Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 339
  • 812
  •   1
Отговори
# 180
Синьо за спалня е класика, чела съм преди години че помага за успокояване и добро  отпочиване.

# 181
  • софия
Сега разбирам защо моето дете е в постоянна почивка. Сама избра стаята й да е синя и не е спряла да почива активно 😂
Първоначално бях против, но като съм дала възможност за избор, не можехме да не се съобразим. Синьото се оказва хубав и допълващ цвят, когато е съчетан подходящо с мебелите. Вече харесвам по-светло синьо, тюркоаз. А тъмно, наситено синьо е класика.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 09:43 от zvаnchе

# 182
Аз лично смятам светло синьото в неговите вариации за неподходящо за северна спалня. Съвсем студено ще изглежда и ще се усеща.
Не знам защо, но наситеното тъмно синьо аз го усещам като топъл цвят. Уютно ми е с него. Но пък и аз съм фен на тъмно синьото, така че сигурно съм пристрастна и необективна.

# 183
Светлосиньото може да се "успокои" с дърво, горчица, ръждиво и ще си е съвсем приемливо за северна стая. До скоро стаята на дъщерята беше в светлосиньо, северна стая, бели мебели и под. Когато навремето си избра този цвят се притеснявах именно да не стане с много студено излъчване стаята. Но го туширахме с бледо розово и стана много нежно и свежо. Нещо подобно се получи като излъчване :

Скрит текст:

Синьото придава простор, свежест и чистота, много го харесвам за всяка стая.

Лятото ремонтирамхе и пребоядисвахме стаята и си избра млечно светлосиво. Вкарахме повече дърво и бели аксесоари и също стана много свежо и уютно.

# 184
  • София
Здравейте, следя ви с интерес.
Така стои синьото при нас в източна спалня/бивша кухня. Не е нова, но се коментираше цвета и реших да покажа:
Скрит текст:
Латекса беше на Дулукс, а бялото е нюанс, не е чисто бяло. Игнорирайте книжките, за тодлъра са.

# 185
Светлосиньо с бяло и/или бледо розово си е класика. Много стилно, много момичешко.
Но при мен явно има противоречие между плана и "изпълнението" Laughing и си падам по момчешките интериори - силни цветове, бледо розово - да, ако е съчетание с преобладаващо наситено тъмно синьо.
Момчешката стая е много хубава, завиждам ти на прибраното дете.

# 186
  • София
Момчешката стая е много хубава, завиждам ти на прибраното дете.
Само привидно е прибрано, обикновено изсипва всичко по пода, но мама прибира.
Момиченца имам иначе, малката е на 1.7г., но е хала....
На мен също комбинацията синьо/пастелно розово мн ми допада.

# 187
Мандаринка, и аз си мислех, че синьото не е подходящо за северна стая. Обаче и в предния ни апартамент, и в сегашния детската стая е все северна и боядисана в светлосиньо- детето си го избра. Ами страхотен избор е и хич не захлупва стаята. Мебелите му са в бяло и синьо.
Звънче, и моя син явно много го успокоява цвета на стените, за всичко свързано с училището е супер лежерен, за разлика от мен  Simple Smile.

# 188
Нат, важното е детето да си я харесва. Това с цветовете, колкото и "научни" обяснения да има, си е доста субективно усещане. За едни - така, за други - иначе.
Очевидно има невъзможни, тотално сбъркани комбинации от цветове. Но пък има комбинации "по учебник", които на мен или на някой друг не му харесват. Пак е усещане, субективно.
В случая със светлосиньото, светлорезедавото, водни цветове, аз бих ги възприела в светла, много слънчева стая, дори бих казала в определени жилища - морски жилища най-вече. Това е моето субективно усещане.
На мен светлосиньото не ми допада особено, защото се връзва идеално с бели мебели, а аз не харесвам бели мебели.

# 189
Момичета, много Ви благодаря за насоки. Много ми помогнахте.
Мандаринка, във връзка с безумните цветове, в момента стаята боядисана в тъмно вишнево, бежево и много, много тъмно синьо. 🤔
Вие успяхте да ме накарате да погледна на стаята с други очи и да видя капацитета й. 🙏

# 190
Щом търсиш промяна, значи нито един от сегашните цветове няма да използваш. Моят съвет е - хвърляй се смело, това е само боя, най-лесното и (обикновено ) е най-евтиното за смяна от всички ремонтни дейности в къщи. Като цвета на косата е - сменя се.

# 191
Даже може да се окаже по-лесно и евтино от косата Joy

# 192
Точно, една спалня можеш за пребоядисаш с добър латекс за около 50 лв. А косата може и повече да ти излезе.

# 193
Купихме апартамента с така боядисана стая и дори не ми се влизаше в нея. Но сега ми дадохте надежда, че от нея може да се получи нещо хубаво.

# 194
Най-малкият проблем на едно помещение е цветът. Най-лесно, бързо и евтино се променя.
Малко по-назад в тази тема писахме - има латекси, които си имат тестери. За Краун пейнтс и Дулукс става дума. Добро качество, средна цена. Около 50-ина лева излиза боядисването на една спалня. За хол - може би към 70-80лв. макс. Избираш си 2-3 цвята, купуваш си тестерчета, мацаш на стената и си ги гледаш известно време. След това избираш и готово.

Общи условия

Активация на акаунт