Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 6

• 56 969
  • 969
  •   1
Отговори
# 900
А дали, ако говориш с шефа си, че имаш желание за кредит и съответните условия, не биха те преназначили на постоянен безсрочен договор, без срок за изпитване?

# 901
При нас отпуснаха кредит без проблем за изпитателния срок. Мъжът ми сменяше местоработата си в същата сфера, в която досега е работил. Отпускането на кредита се случи в първите дни след започването на новото място, а одобрението беше по време на старото място. Казаха, че щом има опит в сферата и не сменява различни сфери на дейност няма проблем.

# 902
При нас отпуснаха кредит без проблем за изпитателния срок. Мъжът ми сменяше местоработата си в същата сфера, в която досега е работил. Отпускането на кредита се случи в първите дни след започването на новото място, а одобрението беше по време на старото място. Казаха, че щом има опит в сферата и не сменява различни сфери на дейност няма проблем.
Към коя банка сте теглили кредит?

# 903
От Прокредит банк теглихме. Много сме доволни от условията и от обслужването 😊

# 904
Предстои ни покупка за жилище с ипотечен кредит, но много не са ми ясни нещата с тези кредити. Може ли да ми кажете как да си намеря оферти от няколко банки, има ли някаква онлайн платформа която мога да ползвам. Предварително благодаря за отговорите Simple Smile

# 905
  • Бургас
За оферти от няколко банки, най-добре отидете във всяка банка или ползвайте услугите на кредитен консултант. Всеки клиент има специфики, които платформите, няма как да отчетат. Една примерна...
https://www.moitepari.bg/

# 906
  • София
Предстои ни покупка за жилище с ипотечен кредит, но много не са ми ясни нещата с тези кредити. Може ли да ми кажете как да си намеря оферти от няколко банки, има ли някаква онлайн платформа която мога да ползвам. Предварително благодаря за отговорите Simple Smile

Можете да ползвате и кредитен консултант, който да вземе оферти от няколко банки и да си изберете. Услугата за купувача е безплатна.

# 907
  • пустинята Гоби
Идете поне в една банка, ще се отиентирате много бързо. Казвате си нуждите и намеренията, искате лихвен % и ГПР и после вече сравнявате. Аз ползвах кредитен консултант, но и до 2-3 банки отидох, защото съм Тома неверни.

# 908
Аз бих добавила и застраховките живот да проверите. Направи ми впечатление, че за да намалят вноската повечето банки не предлагат застраховка на двама участници или предлагат застраховка само за определено време, а не за целия период, който в случая не е малък и всичко може да се случи.

# 909
На нас ни казаха, че застраховката живот се сключва за 1 година и всяка година се преподписва.

# 910
  • пустинята Гоби
Застраховката живот в някои банки е по желание, което е супер. Аз например не искам да сключвам такава.

# 911

Здравей,
Според мен при покупка на имот винаги трябва да се стартира от банките, за да няма после неприятни изненади. Хубаво е да се вземат оферти от няколко банки, за да може да се изберат най-изгодните условия. Вече кои да са тези банки, зависи от отделния профил като кредитоискател, защото всяка банка си има таргет клиенти и за тях съответно дава по-добри условия. След като се спрете на банка, препоръчително е да си пуснете предварително одобрение на база доход, за да ви е всичко изпечено и да знаете до каква максимална цена може да гледате имот.
Разбира се вече финално сумата на кредита ще стане ясна, когато имате харесан имот, защото размерът на кредита се сформира от две неща:
1. Вашият доход
2. Оценката на експертоценителя за имот, от която банките дават около 85% /в зависимост от типа строителство/
Разбира се им аоще много други подобности.  Simple Smile

# 912
Извинтете ме за лаишкия въпрос, но има ли възможност вече отпуснат ипотечен кредит (който е изплащан надлежно  няколко години) да се предоговори, като се увеличи сумата на кредита при същата лихва и други условия.
Вероятно не успях да го обясня добре.
Оказа се, че довършителните ремонти по жилището ни ще  отнемат повече време и средства, отколкото бяхме предвидили, а искаме да ги приключим възможно по-скоро. Идеята ни е да изтеглим определена (не много голяма) сума, но не като потребителски кредит, който е с по-неизгодни условия, а ако е възможно да я добавим към главницата на ипотечния кредит, който вече имаме.
За сравнение сумата е по-малка от погасената вече част от главницата, а ипотекираният имот е повишил пазарната си оценка за времето от първоначалното отпускане на кредита.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 16:20 от Ulia

# 913

Здравей,
Според мен при покупка на имот винаги трябва да се стартира от банките, за да няма после неприятни изненади. Хубаво е да се вземат оферти от няколко банки, за да може да се изберат най-изгодните условия. Вече кои да са тези банки, зависи от отделния профил като кредитоискател, защото всяка банка си има таргет клиенти и за тях съответно дава по-добри условия. След като се спрете на банка, препоръчително е да си пуснете предварително одобрение на база доход, за да ви е всичко изпечено и да знаете до каква максимална цена може да гледате имот.
Разбира се вече финално сумата на кредита ще стане ясна, когато имате харесан имот, защото размерът на кредита се сформира от две неща:
1. Вашият доход
2. Оценката на експертоценителя за имот, от която банките дават около 85% /в зависимост от типа строителство/
Разбира се им аоще много други подобности.  Simple Smile
Благодаря Ви много за отговора Simple Smile

# 914
  • София
Извинтете ме за лаишкия въпрос, но има ли възможност вече отпуснат ипотечен кредит (който е изплащан надлежно  няколко години) да се предоговори, като се увеличи сумата на кредита при същата лихва и други условия.
Вероятно не успях да го обясня добре.
Оказа се, че довършителните ремонти по жилището ни ще  отнемат повече време и средства, отколкото бяхме предвидили, а искаме да ги приключим възможно по-скоро. Идеята ни е да изтеглим определена (не много голяма) сума, но не като потребителски кредит, който е с по-неизгодни условия, а ако е възможно да я добавим към главницата на ипотечния кредит, който вече имаме.
За сравнение сумата е по-малка от погасената вече част от главницата, а ипотекираният имот е повишил пазарната си оценка за времето от първоначалното отпускане на кредита.
Това може да ви го каже само банката, в която е кредитът.
Не е невъзможно, но се води втора по ред ипотека и съответно трябва отново да се вадят всички документи, оценка на жилището, нотариус и тн.
Единствено застраховката мисля ще бъде една, но вече на по-високата стойност на имота.

Общи условия

Активация на акаунт