От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 59 464
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте.
Някой може ли да каже кога е следващият курс от Германия на ggbg? В сайта им има информация, че от м. /ли до м. септември курсовете ще са през седмица, но не видях да има график на отпътуващите камиони.
Тези дни трябва да направя поръчка и искам възможно най-бързо да е в България.
По това което чета в страницата им, през седмица са курсовете от България към Германия така го разбирам. А от Германия към България всеки петък. Но някой по запознат да потвърди.

# 586
  • София
Поне през юли имаше всяка седмица, получих пратки от курсовете, тръгнали от Германия на 23-и и 30-и. Сега чакам от курса, който е тръгнал миналия петък.

# 587
Аз чаках 2 седмици..разделиха ми пратката на две, като втората част тръгна не в петък, когато беше в офиса им в Германия, а следващият петък. Уж разделили курса, но...
И двете ми пратки бяха при тях преди петък, да уточня. Но ги получих след 2 седмици+ още една за да ги пратят по еконт.

# 588
Габко имат по два курса седмично, ако не се лъжа. Тия дни ще поръчвам от Германия и мисля пак чрез тях да е.

# 589
# 590
  • Пловдив
Това не би трябвало да се отнася за пратки с предварително платено ДДС, нали?
Някой поръчвал ли е скоро от Ай хърб до Германия с предплатени такси?

# 591
Аз си получих миналата седмица пратка от iherb и нямаше проблем. Всичко е предплатено, фирмата е Хермес и служителите и не искат нищо допълнително при доставката в офис на Габиели.

Иначе за Алиекспрес за мен е странно - как така сайтът не дава опция да купиш без да платиш ДДС, а едновременно с това ще се плаща втори път на DHL чрез Габиели?

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 19:50 от Vessita13

# 592
Аз си получих миналата седмица пратка от iherb и нямаше проблем. Всичко е предплатено, фирмата е Хермес и служителите и не искат нищо допълнително при доставката в офис на Габиели.

Иначе за Алиекспрес за мен е странно - как така сайтът не дава опция да купиш без да платиш ДДС, а едновременно с това ще се плаща втори път на DHL чрез Габиели?
В друга тема писаха, че в такива случаи трябва да се изпрати снимка с платеното ДДС на продавача в алиекспрес за да може той да го върне. Един вид диспут.

# 593
Хубаво, ама за всички е ясно а и официално Алиекспрес обявиха, че имат регистрация по новите закони за данъчно облагане. Явно аз не разбирам логиката...

# 594
С това въвеждане на промените стана такава мешавица, че всеки път като тръгна да си поръчвам нещо се сещам за мазалото и направо ми се отщява. Вместо да ни улесни стана 100 пъти по-сложно.

# 595
  • София
Това не би трябвало да се отнася за пратки с предварително платено ДДС, нали?
Някой поръчвал ли е скоро от Ай хърб до Германия с предплатени такси?
Аз. Спестих известна сума, защото ДДС за добавки там е 7%

Доколкото разбрах, някои продавачи от АЕ не обозначават правилно пратката (или не ползват IOSS каквото и да означава това) и митницата не вижда, че ДДС е платен. Дококото разбрах, АЕ в тези случаи препоръчва да се отвори диспут за повторното плащане на ДДС, но таксата 3,90 си е за наша сметка.
Май и оттам ще поръчваме до други държави от ЕС

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 09:22 от Cuckoo

# 596
Аз също поръчвах скоро до Германия. Пратката пристигна за 7 дни.

# 597
  • Пловдив
KD Shopping не работят ли вече?Сайтът им е недостъпен. 🤔

# 598
  • Варна
KD Shopping не работят ли вече?Сайтът им е недостъпен. 🤔

Не работят вече, за съжаление. В началото на юли преустановиха дейността си.

# 599
  • Варна
Три поръчки имам от немския iherb тоя месец. До Германия пристигат за седмица, но после до България отиват още 2 седмици. Иначе всичко е точно - 7% ДДС, безплатна доставка над 30$ и само плащам на Габиели 3-4лв.

Общи условия

Активация на акаунт