От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 59 475
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
За начин на плащане само това ми дават:

Barzahlung bei Abholung, Überweisung

# 91
Да, защото няма опция за изпращане с куриер, а само лично предаване. При което е съвсем нормално човек да плати на ръка.

# 92
И Überweisung(банков превод) не върши работа щом нямат желание да пратят по куриер. Търсете си друга обява.

# 93
  • Варна
Здравейте. Въпрос към тези, които са пазарували от ebay.dе от продавачи, които не предлагат плащане чрез PayPal, Sepa, карта и т.н., как става плащането след като натисна бутона за закупуването на артикула?
Банков превод.

# 94
  • Варна
Здравейте, една от пратките, които трябваше да взема от курс 398 на Габиели, във Варна, е останала в Пловдив. Писах им, звънях .....но не отговарят.  Някой имал ли е такъв казус?

# 95
Моля за съвет според вашия опит с фирмите за доставка от Германия- коя фирма да използвам за доставка до Пловдив на 9-10 куб. м. пеностъкло?
Предварително ви благодаря за съветите!

# 96
  • София
Здравейте, една от пратките, които трябваше да взема от курс 398 на Габиели, във Варна, е останала в Пловдив. Писах им, звънях .....но не отговарят.  Някой имал ли е такъв казус?
Да, случвало ми се е. Писах меил и в някакъв момент отговориха с извинение и пратката ми вече беше доставена. Ако не ви отговорят може би ще си я получите директно със следващият курс

# 97
  • Варна
Dioni, благодаря. И аз така предположих, че ще я доставят със следващия курс. Много им куца комуникацията с клиентите.

# 98
  • Казанлък
Някой забеляза ли, че Габиели всяка отделна пратка таксува отделно? Една поръчка от Амазон ми изпращат, като две пратки по 100 и 200 гр. За всяка ме таксуват по 3 лева доставка, макар, че са в един курс.
Преди време пак се опитаха да го направят, но после казаха, че е грешка и започнаха отново да теглят общо пратките в един курс.
Ако наистина за всяко дребно пакетче ще трябва да плащам по 3 лева... 😠😡  Някой знае ли защо е тази промяна? Как е при другите превозвачи?

# 99
И на мен ми се случи в последния курс да имам малки пратки под 1кг, изчислени на 3лв, но ми казаха че е грешка в новата система и като отидох да си ги взема ми ги сметнаха заедно.

# 100
  • София
При GGBG се сумира общото тегло на пратките в 1 курс и плащаш според него. Примерно 1.2кг общо - 6лв. На всеки започнат килограм е там.
И на тях им куца комуникацията с клиенти. Бяха ми забравили единия пакет от предния курс. Писах мейл през формата в сайта им. Донесоха ми го с този, без да ме карат да плащам допълнително, но отговор нямам на мейла.

# 101
Габко четат във форума.

Възможно е, но искам да отбележа, че аз съм получавал компенсация за липсващ артикул от габко (и то сумата не беше малка), а никога не съм писал във подобни форуми. Искам и да защитя подобни фирми като габко, габиели и тн.... като ви споделя, че имам приятел живеещ в Англия, който работеше в DHL. Та след подобен случай, в който получих "баница" с липсващ артикул му споделих и той ми обясни, че всъщност мнозинството от куриери там са "балканци с нашия си манталитет" и яко ритат и подмятат кашоните. В същото време имат определено време за доставка на всеки адрес (примерно 20мин) и след това трябва да тръгват към следващия... та няма как да бъдат проверени всички пратки от подобни фирми. Пиша това, защото чета доста постове в които хората си мислят, че едва ли не английските, немските... куриери са пример за подръжание и никога не бъркат, което не е така. Пазарувайки през подобни фирми трябва да имате и едно на ум, тъй като ако пратките пътуваха на сръбърен поднос и цената нямаше да е такава Simple Smile

# 102
  • Бургас
Да ви споделя за пратката, която Хермес не можеше да намери адреса на Габиели. Тук ме помолихте да ви кажа как се развиха събитията. Ще го сложа в скрит текст, защото може не всички да сте клиенти на Габиели.
Скрит текст:
   Поръчах си хранителни добавки от сайт, от който за първи път пазарувам. Естествено, че трябваше  да впиша всички данни на адреса за доставка. И ето тук става объркването. Пиша кода, град Триер, община Гутвайлер. То е обратно град Гутвайлер, община Триер. Т.е. кода на общината и града са различни. Аз директно гледам от сайта на Габиели, където са упътванията. Нанасям и когато скролвам надолу сайта автоматично сменя кода, защото там е обозначено кое е града и кое е общината. Това разследване го правих в последствие. След като го открих се чудех какво да правя и да не изгубя парите почнах да пиша през контактната форма на сайта, отстреща отговарят със заучени фрази. Не исках да изгубя и парите, само едното е 60 евро. Помолих една приятелка, която живее в Германия да ги получи. За да не я ангажирам да стои в къщи, избрах адрес на офис на Хермес, който е близо до нея. Трудното в случая беше, че трябва да се пренасочи за друг град пратката и друго име да я получи. Този трансфер съответно има и допълнително заплащане. И цялото това нещо го написах в един e-mail  до Хермес. Пренасочиха го до другия град. Получих писмо когато пристигна. Тя написа пълномощно от сайта, че друго име ще я получи и днес я взе. 

# 103
Всъщност ето какво са дали на сайта си Габиели. Града е Гутвайлер

# 104
  • Бургас
Всъщност ето какво са дали на сайта си Габиели. Града е Гутвайлер

и на мен ми иска област и град
и на двете места пиша / Гутвайлер / и е нямало проблеми

Общи условия

Активация на акаунт