АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 998
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не бих чакала час Simple Smile. Просто го храня и заспива. Ние все още се храним към 11 и 3 и изобщо не си и помислям да се опитвам да го фобдуркам цял час за да пропусне едно ядене. Първо че номера няма да мине, второ това е нормално за бебетата да се будят за да ядат.
Е да, но той обикновено реве яко, когато му се яде, а тази нощ само се оглеждаше докато го дундуркам. Като го чух, че е буден и отидох при него той ми се смееше щастливо. Първоначално помислих, че понеже късно разбрах, че е буден просто се е разсънил и има нужда от по-дълго време, за да заспи отново. Даже в началото го взех при нас, за да си доспи и той взе да си играе с носа на баща си, да му пипа очите, да го гали по ръцете. Не ми приличаше на гладно дете Smile
Mint., супер много се разстройвам от такива истории Sob Все си мисля, как ли се чувстват тия хора. Не мога да си представя дори какво е. Дано никоя от нас не разбира.

# 256
Всеки ден докато спинка и пускам по някоя сълза , галейки го. Много ми е мъчно как пораства, днес пуснах сълза докато го къпя, спомних си какво малко пъшкулче беше във ваната и ми стана мъчно колко бързо пораства 😢.
Нека се радваме, че сме благословени с тези малки слънца, озаряващи живота ни и се молим никога да не ги застига лоша съдба и да растат здрави ❤❤❤!
Вчера напипах първото ни зъбче долу, а се чудех тези дни защо заспива по-трудно и се буди през половин час вечер ... дори тази сутрин се събуди в 6:00 като никога!! По-скоро аз се събудих, от неговото пеене , което е знак да ставам и като видях часовника лошо ми стана 😁. Естествено не стана на неговата, въпреки че го приспивах час и половина, успях да си извоювам още 2 часа сън след това 😁.

# 257
    Какъв ден имахме само🦧 По метода на захранването на баба устата на детето на обед беше пълна с ориз с пуешко, дъвчи мишката и издава звуци все едно яде най- вкусното нещо на света. И това не е най-лошато, докато разговаряме с комшиите за ремонт, една комшийка я взема, колко си сладка, колко си чаровна и бам гледам детето ми муца БОНБОН 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ грабвам бонбона пъхам го в устата си, а мишка започва да реве за тоя скапан бонбон все едно съм я била 🤪комшийката ме изглежда странно и възкликва: ма те на 6 месеца мойте ядяха сладко......ти кога мислиш да му даваш, а аз в изблика си изсъсках поне до 20 години никакви сладки 🙈🙈🙈. А сега обяснявай на хората от старото време, защо аджаба това бебе на 6 месеца не яде ВСИЧКО

# 258
Хаха Rrr3 искрено ме разсмя. Извинявай. Да много хора са изумени, че нямаш намерение скоро да дадеш захар на детето си. Аз да ви кажа страшно много се ограничавам какво ям и пия. За напитки само вода, а храната много внимавам. Не съм  параноична, но каквото мога да му спестя на малкия, не ми е проблем. Жалко, че не отслабвам, но нищо Joy Та нямам намерение скоро да го тъпчат с кроасани с шоколад примерно Joy

# 259
Не е ли опасно да се дава бонбон? Ако го глътне и се задави?

Да ви питам, ще въвеждате ли каши след зеленчуците или направо минавате към плодове, жълтък, месо и т.н.?

# 260
Не е ли опасно да се дава бонбон? Ако го глътне и се задави?

Да ви питам, ще въвеждате ли каши след зеленчуците или направо минавате към плодове, жълтък, месо и т.н.?

Да не дава Господ, може разбира се, тя не го дъвчи тя го муца, ще го бутне целия в устата. А иначе лиги имаме до небесата, ама като усетила бонбона смуца нашата една лига не пуска. Иначе съм против сладкото, колкото се може по късно да се сблъскаме с него, ако е възможно дори към 3. Бялата захар е толкова коварна болест, няма да избягаме от нея, та поне нека да е като порасне повече.

# 261
И на мен днес ми обясняваха как е трябвяло да го захранв още на 3-4 месеца и кск да му слагам натрошени бисквити в млекото, че да не се събуждал вечерта да яде и да му давам кисело мляко с плодове ....

# 262
На мен една мама днес ми обясняваше как дала на бебето си кисело мляко от лидл, после "Са**а", то се обринало, но като му мине обривът, пак ще му даде. Ядяло всичко детето, е "баници и такива не де". На 6++ е.

С колко лъжички въвеждате нов зеленчук? 2 - 3?

# 263
Аз бих изтрещяла, ако някой даде бонбон на детето ми. Grinning
Няма да бързам с даването на каша. За сега въвеждам различни зеленчуци. Скоро ще се опитам да заместя обяда. После ще вкарам месо и жълтък. Докато стане време да ги въвеждам, тя ще е навършила 6 месеца.
Като въвеждам нов зеленчук, обикновено слагам 2-3-4 лъжички. Не съм много прецизна в отмерването.
Може да не е правилно как захранвам, но така го усещам. Rolling Eyes

# 264
  • Пловдив
Нов зеленчук въвеждам първо 3-4 лъжички, другия ден 7-8 и ако няма проблем направо си давам след това по- голямо количество. Давам го първите два дни отделно от другото пюре, за да усети вкуса и после е в смеска 😊

Педиатърката каза да въведем първо жълтък и от вчера давам по 1/4 и така през ден. Месото след като стане на 6 месеца.
Каши уж вече трябва да и давам, но ще се въздържа, защото ми се струва , че издуват. На своя глава въвеждам плодове на следобедна закуска вместо каши. Дала съм слива, банан с авокадо засега и много и харесват. Ще продължа с круша тези дни.

Захар и аз вкъщи не ям , така че не предвиждам и малката скоро да прояжда. Таткото обича сладко, но той е инструктиран, че детето няма да яде скоро сладко 😊

# 265
Добро утро, момичета, и честит февруари!🤗 Какъв хубав тих дъждец вали навън😊

Малеее, Rrr3, ако някой си позволи такава волност с моето дете ще го направя на нищо. Много се дразня на такива своеволия и натрапващи мнения.
   Аз съм въвела три зеленчука вече - тиква, сладък картоф и картоф. Имам пюренце само морков, но мисля да купя тиква и да го смеся, да не се запече. А знаете ли какво трябва да е съотношението, мисля да е 3:1/тиква:морков.
А жълтъка така директно ли се дава, не е ли много сух🤔това е изцяло нова консистенция след пюретата.
Забелязах последните дни, че не я чувам кога се изхожда, само по физиономията я познавам😁Сигурно има връзка с новата храна🙄

# 266
Ние имаме 4 прабаби и аз съм на мнение, че за тях да виждат правнуците е най-голямото щастие и за мен не е честно през малкото време което им остава да ги лишим от това. Те все пак са изгледали нашите родители и родителите на МП. Ние даже временно живеем с едната баба на МП  и тя ми помага страшно много и ев домакинските работи и в това да занимава малко малката но и 4те баби са ни на по 60 и няколко и са много подвижни още. С моите 2 баби също малката се вижда по 1 - 2 пъти в седмицата като ходим на гости в нашите. И няма таква радост просто, малката много ги обича. Единствено съжалявам, че дядо ми не успя да доживее да я види, той ми беше страшно близък и след нашите него  го обичах най-много.. Та тсзи тема ми е малко болна като и видя някои как искат децата да ги лишат от всички роднини и да са си само с тях децата за мен това не е правилно особено спрямо децата. Паола, аз ще започвам след 1 седмица някъде захранване водено от бебето ако искаш ме питай. И аз съм в дилема сега с предшсгане на вода като почна захранване как да й предлагам тя до сега не е пила, шишета не признава а само цица... И май най-добрия вариант ще е от чаша.

# 267
  • Пловдив
Жълтъкът го смесвам в отделна купичка с малка част от пюрето и много хубаво намачквам. След това го давам така, трудно го хапва още, но няма как, трябва да свиква Simple Smile

# 268

И аз се чудя към кое да се насоча сега. Може би жълтък, но все пак ще почакам още някой да се включи по въпроса 🙂

И още не ми е много ясно, като яде само 60 гр. пюре - 1/4 жълтък и пюре до 60 гр. ли да сложа? И месото и то ли така - 20 гр. месо на 40 гр. пюре? Примерно ... просто да ми се изясни. 🤔 И заместеното трябва да е 160 /според месеца/ или 200 /според млякото/?

# 269
Няма да се разберем с това насаждане на чувство за вина 😃 Аз пък съм доволна, че в крайна сметка стана на моята и мм отиде без нас при баба си. Ще почака до пролетта бабата, никъде не е тръгнала да ходи. За мен няма по-важно от комфортта на детето, а и съм достатъчно уморена, та да си причиня и това подмятане на бебето в бабата вместо да отидем да се поразходим. Писнало ми е никой да не се съобразява с нас, а ние вечно да трябва да се съобразяваме с някого. Точно затова не се чувствам длъжна да я разнасям, където и да било.

Общи условия

Активация на акаунт