От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 60 068
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Искам да си поръчам нещо от lookfantastic. Има ли как да го мина през Германия или UK? Принципно до адрес в UK доставката е безплатна, но като тръгна да регистрирам поръчка в сайта на Габиели не виждам опция lookfantastic, а няма опция "други". Нали ако поръчам от lookfantastic.com нещата идват от UK? Освен това поръчката ще е около 80 евро, това проблем ли е?
За жалост през немския сайт не го виждам продукта. През UK няма как да стане, така ли?
Диди има как, те имат доставка до БГ . Защо искате превозвач ?

Цитат
За всички продукти, доставяни от Обединеното кралство до адреси в ЕС, данъците и митата ще бъдат уредени от ваше име с нашия куриер, така че няма разходи за вас.
Скрит текст:
Цитат
Express delivery charge from: £8.99
Express time (days): 1-2

Tracked cost from: £6.99
Tracked time (days): 2-4
Free tracked delivery when you spend:£125.00

Standard delivery: FREE
Standard time (days): 5 -10

В другата тема тъкмо писахме, че от cultbeauty идват директно със Спиди, без митница.
Погледнете в тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1197433.msg42440389#msg42440389 конкретно за Лукфантастик

едит: Някой продукти не ги доставят до БГ, това че сайта го няма в графата за избор на превозвача няма значение ( избирате other ) Но и с превозвач ще платите такси, не мисля че ще ви се размине митница.
тази марка ли търсите https://www.cultbeauty.co.uk/medik8

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 14:33 от Casual

# 196
  • Варна
Искам да си поръчам нещо от lookfantastic. Има ли как да го мина през Германия или UK? Принципно до адрес в UK доставката е безплатна, но като тръгна да регистрирам поръчка в сайта на Габиели не виждам опция lookfantastic, а няма опция "други". Нали ако поръчам от lookfantastic.com нещата идват от UK? Освен това поръчката ще е около 80 евро, това проблем ли е?
За жалост през немския сайт не го виждам продукта. През UK няма как да стане, така ли?
Диди има как, те имат доставка до БГ . Защо искате превозвач ?
Защото ми изписва, че не може да се достави до България този продукт. От немския сайт пък го няма продуктът. То реално си мисля, че за такава сума само UK-UK няма да е проблем. И до България и до Германия ще го спрат. Отказах се май. То ще има и тука промоция на medik8 -10% за 8ми март и така малко повече се доближава цената то тази на LF. Малката разлика не си заслужава гимнастиките. Благодаря!

# 197
  • София
Ще пиша в тази тема тъй като от Англия едва ли някой пазарува в последно време , та след 45 минути чакане тази купчина, която заварих на припек не помръдна... Късмет на тези, които са си поръчали козметика и добавки и др... Аз през тях такива неща няма да поръчвам повече.
Пп. Хванал съм в кадър 1/5

# 198
Здравейте, получавате ли имейл от Габко, когато стоката е получена в склада им в Германия? В сайта им пише, че уж трябва да получа, в Амазон ми излиза, че пратката е доставена преди няколко дни, а от Габко ни вест...

# 199
  • Варна
Здравейте, получавате ли имейл от Габко, когато стоката е получена в склада им в Германия? В сайта им пише, че уж трябва да получа, в Амазон ми излиза, че пратката е доставена преди няколко дни, а от Габко ни вест...
Да, винаги получавам, освен ако пратката ми не се окаже в "неразпознати".

# 200
  • Стара Загора
Здравейте. Как таксуват Габиели пратките в един курс в последно време (от както имат нов сайт)? От Амазон ми разделиха поръката и сега имам три пратки с по едно червило всяка и четвърта  1 чифт сандали. На сайта им и 4 поръчки и са с цена по 3 лв всяка, а общо тежат по малко от 1 кг.

# 201
Здравейте. Как таксуват Габиели пратките в един курс в последно време (от както имат нов сайт)? От Амазон ми разделиха поръката и сега имам три пратки с по едно червило всяка и четвърта  1 чифт сандали. На сайта им и 4 поръчки и са с цена по 3 лв всяка, а общо тежат по малко от 1 кг.
Миналия месец в сайта им имаше публикация, че от 01.03 няма да се сборуват отделни пратки, и минимума върху който ще се изчислява доставката е 1кг.

# 202
  • В полето, под тепето.

И  при мен се получи същото с поръчка от Амазон , 8 дребни неща, всяко изпратено отделно.                                                       Вчера бях в офиса им  в Пловдив и попитах.  Отговориха ми, че ако са в 1 курс, ще ги обединят, Надявам се, да е така, че иначе за неща под 1 евро , 3лв доставка  ми идва в повече.                   
Не съм много сигурна, но имаше публикация, че ще таксуват на започнат килограм, а не всяка пратка по отделно.

# 203
Аз имах в един курс три пакета по 300 грама, платих 3 лева общо. В сайта пишеше за всяка по 3 лв.

# 204
Миналия месец в сайта им имаше публикация, че от 01.03 няма да се сборуват отделни пратки, и минимума върху който ще се изчислява доставката е 1кг.
[/quote

Радвам се, че не съм разбрала или запомнила правилно🙂

# 205
  • Бургас
и аз имам 2 пратки от по 300 и 400 грама в курс 399 и незнам какво ще ми кажат да плата

# 206
  • София
Преди седмица взех от Габиели три пратки от Германия от един курс. Пред мен човекът ги сложи на кантара и платих показаните килограми по 3 лв/кг. Получи се някаква сума със стотинки и това платих.

# 207
  • гр. София
Ива ли тръгнал камион на ГГБГ от Германия тази седмица? Имам пристигнали пратки на техен адрес в понеделник, а нямам мейл за тръгнал камион от там все още.

# 208

Преди да тръгне курса са ми пратили мейл, че пратките са получени, и двадесет минути след това - втори, че са натоварени и пътуват, а според тракинга са доставени в склада още предишния ден т.е. не винаги ги описват веднага - когато тръгне курса ще ви пратят е-майл.

# 209
Ъпдейтвам информацията за моята американска пратка, бях писала преди няколко страници, може да е полезно за някого. 
Накратко, поръчах от амазон в щатите до германския адрес на Габиели с предплатени такси. Стока $55 с таксите и доставката $101. Пратката ми беше задържана на митница с DHL и получих мейл, че трябва да предоставя следните документи:
Скрит текст:
[   ] eine detaillierte Inhaltsbeschreibung der Sendung (Verwendungszweck, Beschaffenheit, Material)
[   ] eine lesbare Rechnung
[   ] eine Präferenz im Original
[x ] Sonstiges: Die vollständge Anlieferadresse

Originale Präferenzdokumente, wenn zuvor angekreuzt, senden Sie bitte postalisch an: DHL Hub Leipzig GmbH, Zollabfertigung, Postfach 11 11, 04435 Schkeuditz.

За първите две си снимах извлечението от картата и поръчката в амазон, но този Преференц не можах да разбера какво е и нямаше как да им го изпратя по пощата, както разбирах, че искат. Оказа се доста трудно да се свържа с тях, накрая попълних някаква форма на сайта им, че не съм в Германия да им пратя документа и какво да направя. Близо седмица ни вест, ни кост, после изведнъж получих мейл, че им трябвало също така и адресът ми. Пратих им пак адреса на Габиели. След още седмица получих отговор на първото ми запитване, че пратката е освободена. Как и защо се случи все още не знам. Знам, че едва ли ще рискувам втори път.

Общи условия

Активация на акаунт