АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 997
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Алетея  не съм искала да създавам чувство за вина 😀 просто споделих моето мнение относно това. Естествено че е най-важно комфорта на детето, малката се чувства добре с бабите си за това и прекарваме толкова време с тях, още повече че и като се занимават с нея аз отпочивам така и ми действа супер.😀

# 271
Снощи  Бухта се въртя и не можа да заспи.....и като мина 23:00 и като почна да връща мляко с усмивка....цялата, от главата до петите, възглавници, завивики..... Явно не е можела да заспи точно, защото ѝ е тежяло на коремчето. И вече ме притеснява, защото още не станала..... Поне се изкъпах , оправих си педикюра.....Днес очаквам едни по-различен ден. Иначе съм си наумила да ходя до Мол-а, че щяло да има намаления. А трябва да накупя на баткото панталони и чорапи. За мен също искам някои неща.

# 272
Алетея, не се чувствай виновна, както го чувстваш така го прави. От баби до баби има разлика. Както казваш и много фактори влияят. Сега може да не си на кеф да я разнасяш, след време като си отпочинеш и наспиш може и да имаш настроение за баби😁 И момичетата са прави, че те на това се радват бабите. Аз сега например съм в моята баба от сутринта. Моя мъж ни докара преди работа с малката и цял ден ще сме при нея. Но тя е много съобразитрлна, а и е била педагог и даже ми дава полезни съвети. Но щом ти не искаш да ходиш там, значи не ти е комфортно и предполагам си има причина...

# 273
И ние след малко отиваме на разходка,  тъкмо дъжда спря. Ние също многоооо си обичаме бабите и дядовците. Много ми е мъчно, че по старите починаха. Тук в Блока имахме една баба на 97, така се радваше на бебка, и наскоро почина, а аз тъпата дори не ги снимах заедно. Щеше да е снимка - живота на 0 и 97. Та снимайте и се наслаждавайте на старите и дано и ние остареем и ни се радват.
Относно изхождането и нашата след тиквата си свършва работата тихичко, без да ръмжи 🤪😂

# 274
Някои от вас къпят ли се с бебето и как?
Имам пластмасово корито, подложка за вана ли трябва да сложа? Има и едно столче на което бебето се подпира, но моята още не може да седи, а и ще се изтърси.

# 275
  • Denmark
От баби до баби има разлика, както от човек до човек. Както и със свекървите - има много мили такива, а също така и ужасни 😁 Аз лично нямам против бабата на ММ, а пък моята я обожавам, но те са много чисти хора. Майката на ММ, когато си прави своеволия не ме кефи (като да подпира с възглавници малкия на 4 месеца), затова просто не й го оставям, сори Simple Smile

Много се вторачвате в детайли със захранването и си усложнявате живота. Аз вече няма да коментирам темата, понеже тук ме гледат като извънземно с тези хиляди правила, които съм прочела. Ще го карам без напрежение, мерене, броене и подобни - по датския метод. Вчера му давах банан с пръсти и си хапваше малки парченца без проблем. После дъвка бебешки снакс от грах, който е ужасен на вкус, понеже няма никакви подправки, но му беше забавно да си чеше венците. А и поръчах от тези биберони с дупките, където се слага храна вътре.

Аз не се къпя с бебето, защото ни е малка банята, но ще се местим на ново място и там със сигурност ще го оставям да си цапа до мен във ваничката, а аз под душа. Поне докато е възможно това Grinning
Вече го държа седнал и си играе с гумени патета като го къпя Simple Smile

# 276
Малеее, ако някой си позволи да напъха каквото и да е на детето ми в устата без мое позволение ще ги направя на нищо. Особено пък (не)познат. И двете баби на Борис са против сладкото, така че не мисля, че ще имам проблеми с това.
Ще избягвам захарта до максимално късно.
Моите баби за жалост са далеч и ги виждаме рядко, но се чуваме почти всеки ден.

# 277
Някои от вас къпят ли се с бебето и как?
Имам пластмасово корито, подложка за вана ли трябва да сложа? Има и едно столче на което бебето се подпира, но моята още не може да седи, а и ще се изтърси.
Аз от скоро го правя, но във вана, а под душа. Влизам първо аз и пращам мъжа ми да съблича малката, докато той свърши тази работа и ми я донеса аз съм се изкъпала. Взимам нея под душа с мен и я къпя. Много по-лесно ми е от това пълнене на корита и прочие.

# 278
Момичета, днес захраних малката с тиква, в която бях сложила и малко кърма. Ми тя изобщо не беше очарована. 2 пъти си отвори устата, защото й беше интересно, че й подавам нещо, но като разбра какво всъщност й давам, стисна устните и край - няма влизане на лъжичката в устата. После едвам млякото я прелъгах да си изпие, така си стискаше устните и избутваше с език.

При вас лесно ли се прие първата храна и като цяло следващите пюренца? Надявам се утре поне 2 - 3 лъжички да успея да й дам.

# 279
И аз захраних преди няколко дни. Дадох сладък картоф. Първия ден много странно гледа и хапна много малко. Сега обаче и хареса толкова много, че отказа млякото след това. А аз и дадох 3-4 лъжички. То явно я заболя и корема и веднага се изака. Мляко обаче пожела да изпие чак след 4 часа. Има ли някой с подобен проблем. Между храненията ли да давам храната незнам.

# 280
Моето зверче днес отново не ака, а вчера ѝ дадох за първи път пащърнак, който хич не хареса, но все пак похапна от него. И днес никакво ако, ще ти се не знае и пащърнака 😑 Повече няма да давам, уж го дават разхлабващ, а сега пак трябва да мисля как да я прокарам. То се е видяло, че пак ще давам тиква или броколи и да се надявам да си свърши работата сама. Много мразя така като стане, горкото дете само я мисля как може да ѝ тежко на коремчето...

# 281
Кити, и при нас първия ден беше така. Втория малко по-добре, третия още по-добре и така. Ще свикнат, нормално е така да реагират - нов вкус е, нова консистенция. На нас днес ни е 10 ден и все още на първата лъжичка се мръщи, после малко по малко свиква.

# 282
Напълно нормално е да реагират така. Утре ще давам пащърнак, вече е захранен с картоф, тиква и морков. Аз все още слагам кърма вместо вода в пюретата и мисля засега така да си продължа.

# 283
Момичета, днес захраних малката с тиква, в която бях сложила и малко кърма. Ми тя изобщо не беше очарована. 2 пъти си отвори устата, защото й беше интересно, че й подавам нещо, но като разбра какво всъщност й давам, стисна устните и край - няма влизане на лъжичката в устата. После едвам млякото я прелъгах да си изпие, така си стискаше устните и избутваше с език.

При вас лесно ли се прие първата храна и като цяло следващите пюренца? Надявам се утре поне 2 - 3 лъжички да успея да й дам.

За първи път ли даваш такава храна, или за първи път даде тиква?
Моя постоянно прави така и избутва храната с език макар да му харесва. За сега съм зарязала захранването и ще се захвана сериозно когато след 2 седмици.

# 284
G.Savova изобщо за първи път й предложих храна, различна от мляко. Не знам защо си представях, че ще прояде от раз. 😂

Ще видим утре как ще е. То и аз като опитвам нещо ново, първо съм предпазлива и му се мръщя.

Общи условия

Активация на акаунт