Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 45 468
  • 812
  •   1
Отговори
# 795
Зависи от човека. За мен дори стената не си пасва с жълтия диван. А какво остава да шибна и оранжево..

И да попитам- търся си МДФ первази/лайстни/фризове от този тип за стена.

Искам да са мдф, а не дурополимер или полиуретан (каквито вече намерих). Помимерните трябва да се боядисват, тъй като са само грундирани, а аз искам да спестя тази стъпка.
Стандартните первази не са подходящи, тъй като не са двустранно заоблени по този начин.

# 796
Здравейте, мили дами 🤗 Моля за съвет, на едната стена в кухнята искам да сложа някакъв декор: имитация на камъни, тухли или нещо друго. Едни ми казват да си сложа PVC пана, други тапет...Моля за предложения. На тази стена няма да има нищо друго, пред нея ще е малко канапе, маса. Кухненското е в другата част на стаята и ще бъде в цвят капучино и бежово.
Самоцитирвам се с молба за съвет 😊

Колко квадрата е цялото помещение, каква точно е визията на кухнята ? Иначе май не е много практично заради мазните пари от готвене, ама пък е красиво Simple Smile

# 797
Здравейте, мили дами 🤗 Моля за съвет, на едната стена в кухнята искам да сложа някакъв декор: имитация на камъни, тухли или нещо друго. Едни ми казват да си сложа PVC пана, други тапет...Моля за предложения. На тази стена няма да има нищо друго, пред нея ще е малко канапе, маса. Кухненското е в другата част на стаята и ще бъде в цвят капучино и бежово.
Самоцитирвам се с молба за съвет 😊

Колко квадрата е цялото помещение, каква точно е визията на кухнята ? Иначе май не е много практично заради мазните пари от готвене, ама пък е красиво Simple Smile

Кухнята е малка в панелен блок Blush Ще правя основен ремонт, всичко ще сменям. Мястото ми позволява кухненски шкафове във формата на буквата Г, няма да готвя вътре, а отвън на терасата. Влизайки в помещението, кухненските шкафове са от дясно, а от ляво на стената искам да сложа нещо различно, да не е само латекс и гола стена.

# 798
За мен дори стената не си пасва с жълтия диван.
Да, и аз така мисля, трябва нещо наситено и нерозовеещо като латето. Както и цвета на ламината не пасва, но айде това е поправимо донякъде с един килим.

# 799
Простете, но мазни пари от готвене няма дори по задния панел на кухнята над печката, камоли по тухлените стени. Не вярвам да има кухни, дори самостоятелни, без абсорбатор. Още по-малко кухненски боксове, ситуирани в хол.

# 800
  • София
second, знам една варненска и една пловдивска фирма, които предлагат мдф и айонсови профили, лайсни и т.н. - варненската е Колос, пловдивската е Ибокс. Обаче им имам само мейли и телефони, не мога да дам линк към сайтове. Ако искаш, ще ти ги пратя.

# 801
Second, провери и в Bauhaus, мисля че съм виждала такива.

# 802
Благодаря, peneva, вчера бях там и нямаше. Има само натурална дървесина с подобен профил.

Maybach, варненските ги намерих по име, пловдивските нещо не. Предпочитам да видя на място, но все пак моля за контакта..в случай че не намеря други.

# 803
.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 16:53 от Freyda

# 804
  • Mediterraneo

Относно цветовете, няма да препоръчам сиво. Кухнята ми е бяла със сиво и инокс уреди, чак пък да си отива ... ами, не си.

Това, че не ти харесва, е едно. Но, че не си отиват, не си права. Добра комбинация е жълто и сиво, и в модата, и в интериора.

Скрит текст:

Лично за мен контрастът с тъмносиньо е по- добър

Скрит текст:

# 805
Аз си спомням питането ти. Спомням си и че отговорих “синьо, зелено, антрацит”
Мнения много, цветови схеми също. Възможно е цвета да е различен на живо, но на снимка не си пасват според мен.
Не споря и не желая да обидя някого, изказвам личното си мнение на не-дизайнер.
Смятам че на тази фаза трябва нещо студено в стаята.

# 806
Лично за мен контрастът с тъмносиньо е по- добър
Ми да де, по-добър е, отколкото със сивото. Точно това имах предвид, иначе аз обожавам сиво, но в нейния случай с по-светлата мебел бих заложила на нещо по-силно.

# 807
Още жълти дивани на светли /в повечето случаи/ стени, но пък има доста акценти около тях.

# 808
  • Пловдив
SKK,много е хубаво сивото!И вратите сте съвпаднали с ламината.Браво!
Спалнята може да е сива,бежава,черна,бяла и дървена ,но там е по-сложно.Ако не е с висока табла,изглежда по-въздушно и високо в помещението.

# 809
  • Canada

Хубави комбинации. Жълто и синьо е супер банално.

Общи условия

Активация на акаунт