стените се е получил много добре браво за смелостта.
Изцяло съм на мнението на Niss, аз лично бих сложила римски щори в някакъв нежен зелен нюанс
.
Иначе зеленото наистина се е получило страхотно!

# 529
Не бих сложила зелени щори, освен това не харесвам подобни шарки на цветя(особено за щори), а и щорите ми са монтирани преди няма и седмица😀
Аз не искам да е толкова зелено.

# 530
  • Русе, България
Мис Каролин Бингли, добър контраст се е получил между топли и студени цветове. Сега диванът и картините изпъкват приятно на фона на стените.

За детската стая: това, което MayBach е показала с пързалката, е много оригинално. По фейсбук групи за ремонти съм виждала подобни изпълнения. И всъщност единственото, което се изисква, е малко смелост у родителите (аз си признавам, че не бих имала) и добър дърводелец, който да изпълни проекта качествено.

# 531
  • София
Мис Каролин Бингли на мен възглавниците са ми повече. Аз бих сложила по-малък брой, но различни размери. Голяма, малка, правоъгълна, кръгла като ги подбера внимателно като десени, няколко в основен цвят и не повече от две малко по-ярки за акцент. Всъщност най-ми липсва акцент в цялата картина. Дивана и щорите са големи площи в неутрални цветове, които биха понесли нещо по-открояващо се. Всичко останало е чудесно.

# 532
Подкрепям Ness, за щорите и  масата, която не се връзва с другата, а и условието за модерен интериор някак се губи при този асинхрон. И кафеза не харесах, но не само положението и цвета му, а въобще. Давам ти и друга идея- да присадиш цветето в друга саксия- модерна, а не пластмасова от магазин за един лев. Прознавам си, че възглавничките не ги отбелязах на пръв поглед.
Едит- погледнах възглавничките- не ми харесват като големина, бройка и цветове. Свещника от масата пробвай да го сложиш на бялата масичка до другите аксесоари.

# 533
Не бих сложила зелени щори, освен това не харесвам подобни шарки на цветя(особено за щори), а и щорите ми са монтирани преди няма и седмица😀
Аз не искам да е толкова зелено.

Аз не мисля, че щорите са зле, добре ми стоят, на мен така харесваните  римски не ми допадат, май перденца предпочитам. Но, колкото хора, толкова и вкусове, важното е човек в собствения си дом да се чувства добре, а не да го дразни нещо, дето пък харесва на друг. Цветът на стените много ми харесва, ама не мога да се преборя вкъщи, все си пада мнозинството по бозавите такива. Simple Smile

# 534
Чудя се дали да бъдат ъглови или по дължината на стената. Иска ми се да сложа и разтегателен диван, на който да спи някой възрастен при нужда.

Леглата бих ги сложила по дължина на стаята, за да има светла част за бюро/маса до прозореца. Ето вариант с много място за съхранение отдолу (без полиците отгоре - една, добре, ама така много ми идват). А допълнителното диванче/фотьойл-легло - на стената между двете врати.

Мислили ли сте за прибиращи се легла - губи се мястото за складиране, но се освобождава много пространство за през деня. Кое дете си стои в леглото цял ден Simple Smile А пък и ще има диванче/фотьойл-легло за посядане през деня. Тези легла са много добър вариант, ако се търси пространство (а също и вариант за резервно легло).

В интернет гледам и легла под подиум, но не знам дали при наличието на балконската врата е подходящ вариант. Иначе върху подиума и диванчето, и бюрото могат да се сложат. Но лично не съм била с такава подредба. Интересно ще е да се изкаже някой, който я е използвал.

# 535
Издърпващите се легла наистина спестяват пространство.
Но не можеш да сложиш килим, освен ако не си навит да го сгъваш и разгъваш всяка вечер.
Както и има вариант колелцата да надраскат ламината.

# 536
Издърпващите се легла наистина спестяват пространство.
Но не можеш да сложиш килим, освен ако не си навит да го сгъваш и разгъваш всяка вечер.
Както и има вариант колелцата да надраскат ламината.

За да не драскат се слагат силиконови.

# 537
А за да е сигурно, че дърпането на леглото няма да се използва за игра, трябва да имаш безкрайно кротко дете. Че иначе, освен редовна смяна на колелца, ще има проблем и със съседите отдолу.
На мен първият вариант ми харесва най-много - ако не е от този тип ретро соц легла. Просто такова, но направено с нови материали - светличко, жизнено, като за деца. 1-2 рафта (бих препоръчала да са закрити, поне с таван) биха били много удобни - децата има какво да си сложат на тях - книги, играчки, джунджурии.

# 538
  • Варна
Трансформиращо бюро

# 539
Не съм ходила скоро в дом в който има вертикални щори, много са ми неуютни, дори и за офис не ми харесват. Много ме радва, че в домовете на наши приятели и познати вече по често присъстват римските щори, щори плисе и роло, съобразени с цветовете и интериора им Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт