Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 356
  • 812
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Angel_Dust , със сигурност ще сложа ъглов диван, но пак ми се вижда тясно. Ще го мисля Simple Smile

Също не съм фен на окачени тавани с разни фигури и цветове и бих заложила на лампа като акцент.

За тясно, тясно е, квадратите не са много, до колкото се ориентирах....може малко да помогне ако тази  маса се обърне по дължина (столовете да са към стената и хола)....може също и по-малка разтегаема маса (но това ако по принцип не сте мн хора, да се разгъва вси път не си е работа).... Подвижната маса ми е не много смислена...всеки път ли ще я прибирате да не пречи? Това значи предполагам и едни доста дълбоки шкафове....и да имаш място за столовете...ако ще е постоянно извадена, то какво място реално спестява?

Ако не ти е нужна точно трапезна маса може би кухненски остров би бил решение... отдолу шкафове, отгоре работен плот, става и са сядане и хапване  на него

Аз по принцип имам голям проблем с осакатени кухни и място за хранене Simple Smile Което е мн често срещано в новото стройтелство.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 14:58 от Angel_Dust

# 331
  • Бургас
и женската интериорна  диктатура разцъфтя.

Този термин ще го запомня

# 332
  • Стара Загора
Аз например съм от хората,които харесват окачени тавани - шумо и топло изолация, разпределение равномерно на осветлението, намаляване на излишната височина,когато се налага,понякога създаване на акцентни кътчета в дома и други.
Скрит текст:

# 333
  • София
Писах в една друга тема, но въпросът ми не е точно за там, затова ще попитам и тук за съвет.
Едната снимка е част от скица на един малък апартамент, който ще ползваме като ваканционен. Тъй като частта, която е отредена за кухненски бокс е много малка, обмислям дали вместо трапезната маса да не сложа шкаф с изтегляща се такава (снимка 2).
Ще се радвам да прочета мненията Ви, а също и съвети, ако имате тскива.

Shantal, мисля, че точно този тип изтегляне няма да е много подходящ - за да бъде масата що-годе удобна, шкафът трябва да е дълбок минимум 75 см, иначе ще е твърде тясна, за да седнат двама един срещу друг. А ако правилно се ориентирам по скицата, зад балконската (или градинска, не знам) врата има трийсетина см.
Скрит текст:
Шкафът ще застане така, че практически и без изтеглена маса визуално ще препречи вратата и стаята ще изглежда по-тясна.

По-удачен, а и по-лесен за изпълнение вариант ми се вижда pull out маса от този тип (поне свободно може да се разкарва из целия хол, включително към кухнята при нужда от допълнителна работна повърхност), но и за нея важи, че ще е по-тясна от стандартните маси за хранене.

Няма ли да е по-удачно там да си е нормален шкаф с телевизора отгоре, а масата пред дивана да е от повдигащите се и при нужда да става на трапезна маса? Да не говорим, че ще е и доста по-икономично като разходи за обзавеждане.

# 334
Писах в една друга тема, но въпросът ми не е точно за там, затова ще попитам и тук за съвет.
Едната снимка е част от скица на един малък апартамент, който ще ползваме като ваканционен. Тъй като частта, която е отредена за кухненски бокс е много малка, обмислям дали вместо трапезната маса да не сложа шкаф с изтегляща се такава (снимка 2).
Ще се радвам да прочета мненията Ви, а също и съвети, ако имате тскива.
Скрит текст:
Shantal, при сгъваема/прибираема маса винаги ми изскача въпроса "А къде стоят столовете?" и следващия "Кога точно разгъвам и сгъвам тези неща?". При ваканционен имот ще стоят прибрани само като ви няма там, иначе сутрин се закусва и се излиза, приготвя се ядене и се сяда на масата...
Скрит текст:
Ако много те дразни предложеното място на масата, предлагам преместване на ъгълчето, но хич не съм сигурна, че е по-практично.
Или изместване на масата навътре в стаята, до масата мебел с плот на нивото на маста и нагоре "бюфет" по-плитко за чаши и др. с вратички или без

# 335
За мен пак стои въпросът за това, че масата е срещу дивана (ъглов или от 2 части), точно на мястото за телевизора. Аз, честно казано, не мога да си представя, че като се опна на дивана, ще гледам маса, колкото и да е красива.

Евентуално един малък П-образен бокс можете да си оформите, като частта към хола да е маса/плот. Или Г-образна, с допълнителен шкаф на малката част на Г-то и подвижна маса като тази, показана от Майбах. Няма да е много голяма, но ще е достатъчна за хапване.
Ваканционен имот все пак е за почивка, ако ще готвите всеки ден като в къщи, то няма да е много ваканция, поне за домакинята.
Столовете не е необходимо да са тежки и масивни, като за сватба. Може да са сгъваеми или stackable и да стоят някъде компактно събрани.

# 336
...
Евентуално един малък П-образен бокс можете да си оформите, като частта към хола да е маса/плот. Или Г-образна, с допълнителен шкаф на малката част на Г-то и подвижна маса като тази, показана от Майбах. Няма да е много голяма, но ще е достатъчна за хапване.
Ваканционен имот все пак е за почивка, ако ще готвите всеки ден като в къщи, то няма да е много ваканция, поне за домакинята.
Столовете не е необходимо да са тежки и масивни, като за сватба. Може да са сгъваеми или stackable и да стоят някъде компактно събрани.
Там където предлагаш да е П-то или Г-то е коридора към другата част на жилището Hands V

Никой не е казал столовете да са тежки, но и за сгъваемите трябва да се предвиди място - шкаф или ниша и да се вадят-слагат...

# 337
А, сега разбрах. Аз се чудех това прозорец ли е, що ли.
В такъв случай давам нов вариант, който би решил проблемът с масата, но не и с липсата на достатъчно плот.

Ако и двете врати излизат на една и съща тераса (предполагам), тогава маса за хранене може да се сложи между дивана и прозорците и онзи смешен телевизор CRT, който са нарисували в ъгълчето, като тази врата няма да се използва. Така ще използвате само другата врата към терасата.

# 338
  • София
То няма как да стане П-образен бокс с проходи отляво и отдясно на нишата, предвидена за кухня, но пък има достатъчно място за 1,50 - 1,70 м успореден на кухнята шкаф тип барплот от другата страна на прохода към другите стаи. Ако въпросът е в наличието на повече работен плот и място за съхранение, това ще реши въпроса.

Да не говорим, че ако се прави по поръчка, може да е с по-ниска част за сядане отзад, нещо такова

Замислих се, кога сме сядали вътре на маса, докато сме били на почивка - май в изключително редки случаи....

# 339
Ваканционен имот може и да значи "планински" Simple Smile Зимата не е много за навън, а и лятото при някои случаи също...

# 340
  • Sofia
Баш планински е имота, обаче е на партер с чудна градинка отпред.
Вратите от двете страни на кухненския бокс водят към други помещения и ако сложа успорен на бокса остров ще стане като коридор.

Понеже и вкъщи се храним предимно по диваните, на холната маса, затова и тази не ми е особено нужна- хем искам да има някаква, хем да не ми пречи и да не ми се мотае пред телевизора, затова мисля за нещо издърпващо/ нахлузващо ...

В ъгъла, в който по проект има  телевизор ще сложа ъглова електрическа камина.

# 341
  • София
MayBach И аз за такъв тип остров мислех, но или трябва да е съвсем малък и компатен или да е на  някъде около мястото на сегашната маса, което май няма да е мн удобно. (или където пише ап. 110...с размери на това каренце Simple Smile)
За мен мястото на тв-то си е където е поставен в момента. не пречи под него да има камина.

Лошото на холните маси е, че са ниски, диваните и те, човек се храни сгънат на 5...не е от най-полезните неща на света.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 17:33 от Angel_Dust

# 342
  • София
А всъщност къде е предвидено да се върже аспираторът за тази ниша? Че аз нещо не виждам обозначение там, където според архитекта трябва да е готварският плот.

Впрочем, ако беше мой апартамент, веднаха щях да отворя врата към хола фронтално на входната врата и да иззидам сегашния вход към кухнята. Да си стане една нормална ниша с Г-образна кухня, а останалото да си е хол.

# 343
Ей това вече е идеално предложение, MayBach!

# 344
  • Sofia
MayBach, това беше първата ми идея, но мъжът ми не иска тепърва да бутаме и зидаме.
Апартаментът е нов, но е с настилки, боядисан и с готови бани (с едни ужасни вани, които искам да разкарам, но не знам какво има под тях).
Също така има монтирани шкафове в кухненския бокс и най- вдясно според мен има отвор за фурна и може би котлоните да са отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт